Исчезнати лица

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.929
Поени од реакции
8.581
Каков интерес има полицијата/обвинителството да го форсира таткото?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.756
Поени од реакции
22.980
Одговарал и на прашања на обвинителството..

Член од
5 март 2018
Мислења
17.509
Поени од реакции
20.014
Каков интерес има полицијата/обвинителството да го форсира таткото?
Нема интерес, се воделе на изјавата на Кешишев и тепале за да извлечат повеќе информации
Автоматски споено мислење:

Колку повеќе читам детали ми се снеарнува

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.929
Поени од реакции
8.581
Нема интерес, се воделе на изјавата на Кешишев и тепале за да извлечат повеќе информации
У тој случај Кешишев ќе му пресуди на татково дали бил или не бил.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.509
Поени од реакции
20.014
Па изгледа не бил, Кешишев како поданик на Палчо пробал да го намести таткото, човек без мозок.
Немаат никакви докази кои го поврзуваат таткото со овие освен изјавата на Кешишев.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.137
Поени од реакции
75.171
Сосема очекуван расплет на настаните. Тројцата мунгоси немале врска во што се впуштаат. Двајцата намирисале паричка, а дебилот штипски едноставно бил слуга кој во Вардар ќе рипне ако треба.
Кога го скинал Панче веќе немало назад, секако ќе лежат затвор, па си рекле бар да земеме некоја паричка. А и се испосрале дека ќе им наштети на нивните.

Они може не знаеле кого треба да киднапираат, али ооооогромна е шансата дека Палчо точно знаел дека Вања е таргетот. Кои се неговите причини, господ знае, јасно е само дека не трева да бараме логики дека неговиот мозок не размислува ко на нормален човек.
Јас уште имам сомнеж дека таткото некако е вмешан. Профил на човек што тоталка ми се вклопува во профилите на овие дуздибидуси. Секако дека намерно не ја однел ќерка му во смрт, но сигурно или несвесно давал информации на трето лице кое го информирало Палчо или и самиот тој верувал дека ќе биде платен откуп за девојчето и ќе ќари некое евро, без да настрада она (освен преживеана траума).

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.463
Поени од реакции
4.382
Ако таткото е вмешан, тогаш апсолутно отпаѓаат тврдењата дека требало да киднапираат друга жена а девојчето било по грешка киднапирано.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.437
Поени од реакции
7.150
Ако испадне дека полиција/обвинителство на сила, без докази го ставаат и таткото во шемата, која е потребата за било каква доверба во овие институции во иднина. Ако е таква ситуацијата, едино објаснување до негде логично ми е да ја свртат приказната кон нели фамилијарни односи, дилови со Палчо, од некој друг многу побитен, кој е вмешан, а кој треба да се спаси. Со оглед на тоа колку дупки имаат у објаснувањата, што и зошто се ова е направено, мотивот кој обвинителот или Проливер го кажа уште одма, пари од некој стан, па таткото кажал дека ќе иде сама тој ден. Од друга страна па колку може да се верува на овој Манев дека ја кажува целата вистина е прашање.
Има некои нелогини работи.
1. Таткото дава информација дека Вања ќе иде сама во школо тој ден, според полиција/обвинителство. Испаѓа според сведочењата дека има три обиди за киднапирање, значи предходни денови, во тие денови Вања иде со сестра и заедно во школо. Значи паѓа во вода муабетот дека намерно е таргетирана Вања затоа што имало обиди да се киднапира предходно кога не одела сама во школо или целта била друга жена.
2. Планот бил да се киднапира жена, не дете. Вања испаѓа демек е погрешка киднапирана. Е сеа некој лаже, дали сега дали тогаш кога се уапсени и даваат изјави каде го вмешуваат таткото како соучесник кој дава информации кога иде детето во школо, што автоматски треба да ти каже дека се работи за дете, не за возрасна особа. Сега имаме изјава каде Палчо десет дена ја следел жртвта кога искача од дома, каде оди и слично. Дека се работи за жена, ќерка на фармацевт, од прв брак.
3. Пак доаѓаме до тоа, иако Проливер и обвинителот тврдеа дека не е така, дека колата им се мотала неколку дена низ Скопје, у строг центар.
4. И после толку време судења, сведочења, се уште немаме ништо за татково, нити сведочња, ниту било кавки докази. Освен еве денес, дека под присила е натеран овој да каже дека слушнал од Кешишев дека таткото правел муабет со Палчо. Претпоставувам и он ќе биде сослушуван. Ќе вдиме и оној Кешишев што ќе каже, ама само по негова изјава (можда и Ќешишев со ќотек кажал така), освен ако не бил директен сведок, без било каков доказ, не смее да се осуди таткото. Се мислам дека водењево на истрагата кон таткото, е само за да се сврти од некој друг, кој е вмешан, а треба да се спаси. Да не заборавиме дека пред да биде убиена Вања, Пачло прави муабет со некој по телефон.

Се на се, јасно е ко ден кои се извршителите. Која и дали има улога таткото, од се до сега, повеќе делува дека нема, него ли што делува дека има. Мотивот се уште е на стаклени нозе.
Автоматски споено мислење:

Сосема очекуван расплет на настаните. Тројцата мунгоси немале врска во што се впуштаат. Двајцата намирисале паричка, а дебилот штипски едноставно бил слуга кој во Вардар ќе рипне ако треба.
Кога го скинал Панче веќе немало назад, секако ќе лежат затвор, па си рекле бар да земеме некоја паричка. А и се испосрале дека ќе им наштети на нивните.

Они може не знаеле кого треба да киднапираат, али ооооогромна е шансата дека Палчо точно знаел дека Вања е таргетот. Кои се неговите причини, господ знае, јасно е само дека не трева да бараме логики дека неговиот мозок не размислува ко на нормален човек.
Јас уште имам сомнеж дека таткото некако е вмешан. Профил на човек што тоталка ми се вклопува во профилите на овие дуздибидуси. Секако дека намерно не ја однел ќерка му во смрт, но сигурно или несвесно давал информации на трето лице кое го информирало Палчо или и самиот тој верувал дека ќе биде платен откуп за девојчето и ќе ќари некое евро, без да настрада она (освен преживеана траума).
Теоријава дека таткото дал несвесно информација на трето лице кое потоа го информирало Палчо, од старт отпаѓа и не држи вода затоа што ако имало такво лице, истото треба и ќе било на обвинителна клупа. Првата теорија дека он директно му дал информации на Палчо, за некое евро да ќари има повеќе смисла, ама и тоа некако паѓа у вода ако се земе у предвид дека имале два неуспешни обиди за киднапирање, предходните денови, кога Вања не идела сама во школо, туку со сестра и, а според сведочењево, целта била една, возрасна жена.

Последно уредено:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.724
Поени од реакции
60.007
Тројца од обвинетите никогаш нити го виделе нити слушнале за таткото. Единствено главниот можеби имал контакт со него а можеби и не, а бидејќи е психопат ништо не може да му се верува и кога би рекол нешто.

Конкретен доказ дека има некаква преписка или контакт помеѓу нив, досега не излезе. Психопатот ја следел жртвата 10 дена, зошто ја следел толку време ако имал информација од прва рака...

Се повеќе ми личи дека ни крив ни должен го држат човекот, и само тоа ме интересира од случајов да се расчисти. Се друго беше одамна познато.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.463
Поени од реакции
4.382
Не ми се верува дека некој може да биде до толку глуп и да се развозува со кола на човек кој го убил и кој го бара полицијата... па веројатноста да те види некој што го познавал Панче е сигурно накај 99 проценти. Се возиш низ Велес, романтик, пат за Скопје, денови низ Скопје.... која е веројатноста да не се разминеш или да не те види некој Велешанец кој го познавал Панче, а кој впрочем бил фризер, позната фигура низ градот, плус ретко возило...

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
524
Поени од реакции
406
Немора да е точно, ама мислам Палчо точно знаел кого киднапира и кого ќе убие на овие абдаливе и продавал разни фори е сега дали има некој нарачател што му има дадено голема сума на пари или самиот болен ум на Палчо е крив за ова може никогаш и нема да дознаеме, доколку таткото ги давал информациите сигурно немало да има два или три неуспешни обиди, ама овоа што кажува овој Манев како да е учен од адвокатите и сака да издејствува помала казна.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.509
Поени од реакции
20.014
Не ми се верува дека некој може да биде до толку глуп и да се развозува со кола на човек кој го убил и кој го бара полицијата... па веројатноста да те види некој што го познавал Панче е сигурно накај 99 проценти. Се возиш низ Велес, романтик, пат за Скопје, денови низ Скопје.... која е веројатноста да не се разминеш или да не те види некој Велешанец кој го познавал Панче, а кој впрочем бил фризер, позната фигура низ градот, плус ретко возило...
Оти за интелегентни ви делуваат овие ? По фаца им се познава дека се ненормални, башка членови на Десна, му продавал теории на заговори, му служеле на Палчо за ич пари, самоволно.
Мене не ме чуди и стварно да ја имаат згрешено Вања во цела збрка

Kajgana Shop

На врв Bottom