Исчезнати лица

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.045
Поени од реакции
8.357
А имало ли траги на крв на патот кај што се случило ова? Една недела се бараше секаде а никој никаде не виде крв.

Друго каде го однеле двајцата телото што толку не може да се најде?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Gi citav komentarite na srbite na videata na informer i kurir... 80% pisuvaat deka bez telo ova ima nekoja druga sodrzina...
Пишав вчера ама го избришав коментарот.
Нешто слично како и кај нас, убиено дете, некои пусти извршители што признале дело стрпани у затвор, главниот извршител уште не може да ни го испорача странска земја, оружје нема.
Така и ваму, убиено дете, двајца пусти извршители што признале дело моментално у притвор, тело нема, gone baby gone што би рекле у филмот ган бејби ган.

Али ај да почекаме, мада сумњиво е што цел ден не можеле да го најдат телото вчера па колку сака нека го преместувал едниот, ќе признае нема веќе кај да бега, каква корист има од тоа ако не кажува. Е сеа, постои можност и да е откопана и распарчена од некои животни...

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Не знам зошто повлекувате паралели меѓу убиецот палчо и неговите разбојници со ова.

Нема разрешница поради изборите, после тоа ќе го донесат гомното и надежно ке го осудат доживотна а успат се надевам дека ќе го ебаваат у газ.

Нема потреба од мистика од случајот со Вања, се е јасно ко ден. Пиштолот можеби е фрлен во вардар, како очекувате да се најде оружјето не знам.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Пишав вчера ама го избришав коментарот.
Нешто слично како и кај нас, убиено дете, некои пусти извршители што признале дело стрпани у затвор, главниот извршител уште не може да ни го испорача странска земја, оружје нема.
Така и ваму, убиено дете, двајца пусти извршители што признале дело моментално у притвор, тело нема, gone baby gone што би рекле у филмот ган бејби ган.

Али ај да почекаме, мада сумњиво е што цел ден не можеле да го најдат телото вчера па колку сака нека го преместувал едниот, ќе признае нема веќе кај да бега, каква корист има од тоа ако не кажува. Е сеа, постои можност и да е откопана и распарчена од некои животни...
И да е распарчена од животни, пак ќе има некои остатоци од телото врз основа на кои ќе може да се идентификува.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.329
Поени од реакции
19.795
Затоа што едниот на другиот си ја префрлале вината кој возел и кој ја изгазил, кој го ископал телото и кој го фрлил на буниште, кој го преместил итн
Ова е изјава на министерот не се рекла казала муабети.

Ништо чудно па стварно да биле пијани земја и да не ни памтат кај го закопале телото.
Автоматски споено мислење:

Немам коментар

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Затоа што едниот на другиот си ја префрлале вината кој возел и кој ја изгазил, кој го ископал телото и кој го фрлил на буниште, кој го преместил итн
Ова е изјава на министерот не се рекла казала муабети.

Ништо чудно па стварно да биле пијани земја и да не ни памтат кај го закопале телото.

Немам коментар
А уствари овој совозачот што праевме муабет вчера, дека можел да си ја ублажи казната ако бил посвесен и поразумен, он излегол од колата и го ставил детето во гепек. И он бил тој што дошол да помага во пребарувањето на девојчето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.425
Па гледате не е баш се трач од Информер, пример за начинот на убиство на детето со давење. Овде и ред други случки, ради икс околности и потреби на "новинарството", тешко е да се истреби каколот (плевелот) од житото.
А човек најемотивно е учен да реагира на сензации, највеќе негативни.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.329
Поени од реакции
19.795
А уствари овој совозачот што праевме муабет вчера, дека можел да си ја ублажи казната ако бил посвесен и поразумен, он излегол од колата и го ставил детето во гепек. И он бил тој што дошол да помага во пребарувањето на девојчето.
Еден од нив, не знам кој беше точно.
Усогласени биле околу ударот само не признаваат како настанала смртта, едниот не ни се сеќавал кај го фрлиле телото
Така изјави овој началникот на полицијата.

Па гледате не е баш се трач од Информер, пример за начинот на убиство на детето со давење. Овде и ред други случки, ради икс околности и потреби на "новинарството", тешко е да се истреби каколот (плевелот) од житото.
А човек најемотивно е учен да реагира на сензации, највеќе негативни.
Тој уредникот од информер треба да се засрами и наместо јавно да и се извини на семејството, тој олошот синоќа јавно држеше поткаст као " еј абе еве не беше се измишљотина, убиено е детето во рековме, плус нема тело, не е решен случајот "
Би го тепала со стап до посер

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.618
Поени од реакции
8.432
Koga se vrajchale po neze sigurno i ja zakopale nekade za da ne ja najdat.
A druga verzija , poshto ja chistele kolata so kiselini , mozhebi i ja stopile vo kiselina kako najgolemi mafijashi

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.758
Поени од реакции
4.710
Па ете пиша погоре Хоуп колку може да има влијание тоа врз судската одлука. Како новинарите знаат дека била задавена коа нема тело?

Слично ти е ова као оние тројцата од Босна, што кажаа дека го имаат девојчето и дека бараат пари за откуп. Значи, буквално секоја будала може да искочи со таква изјава. И ако не го најдат телото шансите да се извлечат овие двајца од затвор со добар адвокат се големи. Буквално на суд може да го повлечат признанието.
Ne mozat da se izvlecat u nikoj slucaj. Zgazeno e so sluzbeno vozilo, toa vozilo se znae so nalog koj e zadolzen da go vozi.. ne moze ja ako sum zadolzen so sluzbeno vozilo da go dadam da go vozi rajko petko stanko.. ima krv na vozilot, dovolen dokaz za nastanata nesrekja.. moze samo advokatot da bara da se gonat za teski dela protiv lugjeto i imotot vo soobrakjajot, namesto so ubistvo.. u nikoj slucaj nema da se oslobodeni

Член од
5 март 2018
Мислења
17.329
Поени од реакции
19.795
Имале и џпс во возилото, па целиот трак му е следен, само тука е лошо шо ако навистина едниот се вратил и го откопал телото ќе одземи малце повеќе време додека се пронајди, којзнае кај го однесол телото и што направил со него.
Ќе пропеат, а на тој шо не се сеќава има да му се врати сеќавањето и во пелени кога беше, семката да му се стори гнасна

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.747
Поени од реакции
22.945
Не верувам дека е возможно ова. Колку и да си пијан, логично е после таков стрес (да згазиш и убиеш дете) во истата секунда да отрезниш и да се сеќаваш на секој детал.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.329
Поени од реакции
19.795
Не верувам дека е возможно ова. Колку и да си пијан, логично е после таков стрес (да згазиш и убиеш дете) во истата секунда да отрезниш и да се сеќаваш на секој детал.
Не знам стварно, не сум психолог да ја објаснам нивната постапка а и кој би ...
Ејјј ако стварно била жива кога ја удриле, па јебем ли му матер зошто не ја одведоа во брза помош бе, кој ум треба да го имаш бе тој злочин да го направиш, си закуцаа доживотна робија ненормалните

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Го изгледав оној началник или што и да беше на Информер гостин. Информациите вчера беа дека се најдени траги од крв, и во автомобилот и на облеката на едниот, дека пробале да ја чистат со киселина, за денес да излезе овој и да каже дека воопшто не постојат траги од крв. Од другите работи што ги сподели, дека се работи за луѓе со многу ниско ниво на интелигенција, дека не покажуваат никаква емпатија, никаква емоција, дека се алкохоличари. Дека се одвоени и приказните им се софпаѓаат, но дека си ја префрлаат вината за тоа кој го задавил детето. Возачот воопшто не приметил дека го удрил, совозачот приметил, го внел во кола, го задушил кога се освестило во кола, го фрлил на депонијата. Следниот ден го преместил. Не сака да каже каде, демек е блокиран, не може да се сети, па ги шета од една на друга локација.

Kajgana Shop

На врв Bottom