На Палчо сега одбраната ќе му биде Кешишев само слушнал и не бил присутен за да види кој пукал т.е Манев лаже...Досега, верзијата на кешишев воглавно се поклопува со верзијата на манев. Да видиме кои прашања ке му ги постави обвинителот. Очекувам да го праша за Александар, но од она што до сега го кажал нема логика да каже дека информација за Вања дал нејзиниот татко, бидејќи тврди дека дури кога се вратиле во партијата од фб дознал дека се работи за вања.... Очекувам да биде прашан за плавата торба, па ако реши да зборува можно е да има изненадувања...
Кажува дека го видел палчо како држи пиштол. Интересно е што кажува дека најпрво ги видел како како почнале да копаат дупка а потоа го видел палчо како држи пиштол па слушнал истрел.... Тоа кажува дека Манев ви Видевски знаеле дека Вања ке биде убиена, копале пред да биде убиена. Тука паѓа во вода тврдењето на Манев дека тој не знаел дека Палчо ке ја убие Вања па откако ја убил овој го прашал зошто ја убил...На Панчо сега одбраната ќе му биде Кешишев само слушнал и не бил присутен за да види кој пукал т.е Манев лаже...
Значи како што пишувавме т.е како што претпоставуваме повеќето. Палчо ја знаел реалната причина, овие најверојатно се само дебили кои му трчаат по гзот и на кои им попува. Ги лажел за пари дека е но имал некоја сопствена агенда да ги убие.Кажува дека го видел палчо како држи пиштол. Интересно е што кажува дека најпрво ги видел како како почнале да копаат дупка а потоа го видел палчо како држи пиштол па слушнал истрел.... Тоа кажува дека Манев ви Видевски знаеле дека Вања ке биде убиена, копале пред да биде убиена. Тука паѓа во вода тврдењето на Манев дека тој не знаел дека Палчо ке ја убие Вања па откако ја убил овој го прашал зошто ја убил...
Еве овде има повеке информации, изгледа следат директно во судот:
![]()
Обвинителство: Го споменавте настанот кога му е одземен пиштолот кај Демир Капија. И тогаш баравте злато?
Кешишев: Да. И таму беше Вељо. Не натера сите да одиме таму да бараме злато во една пештера.
Обвинителство: Најдовте ли таму злато?
Кешишев: Не. Таму влегоа во пештерата Боре и Вељо. А, јас и Палчо седевме покрај реката, имаше и железничка пруга, тука поминуваше и возот. Таму запаливме цигара и ги чекавме да излезат. Во меѓувреме дојде полиција. И не прашаа што правиме таму, во тој момент излегоа Боре и Вељо, нив ги претресоа, го најдоа пиштолот на Палчо и тој рече дека е негов. После отидовме во Неготино, во полициска станица, Палчо влезе да даде изјава за пиштолот, и подоцна се вративме за Скопје.
Нема шанси ова да им е прво убиство, кој носи пиштол на копање злато?![]()
Палевски бил „Царот“ во именикот на Кешишов, кој сведочеше дека извршувал сѐ што ќе било побарано од него - Скопје1.мк
„Царот“, ова бил псевдонимот под кој бројот на Љупчо Палевски-Палчо бил заведен во телефонот на обвинетиот Влатко Кешишов. Тој не криеше дека правел сѐ што Палчо ќе побарал од него, односно извршувал секкава наредба. „По навика му бев послушен. Палчо ми каже да не зборам многу, да ќутам и да...skopje1.mk
Како оди процесот, се помалку сум убеден дека само палчо го знае мотивот. Според ова што Кешишев го кажува, јасно е дека Манев и Видевски знаеле дека Вања ке биде убиена, значи не држи вода тоа дека Палчо им рекол оти ке бараат откуп и дека ке има по 20 000 евра за секој... Манев и Видевски прво почнале да копаат а во меѓувреме Палчо ја убил, значи планот бил да ја убијат или тогаш во моментот решиле, повеке ми влечи на првото.Значи како што пишувавме т.е како што претпоставуваме повеќето. Палчо ја знаел реалната причина, овие најверојатно се само дебили кои му трчаат по гзот и на кои им попува. Ги лажел за пари дека е но имал некоја сопствена агенда да ги убие.
Единствено он да почне да збори и да се затвори случајов комплетно, без нејаснотии и дупки. И да почиваат во мир и 2цата...
Ама со оглед на тоа каков психопат е човекот, тешко...
Дефинитивно и мене ме влече кон тоа, имаат скинато и закопано некого во таа пештера..Нема шанси ова да им е прво убиство, кој носи пиштол на копање злато?
Имаат и друг живот земено затоа му се плашеле вака и биле послушни.