Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.977
абе баш Максвел.... јебига синко пак медиумска војна и хајка некоја протв Интер што да праиш.... :icon_neut

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
абе баш Максвел.... јебига синко пак медиумска војна и хајка некоја протв Интер што да праиш.... :icon_neut
Шо има покажано Јанкуловски до сега? Само просечен играч со катастрофална игра во дербито со Јуве...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.977
знам бе знам јасно,ама Максвеееел па затоааа пичку матер еии бог и батина...
Реков ја,ова медиускиве војни и ваквиве провокации мора да престанат не се живее вака...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
знам бе знам јасно,ама Максвеееел па затоааа пичку матер еии бог и батина...
Реков ја,ова медиускиве војни и ваквиве провокации мора да престанат не се живее вака...
И јас не би го ставил Максвел во тимот на полусезоната. Одличен е во офанзива но бочен бек треба да биде одличен пред се во дефанзива.

За медиумската војна против Интер на сите ни е јасно што се случува и е премногу очигледно. Само како што гледаш и покрај тоа Интер е на врвот на табелата и полека се одлепува од Јувентус и Милан како најсериозни конкуренти па не му пречи многу ова јадење гомна од страна на медиумите.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Шо има покажано Јанкуловски до сега? Само просечен играч со катастрофална игра во дербито со Јуве...
Само со Јувентус беше катастрофа другите натпревари тој беше еден од најдобрите...
Толку си го гледал.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Само со Јувентус беше катастрофа другите натпревари тој беше еден од најдобрите...
Толку си го гледал.
Сум го гледал неколку пати. ЗАтоа реков дека е стандарден но ништо повеќе. Ако не сум ги гледал натпреварите гледам тим на колото, дискусии во врска со натпреварите...

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Добро сепак ова е тимот на полусезоната според гоал.цом

нормално, најдобриот Хамшик го нема - па ни во резерви

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.977
За медиумската војна против Интер на сите ни е јасно што се случува и е премногу очигледно. .
И јас тоа викам бе, се беше јасно уште кога тие бездушни новинари се осудија да му дадат златна канта на Кварезма...па тоа беше преседан невиден,ти на таков играч да му дадеш нешто такво покрај се што покажа....и сега па ова,да правиш тим на полусезоната без да ставиш бар половиуна играчи на Интер...не знам каде ке им оди душата за вакви греови..

Чедо ако оваа улога на жртва ти помага во нешто слободно толкувај ја во слбодно време,немој пред мене жити се серка ме удира,глумење обесправени црнци е симпатично само кога има причина иначе е жива патетика.
нормално, најдобриот Хамшик го нема - па ни во резерви
Овој мислам дека не е ни пола од лани што беше..

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Како не, Хамшик е еден од најдобрите во Наполи сезонава игра во одлична форма.
Втор стрелец е во Наполи има постигнато 8 погодоци само 2 од пенал.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Како и по обичај катастрофална сторија на џукеливе.
Ама ајде, кога за извор на информации не ги користите другите сајтови, океј нека ви е.

Не само Хамсик, фалат многу играчи кои треба да го завземат местото на овие гореспоменатите. Ставен е еден Бриги кој изигра добро само во претходните 2 кола, ставен е еден Карја кое се докажа само против Интер. Каде се Пепе, Ди Натале, препородените Џила и Марко Ди Вајо, Мело, Moта, Maскара, Делвекио...

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Од следната сезона натпреварите ке почнуваат 1 недела порано од сегашниот датум и не прочитав убаво кој куп најверојатно ке се игра во Пекинг.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Од следната сезона натпреварите ке почнуваат 1 недела порано од сегашниот датум и не прочитав убаво кој куп најверојатно ке се игра во Пекинг.
Еве и подетални информации дадени претходно
Суперкупот на Италија ќе се игра на 8ми август во Пекинг на стадионот Птичјо гнездо.
Ова е 4ти пат Суперкупот да се игра надвор од границите на Италија.
Во 1993 Милан го освои со победа во Вашингтон, а 2002 и 2003 Јувентус со победи во Триполи и Њујорк.

Созната 2009/2010 ќе започне на 23 август а ќе заврши на 16ти мај за да може да се подготви националниот тим на чело со Липи за Светското првенство.
Максвел не, али па Јанкуловски, и вие како фанови на Милан не би се согласиле со ова, не ми текнува моментално кој од левите бекови би ги ставил во најдобриот тим до овој дел од сезоната, али знам дека Максвел, Јанкуловски и Молинаро, оние од водечките три тима сега за сега не би требале да се дел од истиот . :toe:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
И јас тоа викам бе, се беше јасно уште кога тие бездушни новинари се осудија да му дадат златна канта на Кварезма...па тоа беше преседан невиден,ти на таков играч да му дадеш нешто такво покрај се што покажа....и сега па ова,да правиш тим на полусезоната без да ставиш бар половиуна играчи на Интер...не знам каде ке им оди душата за вакви греови..

Чедо ако оваа улога на жртва ти помага во нешто слободно толкувај ја во слбодно време,немој пред мене жити се серка ме удира,глумење обесправени црнци е симпатично само кога има причина иначе е жива патетика.

Видовме многу мислења во врска со кварезма и многу се служија дека прерано му беше доделена оваа "награда". Не е само тоа. Секоја спорна сутуација од која има корист Интер наголемо се коментира а такви спорни моменти беа досудени во корист на Милан колку што се досудени за сите останати тимови. Како што кажа Кико, Калаѕе како да е ракометар а не фудбалер, ви се судат пенали и надвор од шеснаесетник... Сепак не се крева толкава прашива како за спорен момент како овој на последниот натпревар кога Маикон постигна гол од офсајд, па и Моџи излезе со изјава дека натпреварот треба да се преигра.:tapp: Исто така гол од офсајд постигна Јуве против Аталанта па никому ништо.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Видовме многу мислења во врска со кварезма и многу се служија дека прерано му беше доделена оваа "награда". Не е само тоа. Секоја спорна сутуација од која има корист Интер наголемо се коментира а такви спорни моменти беа досудени во корист на Милан колку што се досудени за сите останати тимови. Како што кажа Кико, Калаѕе како да е ракометар а не фудбалер, ви се судат пенали и надвор од шеснаесетник... Сепак не се крева толкава прашива како за спорен момент како овој на последниот натпревар кога Маикон постигна гол од офсајд, па и Моџи излезе со изјава дека натпреварот треба да се преигра.:tapp: Исто така гол од офсајд постигна Јуве против Аталанта па никому ништо.
Знаеш какви беа коментари на goal.com од некои фанови на Јуве, тој гол не бил круцијален, не влијаел на мечот, така да нема зашто да се коментира истиот иако беше постигнат во период кога Аталанта имаше игра и шанси а Јуве правеше глупи грешки во одбраната. Искрено, ме радуваат таквите, го покажуваат своето благоретардирано лице .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Frey

Maicon- Cordoba- Chiellini- Jankulovski

Gargano- Sissoko- Cambiasso

Ibrahimovic- Milito- Amauri

1.Frey - за голманов не сум толку сигурен..Според покажаното и на Цезар и на Манингер да му се дадеше оваа `награда` мислам дека немаа да згрешат, но и вака не згрешија..
2.Маикон - мислам дека моментално е најдобриот бек во Италија, и мислам дека тој си го заслужи своето место во тимот..
3.Кордоба - Добро си ја врши работата...
4.Киелини - За него важи она што го напишав за Маикон..Ако Маикон е најдобар бек во Италија, Киелини сметам дека е најдобар централен дефанзивец..
5.Јанкуловски - Не покажува слаби игри (освен со Јуве), ама сметам дека не ја доби наградата од што е супериорен, туку ја доби бидејќи ниту бековите на таа позиција во конкурентите тимови (конкретно Јуве и Милан, Молинаро и Максвел) не заслужуваат да заземат место во тимот..
6. Гаргано - Покажува солидни игри, ама мислам дека требаше на негово место да биде Хамшик..
7. Сисоко - Двигателот на средината во Јувентус, борбен до коска, мислам дека комплетно ја заслужува оваа позиција..
8. Камбијасо - Истото што и за Сисоко:)
9.Ибрахимович - Круцијален играч на Нероазурите..Како што значи Кака за Милан, толку значи и Ибро за Интер..
10.Милито - Очигледно збесна во дресот на Џенова..Играч кој секој тим би го посакал во својот тим..Заедно со Амаури мислам дека се најдобрите трансфери во Италија ова лето..
11.Амаури - Неговата игра многу допринесе за Јуве да ја преброди резултатската криза, и му донесе победи во многу битни моменти...

Иначе лапсус е тоа што го нема ниту во замените Џилардино, Ди Вајо, Хамшик, Маскара...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom