Екипава фатена на милион камери
Сами си признаваат каде се закопани телата, и до детали го објаснуваат грабнувањето
Најдени биолошки траги на местото на грабнување, коли итн
Најдено и оружјето
Ама наместени биле
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
тоа што не соопштувааат повеќе детали во јавност е причината оти Палчо уште не е тука да не го загрозуваат случајот, кога ќе го екстрадираат и однесат во затвор верувам работите ќе бидат подобро дообјаснети.
Ај вака. Јас сум на мислење дека се овие фатениве и Палчо извршителите. Дали имале некој нарачател или не, претпоставувам ќе се дознае. Официјалниот мотив за сега е ептен килав.
Е сега, тоа на страна. Пошто тврдиш, на кои се тие милион камери фатени? Негде биле споделени тие видеа, слики, негде било официјано соопштено дека ги има на милион камери фатено? До сеа не се сеќавам официјално лице да соопштило дека се фатени на било која камера ниту па има една снимка во јавност каде се гледа било кој од овие. Сами признале каде се телата и го објасниле грабнувањето. Верувам дека е така, али тоа не е нешто кое не може да се спакува на било кој од страна на полиција. Најдели биолошки траги на лице место? Каде тоа е соопштено дека се најдени било какви биолошки траги? Може и се најдени, не викам не, ама никаде тоа не е соопштено за ти да го тврдиш, освен ако ти не си обвинителон што го води сучајов. Најдено и оружјето? Каде тоа е соопштено дека е најдено оружјето? На прес беше кажано само дека е се најдени два пиштоли, во центарот на Скопје ако не се лажам, и дека се испитува дали имаат поврзаност со случајов.
Скоро се од ова што го напиша е за сека само шпекулација и нема никаква потврда се уште.
Што се однесува дали се наместени, искрено не верувам. Не гледам зошто би ги местеле. Ми делува дека се тие извршителите, само мотивот не е користољубие, туку дека детето е киднапирано за да биде убиено. Не објавувале повеќе информации да не го загрозеле случајот? Ти искочи министер на прес и официјално ги осуди и прогласи за виновни, ги етикетираше, дури се дрзна да каже дека треба да се забрани партијата, во предистражна постапка, уште не беа у суд однесени сите, односно главниот осомничен не беше уште фатен. Стварно мислиш дека уопште се замаараат да не го загрозеле случајот?
Баш тој недостаток на објаснување, што, како, зошто, и после повеќе од месец дена, отвара простор за сомнежи, најразни теории и слично. Тоа ќутење повеќе ми делува дека е поради тоа што немаат многу цврсти материјални докази, за извршувањето на двете убиства, мотивот, целото киднапирање, него ли објаснувањето дека не сакале да наштетат на истрагата.