Исчезнати лица

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.982
Поени од реакции
7.630
Тие тако звани "новинари" се доста голем чир во општествово се ќе направат и напишат за да гледани / читани,
Tie shto gi mislish se clenovi na forumov i aktivni na temava!

Последно уредено:
Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Како не изгледа дека имаат? Имаат тело, соучесници со изјави, соучесници кои ги одвеле до местото на настаните, тела, едино фали оружјето со кое е пукано и точниот мотив. А и пак ќе кажам не даваат се во јавност туку случајот оди постепено како што треба. До пред неколку дена не знаевме ни како стигнала полицијата до местото на злосторот, ни како ги поврзала двата настани, еве сега дознавме и кој им кажал и што им кажал, затоа и пишав полека се отплеткува клопчето. Многу нестрплив народ сме, сакаме све одма да дознаеме.
Koe otpletkuvanje go gleate tuka ne znam. Istragava na policijava e ko glup i poglup, ne znaele kaj teraat.
I zatoa rekov sea za sea nemaat niso, od odnosno nemaat nieden materijalen dokaz. Svedocenje ne e toa. Mozhe da kazat Stefan bese so nas, i to da bese tamu mesto karatistot da te bricat.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Istragava na policijava e ko glup i poglup, ne znaele kaj teraat.
I zatoa rekov sea za sea nemaat niso, od odnosno nemaat nieden materijalen dokaz. Svedocenje ne e toa. Mozhe da kazat Stefan bese so nas, i to da bese tamu mesto karatistot da te bricat.
Болд 1: Важи дека не знаеле кај тераат или дека е ко глуп и поглуп.
Болд 2: Имаат ако не се лажам едната лопата, запаленото возило итн. Пиштолот го немаат и лопатата од Палчо.
Болд 3: Абе може да кажат они, ама ако го нема Стефан на камера тогаш имаме проблем, а ако ги има Кишишев и Манев на камери во тоа и тоа возило тогаш имаме нешто, нели? Башка како објасни ми Кишишев знаел точно на кое место да ги одведе? Ако не бил вмешан или не знаел едноставно немало да ги однесе на правото место. Јер, тоа не се десило на плоштад у Скопје него во Бразда, у три пичке материне место. Не се инаетете за очигледни работи, стварно не можам да ве разберам некои тука.

Немале ништо, ВАЖИ нема проблем. Така ќе го екстрадираа Палчо пошо нашиве немале ништо. :LOL:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Rabotata e so policijata nema mnogu materijalni dokazi, sve e vrz baza na svedocenje na lugje koj se inkriminirani vekje i imaat motiv da lazat. Voedno nemaat najdeno asalen motiv vo istragata i verojatno nema da doznaeme.
Кога ги добиле изјавите од Кишишев и Манев, полицијата ја има заклучено истрагата и почнала со прибирање на материјални докази. Тука е грешката на полицијата. Разрешницата ја добиле како бинго и се опуштиле. Има доста нелогичности во приказната со тоа што е извадено до сега на суд, ама може ќе се смени тоа наредните денови. Има спомнато материјални докази, не е дека нема, Палчо го има и на снимки како што забележав во транскриптите. Ама пак јас сметам дека прерано ја прекинале истрагата и дека требало да ја прошират.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Болд 1: Важи дека не знаеле кај тераат или дека е ко глуп и поглуп.
Болд 2: Имаат ако не се лажам едната лопата, запаленото возило итн. Пиштолот го немаат и лопатата од Палчо.
Болд 3: Абе може да кажат они, ама ако го нема Стефан на камера тогаш имаме проблем, а ако ги има Кишишев и Манев на камери во тоа и тоа возило тогаш имаме нешто, нели? Башка како објасни ми Кишишев знаел точно на кое место да ги одведе? Ако не бил вмешан или не знаел едноставно немало да ги однесе на правото место. Јер, тоа не се десило на плоштад у Скопје него во Бразда, у три пичке материне место. Не се инаетете за очигледни работи, стварно не можам да ве разберам некои тука.

Немале ништо, ВАЖИ нема проблем. Така ќе го екстрадираа Палчо пошо нашиве немале ништо. :LOL:
Ti izglea gi nemas citano transkriptite. Inace tie dvajca se ucesnici da, zboram za ostanatite.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Ti izglea gi nemas citano transkriptite. Inace tie dvajca se ucesnici da, zboram za ostanatite.
Ги има, ама он е по логиката. Логички доаѓа до заклучокот. Ако немаш аквариум дома, значи не ги сакаш рибите, штом не ги сакаш рибите, не ги сакаш жените, логички, педер си.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Не можам да сфатам на што алудираш. Има многу работи што не се изнесени за јавноста а обвинителството ги има како факти и докази, капираш? Разбери дека нема промил шанса друга држава да ти екстрадира затвореник без комплетна документација со докази со све.
Автоматски споено мислење:

Ги има, ама он е по логиката. Логички доаѓа до заклучокот. Ако немаш аквариум дома, значи не ги сакаш рибите, штом не ги сакаш рибите, не ги сакаш жените, логички, педер си.
Ја може и педер да сум, и да нејќам риби, ама тоа што ти си глуп како тенџере е непобитен податок и нема бегање од тоа. Иди верувај дека земјата е рамна и не дуј по темиве кај што треба грам мозок да употребиш.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Не можам да сфатам на што алудираш. Има многу работи што не се изнесени за јавноста а обвинителството ги има како факти и докази, капираш? Разбери дека нема промил шанса друга држава да ти екстрадира затвореник без комплетна документација со докази со све.
Автоматски споено мислење:

Ја може и педер да сум, и да нејќам риби, ама тоа што ти си глуп како тенџере е непобитен податок и нема бегање од тоа. Иди верувај дека земјата е рамна и не дуј по темиве кај што треба грам мозок да употребиш.
Druze diskutirame sudenje i transkripti od lugjeto so ja vodele istragata, i izglea ko so i ocekuvav pred pola godina.
Od kaj znaes so ima obvinitelstvoto? Pojma nemas, taka da ne se prai pameten.

Ocigledno e deka dvajcava gi fatile na cista srekja, a mozhe ima use 10 dusi vmesano, zaso istragata im e gol kurac.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Ја може и педер да сум, и да нејќам риби, ама тоа што ти си глуп како тенџере е непобитен податок и нема бегање од тоа. Иди верувај дека земјата е рамна и не дуј по темиве кај што треба
Не знам од кај ти е фактот дека верувам земјата била рамна, кога во таа тема, баш имам споделено зашто сметам дека се врти и дека не е рамна. Ама прост соговорник како тебе ништо друго не му преостанува, освен да лаже и бега.
Тоа што ти веруваш дека сме слетале на месечината е доказ ти си наивниот и глупиот.

Викаш дека имало докази за Палчо, а никако да ги споделиш.
Ниту на камера заедно со другите го има, ниту кажуваат каде бил во тоа време, ниту пак кажале нешто за куршумите, калибар, од какво оружје и дали е регистрирано.
Како тоа без сеуште не споделени докази, носиш суд? Тоа е акцентот на кој ние тука дискутираме.
Се додека не се појави доказ или не успеат да најдат доказ дека Палчо и таткото се знаеле, комуницирале, јбг, ниту мотив има, ниту пак некаков опиплив доказ и така може да успее да спаси гз Палчо.

Гајле ми е за Палчо. Туку ваков случај, а толку грешки, нелогични работи да има, плус ако е точно дека во ресторан го уапсиле, а не пешки на автопат, уште повеќе иде во прилог на Палчо.
Јас очекувам или таткото или најстариот во групава да решат да ја кажат вистината. Мотивот, кој пукал, зашто пукал, каков бил договорот за после и сл.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
2.387
Од докази до сега им се само Кешишев и Манев. Ни реконструкција, а уште помалку мотив. Врската Палчо - таткото уште ја немаат објаснето, а не верувам и дека ке дојдат до тоа. Вистинската причината за убиство на дете, исто така никогаш нема да ја дознаеме. Ке ги пикнат во затвор само заради притисок од јавноста.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Druze diskutirame sudenje i transkripti od lugjeto so ja vodele istragata, i izglea ko so i ocekuvav pred pola godina.
Od kaj znaes so ima obvinitelstvoto? Pojma nemas, taka da ne se prai pameten.

Ocigledno e deka dvajcava gi fatile na cista srekja, a mozhe ima use 10 dusi vmesano, zaso istragata im e gol kurac.
А ти од кај знаеш па дека немаат? Ќе сакаш да објасниш зошто го екстрадираа Палчо?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Од докази до сега им се само Кешишев и Манев. Ни реконструкција, а уште помалку мотив. Врската Палчо - таткото уште ја немаат објаснето, а не верувам и дека ке дојдат до тоа. Вистинската причината за убиство на дете, исто така никогаш нема да ја дознаеме. Ке ги пикнат во затвор само заради притисок од јавноста.
Ќе пропее таткото, само треба време.

Ако излезе вистина тоа 3те дела напишани од Палчо, овие кажале дека требало повозрасна особа да киднапираат, ваљда мајката, а полиција не ги ни прашала кого требало, ако не девојчето и ред други работи, значи сите во мвр и обвинителот што учестувале во испрашувањето, односно одговорните за водењето на случајов, треба отказ во најмала рака.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
2.387
Ќе пропее таткото, само треба време.

Ако излезе вистина тоа 3те дела напишани од Палчо, овие кажале дека требало повозрасна особа да киднапираат, ваљда мајката, а полиција не ги ни прашала кого требало, ако не девојчето и ред други работи, значи сите во мвр и обвинителот што учестувале во испрашувањето, односно одговорните за водењето на случајов, треба отказ во најмала рака.
Според неговите зборови утрото, поверојатно е да се рикне отколку да прозбори и покаже вина.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Не знам од кај ти е фактот дека верувам земјата била рамна, кога во таа тема, баш имам споделено зашто сметам дека се врти и дека не е рамна. Ама прост соговорник како тебе ништо друго не му преостанува, освен да лаже и бега.
Тоа што ти веруваш дека сме слетале на месечината е доказ ти си наивниот и глупиот.

Викаш дека имало докази за Палчо, а никако да ги споделиш.
Ниту на камера заедно со другите го има, ниту кажуваат каде бил во тоа време, ниту пак кажале нешто за куршумите, калибар, од какво оружје и дали е регистрирано.
Како тоа без сеуште не споделени докази, носиш суд? Тоа е акцентот на кој ние тука дискутираме.
Се додека не се појави доказ или не успеат да најдат доказ дека Палчо и таткото се знаеле, комуницирале, јбг, ниту мотив има, ниту пак некаков опиплив доказ и така може да успее да спаси гз Палчо.

Гајле ми е за Палчо. Туку ваков случај, а толку грешки, нелогични работи да има, плус ако е точно дека во ресторан го уапсиле, а не пешки на автопат, уште повеќе иде во прилог на Палчо.
Јас очекувам или таткото или најстариот во групава да решат да ја кажат вистината. Мотивот, кој пукал, зашто пукал, каков бил договорот за после и сл.
Абе деген, фиктивно е кажано тоа за рамната земја, демек у такви работи веруваш. Ама ок ете си кажа дека не веруваш оти некој слетал на Месечината. Честитам, сеа си поглуп него што реално беше.

НЕМАМ ЈАС ДОКАЗИ! Обвинителството има, не знам како да ти објаснам. Само, не може се во едно рочиште да се презентира затоа што има повеќе соучесници, сведоци, кур се тресе. Реков и претходно, до пред 5 дена никој од нас не знаеше како ги открија местата кај што се закопани, ете после рочиштата и сведочењата дознавме уствари како дошле до тоа, кој им кажал, дека таткото се движел кај Александар Палас па се вратил и уште ред други работи што никој од тука не ги знаеше до тогаш.

Еве за да разбереш што ти кажувам, полека се склопува приказната, а докази убеден сум дека има, впрочем екстрадиција од странска земја не може да се случи без добро покритие, ваљда си свесен за тоа. Нема теорија да спаси гз Палчо али ајде, нека остане ова овде па ќе се смееме за неколку месеци кога ќе ги осудат сите.

П.с. Да, и јас очекувам таткото да е клучот во целата приказна зашо очигледно е дека е вмешан. Останува да видиме како.
П.п.с Не е во ресторан уапсен Палчо али ок.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Само, не може се во едно рочиште да се презентира затоа што има повеќе соучесници, сведоци, кур се тресе.
Епа откако ќе се презентираат доказите, тогаш можеш да пишуваш дека сме глупи. Вака ти излегуваш наивниот. Ама ништо чудно, штом веруваш во такви видео снимки за слетување и полетување од месечината.

впрочем екстрадиција од странска земја не може да се случи без добро покритие, ваљда си свесен за тоа.
Да де, за оној од ДБК што му беше десна рака на Мијалков, што има силувано колешки, немаше покритие да биде екстрадиран. Потребало им на Турците да чуваат некој што не е нивни граѓанин, обвинет дека учествувал во злосторство или па ќе бараат цврсти докази.

Не е во ресторан уапсен Палчо али ок
Епа многу лесно се побива тоа негово тврдење, а истовремено ќе покажат дека лаже.

Абе деген, фиктивно е кажано тоа за рамната земја, демек у такви работи веруваш.
Аха, јас сум дегенот, а не ти што лажеш во што јас верувам. Ем лажго, ем шуто ем боде.

Kajgana Shop

На врв Bottom