bas ne e somnitelno, cim znaele kade da baraat, obicno na mesto kade mozes da najdes nekogo od x pricini, znaes deka tamu odel cesto, ili se sobirale celo drustvo i slicno.
Nema nisto somnitelno vo kontekst na kidnapiranje, ubistvo, i vadenje organi za Goran, uredu e, ostajte go deckoto neka pociva vo mir, nemojte da bidete ficiani, covek koj vsusnost javno ovde na temava si prizna deka dobro e da se siri namerno panika so fejk vesti i izmisljotini, pomagalo toa za awareness - ot.
Џабе јадеш гомна и ме таргетираш со подбивност, немој да мислиш дека се тригернувам. Никаде не реков дека е добро да се шири паника со фејк вести. Нити ти, ниту ја никогаш како државјанини нема да дознаеме што се случило НАВИСТИНА со некој случај, ако не треба да се дознае или да излезе у јавност. Оваа ваша верба и верување во транспарентни институции во Македонија е скроз наивна и на ниво на 7 годишњак.
Сто пати се повторив зашто ја кренав таа паника и немам намера да се повтарам по 101 пат, ти можеш колку сакаш да ми ги извртуваш зборовите и да глумиш мангуп.
Пошто многу се праиш паметен, и сите што те лајкнаа демек те поддржуваат, елате пак на школување кај Фиц
Пола инспектори во МВР се како што треба и се вистински инспектори, пола се бутани преку власт и врски.
@Ilumious нека потврди ако сакаш за постов
За случајост со Пино конкретно, сменети се којзнае колку главни инспектори од сомнителни причини
У глобала иде вака - саглам инспектор го прима случајот и стига до некоја точка каде што има нови сознанија и нови траги
Доколоку тие што се над мвр и над него, сметаат дека со обелоденување на нови траги или дури решавање на случајот (ова поретко се дешава) не е во полза на некого (или му штети), инспекторот се трга и се заменува со друг инспектор.
Ти дали си свесен колкави пари/процедури се во прашање кога станува збор за случаевиве? Дали си свесен дека проста информација ако искочи во јавност како, на пример, Пино го убиле или киднапирале Албанци и го сокриле ваму и ваму, дали си свесен колку вакви информации се лоши за општа безбедност, министри, меѓудржавни билатерални односи, итн итн итн?
Или само ве бива за јадење гомна ко keyboard warriori за собирање лајкови на форум, уклучите малце црпката?
Запамти, ако МВР нешто не сака да дознаеш и смета дека е контра нивната поранешна (а и сегашна) диктатура, ти си никој и ништо и никогаш нема да ја дознаеш вистината, макар и за најмала ситница. Во Македонија, никогаш, за ниеден случај од било која институција нема да ја дознаеш вистината ако таа не е во нивна полза.
На народот тука му е судено да е brainwashed на дневна база и притоа се да им е океј пошо “може и полошо“. Видиците ви се тесни како на 15 годишен женски полов орган
Да скратам, во превод, ко што реков, мвр имаат доста квалитетен кадар ама имаат врзани раце од погорни слоеви и ако веруваш во транспарентност на инситуции, треба да си ненормален. Ако мвр не е транспарентна, и ако пак очекуваш транспарентност од други институции, треба да си уште по ненормален
Поздрав и прекини да ме спомнуваш и дебатираш со мене - никогаш нема да излезеш на крај бидејки фактите и аргументите се на моја страна. Ама не ми смета. Ако сакаш до следната година ќе се препуцаваме.
EDIT: Чекај може
@LordDragonII пак ќе ми го избрише мислењево пред да може да се развие дискусија пошто сум нарушувал правила на форум, исто како и пред мене некои членови што јадеа трици и мислењата им останаа. Ама хипокризмот не познава граници, дури и на еден мочан форум
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)