Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
17.707
Поени од реакции
20.329
Јас се сомневам и дали воопшто се тепани. Да беа тепани до сега ке се знаеше и вистинскиот мотив, ке се знаеше и каде се моторолите и каде е оружјето и кој е тој што му е дадена торбата.
Можно е сето ова само Палчо да го знае.
Овие тутурутките очигледно во едно верувале, друго мислеле, трето испадна.
Тепани се сигурно, и тоа до посер.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.511
Поени од реакции
4.517
Можно е сето ова само Палчо да го знае.
Овие тутурутките очигледно во едно верувале, друго мислеле, трето испадна.
Тепани се сигурно, и тоа до посер.
Којзнае. Сега криминалците како ги приведуваат веднаш мора да имаат адвокат, испрашувањето оди во присуство на адвокат, изјавите се даваат во присуство на адвокат, секој адвокат знае да побара лекарски преглед кој треба веднаш да се изврши, па после пак може да бара лекарски преглед ... Мене ми е малку веројатно да се тепани, затоа и случајот е хаос, не се знае ни мотив, не се знае ни кој друг бил вмешан, ни каде се алатите, ни каде се моторолите и оружјето... има многу нејаснотии кои не верувам дека ке ги имаше ако имало ќотек.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.707
Поени од реакции
20.329
Којзнае. Сега криминалците како ги приведуваат веднаш мора да имаат адвокат, испрашувањето оди во присуство на адвокат, изјавите се даваат во присуство на адвокат, секој адвокат знае да побара лекарски преглед кој треба веднаш да се изврши, па после пак може да бара лекарски преглед ... Мене ми е малку веројатно да се тепани, затоа и случајот е хаос, не се знае ни мотив, не се знае ни кој друг бил вмешан, ни каде се алатите, ни каде се моторолите и оружјето... има многу нејаснотии кои не верувам дека ке ги имаше ако имало ќотек.
Тепани се, и самите кажаа а и логично е.
Плус адвокатот на Манев имаше изјава дека на видеото се гледа дека има модрица на окото на судењето.
Инаку тука адвокатите и не се замараат многу, чисто формално ги застапуваат оти законски му следува адвокат.
Единствено на таткото адвокатот за кој има основа да го брани.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.072
Поени од реакции
9.332
Сите се вмешани и тоа е тоа. Неможе вака ладнокрвно да даваш исказ за да порекнеш убиство, поготово не на дете. Као за крадење чоколадо од продавница да станува збор. Одма се гледа понашање на нормален невин човек ако стварно нема врска со ваков настан. Овие се се освен тоа. Останува таткото да даде исказ па Палчо да залие на крај со мотивот пред да биде испратен на вечна робија. А види, може Палчо да иде до крај на карта дека е невино осуден за да тие неговите мињони го хвалоспеваат.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.511
Поени од реакции
4.517
Сите се вмешани и тоа е тоа. Неможе вака ладнокрвно да даваш исказ за да порекнеш убиство, поготово не на дете. Као за крадење чоколадо од продавница да станува збор. Одма се гледа понашање на нормален невин човек ако стварно нема врска со ваков настан. Овие се се освен тоа. Останува таткото да даде исказ па Палчо да залие на крај со мотивот пред да биде испратен на вечна робија. А види, може Палчо да иде до крај на карта дека е невино осуден за да тие неговите мињони го хвалоспеваат.
Претходно и кешишев треба да се изјасни. Може он да изненади, само незнам колку он може да знае околу мотив и други вмешани.
Автоматски споено мислење:

Мислам дека он најпрво ги однесе полицајците кај ,,маленкото,, па после се разврза работата..

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.072
Поени од реакции
9.332
Мотивот го има само и само Палчо. Ако го каже ќе потврди вина, ако не го каже ќе остане приказната за неговите слепци дека е невино осуден во борба за Маќедонија против банкстерите, Сорос, клетиот Запад, пополни по желба.

И во двете ситуации ќе биде доживотна робија.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.604
Поени од реакции
27.458
Приказната на Палевски ќе биде, незнам јас ништо овие дегениве ме наместиле. Само каква е таа местенка, ако кога местиш некој и сам да се наместиш? Зошто дегениве би се жртвувале и самите како убијци на дете, ако веќе го местеле Палчо?

Неможам да сватам, како не им светнала сијаличката кога го убил Панче? Да им проработела совеста, можеле да го сопрат второто убиство. Дегени.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.421
Поени од реакции
6.212
Неможам да сватам, како не им светнала сијаличката кога го убил Панче? Да им проработела совеста, можеле да го сопрат второто убиство. Дегени.
Исто психопати се како Палчо и си се нашле. Сите се подеднакво виновни, независно кој го повлекол орозот.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.707
Поени од реакции
20.329
Приказната на Палевски ќе биде, незнам јас ништо овие дегениве ме наместиле. Само каква е таа местенка, ако кога местиш некој и сам да се наместиш? Зошто дегениве би се жртвувале и самите како убијци на дете, ако веќе го местеле Палчо?

Убаво вика Видук, затоа што се сите како Палчо и свесно киднапираа и сторија злочин убиство.
Овие муабети као не ние мислевме само откуп да бараме, не ние нејќевме да заврши со убиство, не ние сакавме да го ослободиме девојчето кога видовме дека е грешна личност се само приказни за мали деца.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.782
Поени од реакции
11.968
Ова ми е најверојатно сценарио. Полицијата инстистирала на таткото, пошто таткото со тој Гоце фактички им го решил случајот и овие си рекле во нивните џандарски глави, гарант е он умешан и им удриле ќотек на дебиливе со насока према таткото.

Јас сум сигурен дека позади овој плот има повеќе луѓе. Не се само овие 4 души. Види чим и на форумов има луѓе кои застануваат позади Палчо, приказнава е бајаги поголема и мора да се исече од корен инаку ќе се повтори. Овие луѓе се очигледно спремни и деца да убијат ако се власи и ако се деца на банкстери. Ништо чудно да му се закануваат на семејството за да смени исказ. Очигледно е дека дебиливе имаат страв од Палчо.

Мора да се искорени оваа болест. Ова треба да се истражи. Ова им е зборено дека ќе го местат Палчо дека ово, дека оно. Овие се болни луѓе склони на теории на заговор на кои им се криви евреите, власите, банкстерите, илуминатите. Ваквите збирштини и паралегални асоцијации и партии, служат за канализирање на здравата мисла кај народот, затоа и се толерираат. Било кој разумен патриот со искрени намери се најде во друштво со вакви дегени, одма се откажуе и стануе апатичен. Тоа ни се случува 35 години. И овие здруженија се градат од нашите власти. Епа ова е резултатот.
Во тој случај треба да е Гоце осомничениот пред таткото ама чудна некоја џандарска логика

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.511
Поени од реакции
4.517
Таткото изгледа го ставија во случајот само по некоја изјава на овие дебилите дека палчо им кажал дека има информација од таткото дека вања тој ден ке оди сама на школо. Тоа што Палчо им кажал на дебилите не значи дека е точно. Очигледно нема никаков доказ против таткото дека бил вклучен во кривичното дело па затоа е и пуштен во домашен притвор. Нема ниту доказ дека истиот воопшто се познавал со палчо, некој сведок да ги има видено некогаш заедно... Од друга страна пак, можно е информацијата да била дадена навистина од таткото и тоа што Палчо им го кажал на дебилите да е вистина но во еден друг контекст. Имено, еве веке има индиции дека во делото има вкучено и други, па мене ми е веројатна варијантата да таткото има правено муабет со некој загар на палчо за кој мислел или и сеуште мисли дека му е пријател, па во некој другарски муабет има спомнато дека ете има проблем малата е болна ке треба да ја носи на лекар или да ја чува... што е информација дека Вања тој ден ке оди сама на школо и истата му е пренесена на палчо кој на шупците им ја кажал како информација од таткото што во поширок контекст и е.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.780
Поени од реакции
23.035
Од друга страна пак, можно е информацијата да била дадена навистина од таткото и тоа што Палчо им го кажал на дебилите да е вистина но во еден друг контекст. Имено, еве веке има индиции дека во делото има вкучено и други, па мене ми е веројатна варијантата да таткото има правено муабет со некој загар на палчо за кој мислел или и сеуште мисли дека му е пријател, па во некој другарски муабет има спомнато дека ете има проблем малата е болна ке треба да ја носи на лекар или да ја чува... што е информација дека Вања тој ден ке оди сама на школо и истата му е пренесена на палчо кој на шупците им ја кажал како информација од таткото што во поширок контекст и е.
Ова може некој заеднички познаник на Палчо и таткото, по налог на Палчо да извлекол таква информација, ама во тој случај таткото до сега ќе кажеше на кој тоа кажал таква информација. Бидејќи доколку не е вмешан во случајот нема што да крие.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.792
Поени од реакции
60.687
Истите муабети ги тераме цела година. Кога немаме судство да ги испраша сите во 3 дена и да го затвори случајот. Едниот давал изјава во понеделник, другиот во следниот понеделник, па куварот требало да дава изјава ама психото се карал со судијата саат време па ја прекинале... а бе дај им на сите да ја кажат нивната верзија од настанот во 2-3 дена, лупни им 20 доживотни и затворај случај, доста со одолговлекувања до бесвест.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.647
Поени од реакции
5.750
Истите муабети ги тераме цела година. Кога немаме судство да ги испраша сите во 3 дена и да го затвори случајот. Едниот давал изјава во понеделник, другиот во следниот понеделник, па куварот требало да дава изјава ама психото се карал со судијата саат време па ја прекинале... а бе дај им на сите да ја кажат нивната верзија од настанот во 2-3 дена, лупни им 20 доживотни и затворај случај, доста со одолговлекувања до бесвест.
Да , по изјавите што протекоа последниов период работава стана една голема сапуница. Многу им се допушта на идиотите дефинитивно, ќотек и не бил нешто продуктивен. Многу се контрадикторни во изјавите и вака ако продолжи до 2100 и назад ќе трае ова.
Не е чудо после зошто судството има доверба од 5%...

Kajgana Shop

На врв Bottom