Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Како прво дечково кажа дека Монтоливо во средина игра,како второ погрешно го напиша,како трето џабе се карате!

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Како прво дечково кажа дека Монтоливо во средина игра,како второ погрешно го напиша,како трето џабе се карате!
Па Луцифер, работата е што и тој не знае каде игра.. Али ако.. Се збуна дечкото:pos2:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ја знам многу добро кој каде игра и што игра!Аргумент сакаш?Имаше милион дебати развиено и на gazzetta и на goal.com кој е најдобар голман оваа година во Серија А!Не за џабе има највисоки оцени до сега.А тоа вие што го немате гледано е ко ја да кажам дека Кнежевич од кај вас е добар или не,а поима немам пошто не сум го видел сезонава!Друго,Сисоко може да трча колку сака и да биде корисен за тимот,но ништо не се мери со ефикасноста на еден играч,макар тој не бил задолжен за постигнување голови!И не се вика МОЖИ туку МОЖЕ и не е АРФУМЕНТ туку АРГУМЕНТ!Лека ноќ Фергусон

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Извини ама Фреј ако не заслужил незнам кој повеќе зааслужува!Како прво не си гледал сигирно ни три утакмици на Фиорентина сезонава па да судиш!
Јас не го негирав квалитетот на Фреј, реков дека не би згрешиле ако наградата би му ја дале и на Цезар или на Манингер, бидејќи и тие солидна сезона имаат..

1.Frey - за голманов не сум толку сигурен..Според покажаното и на Цезар и на Манингер да му се дадеше оваа `награда` мислам дека немаа да згрешат, но и вака не згрешија..

Моментално број 1 во Италија!Второ ако гледаме реално треба и Милито и Амаури да летаат од првиот тим!На нивно место Џила кој има 12 гола постигната,притоа ни еден од пенал,за разлика од Милито кој пола и повеќе му се од пенали!
Ако гледаме реално Дел Пиеро треба да биде прв на листата бидејќи беше прв стрелец оваа календарска година, и голем е неговиот придонес за Јуве..Додека пак разликата меѓу Амаури и Џилардињо е што Џилардињо во голема екипа како Милан беше загубен Германец, го гушеше конкуренцијата, а Амаури во конкуренција со Јакинта, Дел Пиеро и Џовинко постигна 11 гола.. А ако ги сметаш головите како главен фактор (т.е. статистиката), тогаш за голманската позиција треба да биде Цезар од Интер, бидејќи има најмалку примени голови, па потоа Манингер, па Фреј.Зошто на напаѓачите им се бројат головите, а на голманите примените голови..Цезар има 11, Манингер има 13, Фреј има 14... Или бројките ги ставаш кога одговара (головите на Џила)..

И трето Сисоко не е ама ништо подобар од Гатузо,Мунтари или Де Роси кој трчаат како коњи!А ако земеме предвид кој играч на таа позиција(дефанзивец во одбрана) е најефикасен,тогаш мора тука да се стави Монтоливо кој има 3 гола постигнато!
Цела фудбалска јавност во Италија (почнувајќи од Марчело Липи, Фабио Капело, Трапатони, Луиџи Дел Нери итн) го велича овој фудбалер, во сите тимови на колото е во Сериа А, а ти се најде сега да речеш дека не чинел? И не треба само да трчаш како коњ за да бидеш јак фудбалер...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Или сепак ќе речам.

Цезар
Маикон, Кордоба, Самуел, Максвел
Занети, Камбиасо, Мунтари
Станкович
Ибрахимович, Круз

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Aaaa be Viola fan, ne se raduvas sto vi dale edno mesto od tie 11, pa uste mi zboruvas tuka baras i drugi igraci vo timot na polusezonata, pa sto sakas ti so borba za 5 mesto, celiot tim da bide izbran za tim na sezonata, pa bidi sreken sto Buffon se povredi inace nema ni toj vasiot Frey da bide tamu.

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Абе како да ти докажам... Во што Фреј се покажа од Манингер повеќе, или од Цезар?? Ајде дај ми аргументи.. Арфумент е ако на КикоМЦ му кажиш дека не го гледал ни 3 пати како брани??

Ти викаш ако гледаме кој играч на таа позоција Дефанизвец во Одбрана е нај ефикасен, викаш дека е Монтоливо, а после викаш дека не игра во одбрана.. Сеага одлучи се кај игра.. :kesa:
1.Јас оваа сезона само 2 пати ја имам гледано Фиорентина и едноставно нели бев воодушевен од Фреј:toe:

2.Јас како што знам Монтоливо не е дефанзивец во среден ред него нешто како Фабрегас,Џерард,Сидорф,....

А пак Мело е класичен дефанзивец у среден ред:toe:

Или сепак ќе речам.

Цезар
Маикон, Кордоба, Самуел, Максвел
Занети, Камбиасо, Мунтари
Станкович
Ибрахимович, Круз
Браво

Седи кец:baeh::baeh:
Хахах колку си смешен еј.. Роналдињо како играч од светска класа, помина кај Сисоко?? И Сисоко да не вози скутер на терен, па што викаш така, дека овие трчаат поќе од Сисоко?? И да, шо не се вика Фиорентина, тимов на годинава?? Голманот според тебе од Фироентина, Играч од одбраната на Фироентина.. Сега Мело да биде во среден ред.. Напаѓач Џилардињо.. И уште тренер Прандели и ајде ке му дадеме име Фиорентина... Можи така??:tapp:
Аман бе,веќе не отепавте со тоа да му ебам мајката
Не поминал,не поминал можеби едноставно не му била дента како и на цел тим
А треба да се знае дека во Милан има многу повредени а башка и Замброта доби црвен картон при резултат од 3-2:nesum:

Кога сме кај Фелипе Мело
http://transfermarketweb.com/?action=read&idsel=29265

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
1.Јас оваа сезона само 2 пати ја имам гледано Фиорентина и едноставно нели бев воодушевен од Фреј:toe:

2.Јас како што знам Монтоливо не е дефанзивец во среден ред него нешто како Фабрегас,Џерард,Сидорф,....

А пак Мело е класичен дефанзивец у среден ред:toe:

Браво

Седи кец:baeh::baeh:

Аман бе,веќе не отепавте со тоа да му ебам мајката
Не поминал,не поминал можеби едноставно не му била дента како и на цел тим
А треба да се знае дека во Милан има многу повредени а башка и Замброта доби црвен картон при резултат од 3-2:nesum:

Кога сме кај Фелипе Мело
http://transfermarketweb.com/?action=read&idsel=29265
Mонтоливо е комплетен фудбалер кога се збори за средниот ред!Има играно и како дефанзивец и како плејмејкер!Мело е типичен дефанзивец за средниот ред!Иако во Гремио и Алмерија има играно и како плејмејкер и како полушпиц тука врши дефанзивни задачи!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.982
(не дека многу се очекуваше од него)
па да де,после тој за кој се платени пари и се воделе мачни преговори втор мора да е тој што е земен на заем и нема минутажа...

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
Милан го зеде фамилијата Бекс го барат очајно Канаваро на пат е Дедо мраз(или сеуште е млад).

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Милан го зеде фамилијата Бекс го барат очајно Канаваро на пат е Дедо мраз(или сеуште е млад).
Да го зеде фамилијата Бекс иако требаше да му го земат и на Амсик а Дедо Мраз не игра у фудбал...

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Јуве си се најдобри и најдобри ќе си останат не за џабе имаат дупло повише навивачи од Интер.

Член од
18 декември 2008
Мислења
174
Поени од реакции
4
Најдобри трансфери за мене се Зарате,Џила,Амаури,Роналдињо,Мело,Милито!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom