F|eR
Мало смо се напили, пали смо у џбун!
- Член од
- 7 јуни 2008
- Мислења
- 2.006
- Поени од реакции
- 393
Зелено светло за 6+5!! Супер работа ке завршат ако се случи оваа ствар!!
Да да..И јас сметам дека добро е да се воведе ова правило..Зелено светло за 6+5!! Супер работа ке завршат ако се случи оваа ствар!!
Напротив, лошо ке се одрази за остатокот од оние екипи кои слабо стојат со финансии, се што е добро од Италија ке отиде во Милан, Интер и Јуве, а остатокот ке прибира се што овие другиве го оставиле како отпадок . Ке им се скрати изборот на играчи кои би им го засилиле составот а не се италијани . . . јас не гледам тука нешто добро .Да да..И јас сметам дека добро е да се воведе ова правило..
А можеш малку подетално да објасниш зошто се сложуваш со ова правило?Зелено светло за 6+5!! Супер работа ке завршат ако се случи оваа ствар!!
незнам ама мислам дека нема потреба!ова коло интер-рома посебно тема ќе има???????
мислам дека ова правило дополнително ке го гуши фудбалот и дефинитивно многу таленти што требало да дојдат во европа ке си останат во перу,уругвај,бразил или аргентина.Зелено светло за 6+5!! Супер работа ке завршат ако се случи оваа ствар!!
Може, ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ИНТЕР ( прва фаза ), па после се размислува ( втора фаза ) . . . сеуште е актуелна првата .А можеш малку подетално да објасниш зошто се сложуваш со ова правило?
...Those opposed to the controversial 6+5 ruling - which dictates that six out of the 11 starters for a specific club . . .Нешто не ми е јасно во правилово, мора да има 6 италијанци на терен или во тимот ?
Пупоне ја отвора новата тема и очекувам асална најава на истата утакмица!А за посебна тема Интер - Рома, да, може да се отвори, и во правилата е вметнато кои дерби натпревари заслужуваат и посебна тема на форумов, Интер - Рома е една од нив па бујрум, нек се нафати некој . :smir:
премногу сум субјективен за да отворам таква тема, сите ќе ми замератПупоне ја отвора новата тема и очекувам асална најава на истата утакмица!
пупоне ако ти треба помош тука сме интеристите не се срами!:smir:
исто може да се отвори тема 6+5 и дали се сложувате со ова правило+со анкета!
Или, земи некој македонски талент, на 16 години да отиде во странство, да стане играчиште, да има прогрес во своја кариера, и утре баш поради ова правило со низа финансиски инекции да заигра за друга репрезентација . А такви иницијативи и те како ке има, а гледам имаше тема на форумов за млади македонски таленти кои играат надвор од земјава, епа тек тогаш прашање е дали еден од нив некогаш ке заигра за земјава . . . али не се брои до 10 кога се постира и тоа е . Се на се склопено, дадовме низа деструктивни карактеристики со ова правило, еве гледам некои викаат дека е добро, бар да дадеа и образложение за истото .Еве на пример Интер носи дете од Бразил, што има 18 години, има Италијански пасош, поради тоа што е млад нема настапувано за Бразил на сениорско ниво и е слободен за настап за Италија што автоматски значи дека може да игра за Италија и сто тоа да се води во Интер како дел од оние 6 играчи. По две години докажување добива повик за Бразил и нормално прифати да игра. И ШТО СЕГА?????
Шо не кажа ради Интер сакам ова правило да се изгласа и толку .Јас сум за применување на ова правило, една од причините е тоа што, еве на пример Интер, Арсенал и некои други екипи што имаат речиси комплетен тим со играчи од странство, кога овие екипи играат во Лигата на Ш. или во некое друго европско натпреварување се претставуваат како Италијански или Англиски клуб, што има Интер нра пример Италијанско во тимот за да претставува, повеќе личи на аргентински клуб одколку италијански, Арсенал повеќе француски тим одколку англиски, а другата причина е тоа што со новото правило, ќе профитираат младите играчи, затоа што вака никако не можат да се вметнат во првиот тим за кој што тренираат поради големиот број на ѕвезди од странство.