Исчезнати лица

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.563
Поени од реакции
4.626
Исто така се збореше дека за 500 евра долг го утепале, што уствари на крај излезе дека е точна информација, не дека го утепале за парите него дека должел, нели Манев имаше во исказот дека одамна му должел пари од кои Манев се откажал пошо доста време прошло без да му ги врати.
Не ми е за верба исказот на Манев. Оваа фотографија, објавена во март 23та, на која доколку навистина се зетот и внукот на Панче, мене ми личи на некоја порака до Панче. Мислам дека добро се познавале со панче и дека не е баш таа причата што ја кажува Манев. Но, со оглед на босата истрага, најверојатно во пресудата ке си остане таа верзија дека го убиле за да му ја земат колата.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.339
Поени од реакции
118.600
Не ми е за верба исказот на Манев. Оваа фотографија, објавена во март 23та, на која доколку навистина се зетот и внукот на Панче, мене ми личи на некоја порака до Панче. Мислам дека добро се познавале со панче и дека не е баш таа причата што ја кажува Манев. Но, со оглед на босата истрага, најверојатно во пресудата ке си остане таа верзија дека го убиле за да му ја земат колата.
Не е точна сликава, зборено е на темава за ова.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
841
Поени од реакции
1.027
Navreda e i poleka malce.
ne si psihijatar.
Ne znaes dali sum ili ne sum, poleka so konstataciite. Nekako prebrzo vleces zaklucoci i toa ne vrz baza na fakti tuku na sopstveni uveruvanja i pretpostavki. Ne e dobra rabota toa i bi bilo ubavo malku da porabotis na toj aspekt.

Nezavisno od slucajov, nikako ne mozes da povrzes drogiranje so imanje deca posle 30godini, a i nikako ne mozes da kazes Toni Montana odnesuvanje koga imal deca, aludirajki na nastan od pred 30godini i povrzuvajki go so segashnost. Nema logika ednostavno. Nikakva.

I dosta offtopic, moze da se izbrisat poslednive mislenja.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
311
Поени од реакции
638
odamna ne se drogiral, so goce ne se druzel, goce dosol po smrtta koa ja baraa, zarem ne razjasnvme toa?
vo red e ete odbiven ti e covekot tvoe pravo da sudis i ocenuvas po izgled, a zorica ti e mila, nezna lepotica (mene licno jeza me fakja od nejziniot pogled, no nisto loso ne mislam za nea ) ama vidi sto si pisala i drugi ne bi imale so nego deca? ..no zorica sepak imala i toa 2, patem uste skroz mali nemu gi ostavala da gi cuva a taa na rabota.. i po razvodot si imale korekten odnos, jas mislam i dvajcata si bile dobri roditeli i ne e nase da se mesame vo nivniot zivot ...i spored tebe sto licnost bi bila zorica koa na (pak spored tebe narkoman, propalica, gubre ) ostava deca da cuva?.. ustvari vekje pisa nezna lepotica
znaci tebe zorica ti e simpaticna i ubavo mislenje imas, tatkoto ti e odbiven, majkata na danka odbivna- loso mislenje
daj malku sredi mislite
ako ne pa aj taka ke pravime, site koi se pod nekoj prosek (na fizicki izgled mislam) aj ke gi otfrlime i osudime
Dobro sekako sekoj bira svoj partner i roditel za decata. Jas kazav za mene. Zenata e ubava i nezna, ko fizikusi gi komentiram. Se gleda deka e odmerena zena. Baska tatko i na Zorica ne bil bilo koj.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.640
Поени од реакции
27.593
Никако не би бил 100% сигурен дека не е платено убиство. Со оглед на тоа дека се работи за класична егзекуција (киднапирање во влез на зграда, носење на локација надвор од Скопје, убиство веднаш после стигнувањето и закопување на телото).

Самото тоа што, како што кажуваш и ти, приказната за октуп не држи вода, ја остава отворена и опцијата дека МОЖЕБИ се работи за нарачано убиство.
Проблемот со нарачано убиство е што ризикувале и ја киднапирале у бел ден, кога луѓето одат на работа и можеле да ги видат. Ако имале нарачка да ја убијат, многу полесно можеле да ја убијат во влез (да ја задушат, да и го скршат вратот што и да е) , како што гледаме како идеше истрагата, никад нема да ги фателе.

Вака ризикот да бидат фатени им се зголемил за неколку пати. Замисли, ги плаќа некој да убиеш девојче. Тие наместо да ја убијат на лице место, што е 30 секунди работа, пошто во случајов е беспомошно девојче, во сред бел ден кога идат луѓето на работа ја врзуваат, ја ставаат во вреќа, ја изнесуваат надвор ја ставаат во кола, која BTW припаѓа на човек што го убиле претходно и возат во град низ гужвата. И после тоа само што стигнале во пустелијата ја убиваат.

Според мене ниетот на Палчо бил да ја убие во секој случај, На дебиливе може им кажал дека ја киднапираат за пари. Како што гледаме цело време бил спремен, немал телефон Македонски, они комуницирале со мотороли. Ниеден траг од него нема. Едноставно се спремил на ова сценарио. Мислам дека бил свесен дека ќе го откријат и дека дебиливе ќе го кажат, само не очекувал олку рано да се деси ова. Тој секако ќе негирал и ќе го имаше на подкасти и понатаму од Белорусија и ќе мантраше дека го местат, пошто е многу важен. Нема среќа што се погодиле Александар и Гоце поспособни од мускетарите и ја поврзале работата многу брзо.

Намерата му била да ја убие, дефинитивно, но пак е прашањето зошто ја убил? И дополнително прашање е зошто толку ладнокрвно. Речиси и да нема причина („речиси“ дека единствена причина може да биде некаква си одмазда кон дедовците) ... ова ти е чисто зло.
Автоматски споено мислење:

Dobro sekako sekoj bira svoj partner i roditel za decata. Jas kazav za mene. Zenata e ubava i nezna, ko fizikusi gi komentiram. Se gleda deka e odmerena zena. Baska tatko i na Zorica ne bil bilo koj.
Па и таткото на Александар не е било кој. Уште помоќен човек е таткото на Александар од таткото на Зорица. Неможе обичен човек да си го приушти тој адвокат. Тој што може да си приушти таков адвокат, не влегува во авантури да киднапира некого за пари, а најмалце да и го ризикува животот на сопствената ќерка.

Иначе Зоран Ѓорчевски, таткото на Александар е долгогодишен директор на Интеримпекс (подоцна Авиоимпекс).

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.585
Поени од реакции
18.950
Има шанси да е вистина ова, не знам нашите како функционираат ама сигурно со ПИМ мерки може да го шпиунираат даравелски или да му проверат контакти задњи 2 години.

Вака ако си праиме бош кафански пред кооперација муабет, држи вода ова и ако ванчо бил главен фактор за даравелски да избега (не верувам баш он да бил главен), па и смрт на син.. може да си има речено дека ке му се оддолжи со убивање на керката. а вие петардиве да му ја имаат убиено внуката. не е чудно
Sinot na Daravelski bese teska narkomancina uste od sredno, taka i ostana, ne veruvam deka nekoj nego bi go ubival.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.635
Планот на Палчо бил да избега одма, си имал испланирано бегство до детал, се тоа потврдува дека планирал да ја убие по секоја цена, освен ако не бил промислен до најситен детал и му било све смислено во случај работите да тргнат наопаку.

За одмазда кон дедо и нема логика ама можно е да било одмазда спрема родителите, нарачано убиство од некој големец, со оглед на тоа за кои луѓе се работи.

А и судењето штом се развлекува толку време, еден куп нелогичности, ги тера луѓето да помислат дека некоја голема риба е замешана во сето ова.
Тоа што Спасовски излезе на прес одма и ги прогласи сите за виновни вклучувајќи го и таткото не ми гледа на арно работава.

А можи па и едноставно стварно за откуп да се работело ама овие оплескале скроз работа од А до Ш

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.640
Поени од реакции
27.593
Планот на Палчо бил да избега одма, си имал испланирано бегство до детал, се тоа потврдува дека планирал да ја убие по секоја цена, освен ако не бил промислен до најситен детал и му било све смислено во случај работите да тргнат наопаку.

За одмазда кон дедо и нема логика ама можно е да било одмазда спрема родителите, нарачано убиство од некој големец, со оглед на тоа за кои луѓе се работи.

А и судењето штом се развлекува толку време, еден куп нелогичности, ги тера луѓето да помислат дека некоја голема риба е замешана во сето ова.
Тоа што Спасовски излезе на прес одма и ги прогласи сите за виновни вклучувајќи го и таткото не ми гледа на арно работава.

А можи па и едноставно стварно за откуп да се работело ама овие оплескале скроз работа од А до Ш
Кој големец би се светел на дете и притоа да ризикува да му предложи некому да убие дете, па макар бил и професионален платен убиец. И зошто, ако е нарачка, им требало да ризикуваат да бидат фатени со киднапирањето? И каде се наоѓа тука во приказната убиството на Панче? Зошто ги копале дупките уште пред една година?

0% има шанса да е нарачано убиство.

И зошто некој би сакал да се одмаздува на родителите ? Они се најнормални луѓе, никому ништо немаат направено. Дедовците се имаат збогатено во транзицијата, Зорица и Александар буквално на мравка немаат згазено.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.857
Поени од реакции
20.635
Кој големец би се светел на дете и притоа да ризикува да му предложи некому да убие дете, па макар бил и професионален платен убиец. И зошто, ако е нарачка, им требало да ризикуваат да бидат фатени со киднапирањето? И каде се наоѓа тука во приказната убиството на Панче? Зошто ги копале дупките уште пред една година?

0% има шанса да е нарачано убиство.

И зошто некој би сакал да се одмаздува на родителите ? Они се најнормални луѓе, никому ништо немаат направено. Дедовците се имаат збогатено во транзицијата, Зорица и Александар буквално на мравка немаат згазено.
Истото и јас го викам, ама евентуално ако е некоја одмазда ете да оставиме простор за тоа.
Палчо рековме дека можно е да не му било ова прво убиство, од кај знаеме можи платен убиец бил ненормалниов.

Фатени биле кај што копаат пред многу години такви дупки, наводно злато барале, можи таква му била шемата.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.467
Поени од реакции
6.306
Истото и јас го викам, ама евентуално ако е некоја одмазда ете да оставиме простор за тоа.
Палчо рековме дека можно е да не му било ова прво убиство, од кај знаеме можи платен убиец бил ненормалниов.

Фатени биле кај што копаат пред многу години такви дупки, наводно злато барале, можи таква му била шемата.
За Палчо едно сум сигурен. Со глава гарантирам дека ова не му е прво убиство. Да убиеш дете и по 3 сати да си водиш подкаст мртов ладен? Тој треба да го земат за пример за изучување на сите катедри за студии за психопатски заболувања.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.599
Поени од реакции
1.048
За Палчо едно сум сигурен. Со глава гарантирам дека ова не му е прво убиство. Да убиеш дете и по 3 сати да си водиш подкаст мртов ладен? Тој треба да го земат за пример за изучување на сите катедри за студии за психопатски заболувања.
не е истиот ден другиот е на 28 .,.,секој психопат тоа го можи немат совест и емоција вродено .,.за нееуротипичени тоа е непоиливо ама тоа едноставно е така.живееме меѓу монструми

Член од
22 јуни 2019
Мислења
276
Поени од реакции
956
Сега го гледав интервјуто со Адвокатот на Палчо.Па овој водителов ландов ландров незнам како е, е ептен тешко магаре.Адвокатов му објаснува дека нема ниту еден материјален доказ против Палчо и затоа го брани а овој му кажува чаршииски муабети
Прво адвокатов убаво му објасни ако си се возел во некоја кола шансите да не оставеш ДНК е еднакво на нула.Второ водителов појма нема што е вештачење на земја и својството нејзино дека е единствено исто како што е и отпечатокот од прст.Трето ако е некој обвинет за некој злостор заслужува адвокат ако ништо друго по службена должност,ајде сега да го линчуваме куварот што им носи за јадење или докторот што оди да ги лекува.Му го отечи откажи се и откажи се цела емисија.Па ако веќе си го викнал и сакаш да дебатираш прочитај малку а не да се брукаш како ти така и твоите колеги и воопшто новинарството.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.467
Поени од реакции
6.306
не е истиот ден другиот е на 28 .,.,
Добро, е брат, олабај, ај пресметај ми колку секунди поминаа ако не.. Поентата на муабетот ми е друга, а не дали поминале 2 сати или 18 сати од убиството на Вања.

Колку треба да бидиш мрднат во глата и да немаш никакви чувства, после убиство на дете мртов ладен да си седиш и да си зборуваш за вулканот во Карбинци..

Да немаш чувства нема шанси...Ама ако ти е рутина убивањето, тоа е тоа....

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.599
Поени од реакции
1.048
Добро, е брат, олабај, ај пресметај ми колку секунди поминаа ако не.. Поентата на муабетот ми е друга, а не дали поминале 2 сати или 18 сати од убиството на Вања.

Колку треба да бидиш мрднат во глата и да немаш никакви чувства, после убиство на дете мртов ладен да си седиш и да си зборуваш за вулканот во Карбинци..

Да немаш чувства нема шанси...Ама ако ти е рутина убивањето, тоа е тоа....
сфајќам поента ама дека на подкаст кај ландов спомнаја дека го откажал стримот на 27 ми текна дека е нареднио ден .

незнам ијас се обидувам да сватам како можи ,толку болни умој да има ај да нема емоции и да е психопат ама логички да неможи да разграничи добро од лошо .то е тешка психопатија и садизам и многу мрачна и злобна психа и ум .

Kajgana Shop

На врв Bottom