Исчезнати лица

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Абе ај...
Сега фатив реприза после работа. Отишол Миомир у кумановска ц населба и тие му викаат "не сме го продавале девојчето...има некои што продаваат"....ебати истражувачкото новинарство.
Да не каже нешто за скопскиве, здрави, прави, ситуирани луѓе у зрели години....како може таква работа да им се случи...
...глупевска.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прееска на женски муабети имаше пак случка, кај некоја жена дошла бабичка од Ново Лисиче, не знаела ни која е ни што е, за 5 минути ја најдоа и ја вратија кај роднините.

Стари луѓе се губат, треба да се прифати, деменција, Алцхајмер, се си бара жртви, не се работи за никакви киднапери. На трговија за органи ќе им треба црн дроб од 80 годишен старец, нема грешка.

Па и ова се времиња каде што и двајцата во фамилијата работат и не можат да ги пазат старите а се почесто паровите си ствараат самите дом, без старите во куќата и имаш ситуации каде се без надзор. Затоа во странство стари луѓе се носат во дом само кај нас е створено канцерогено размислување дека ако некој е во дом за стари лица дека не го сакаат дома му. Мајка ми уште од сега ми вика да сум ја дала во дом ако на старост почне со симптоми на Алцхајмер.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.674
Поени од реакции
88.589
Прееска на женски муабети имаше пак случка, кај некоја жена дошла бабичка од Ново Лисиче, не знаела ни која е ни што е, за 5 минути ја најдоа и ја вратија кај роднините.

Стари луѓе се губат, треба да се прифати, деменција, Алцхајмер, се си бара жртви, не се работи за никакви киднапери. На трговија за органи ќе им треба црн дроб од 80 годишен старец, нема грешка
Мене и на брат ми што ни се деси пред 4-5 месеци. Бевме во автобус и одевме накај Ново Лисиче. Сега се качува едно старче, одприлика негде 65 години, и почнува да ни прави муабет, и одма увидовме дека човекот е залутан, заборава некои ствари. Не прашуваше кој е автобусот, накај каде оди, па се случуваше и името свое да не го познае.
Чаре... се симнуваме кај полициската станица одма на 2 минути е од автобуската постојка, го носиме старчево таму и вработените не пречекуваат со "Ние не сме задолжени за вакви лица" :facepalm: Па ај некако со молење, земаа да го испрашаат дедово од каде е, среќа имаше лична карта во него, па завршија работа... али додека да им текне да побараат легитимација, луѓето во полициската станица сакаа да го пуштат онака да скита по улица

Немам зборови, изгледа се подналутија што ги прекинавме во раатот пиејќи кафе.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене и на брат ми што ни се деси пред 4-5 месеци. Бевме во автобус и одевме накај Ново Лисиче. Сега се качува едно старче, одприлика негде 65 години, и почнува да ни прави муабет, и одма увидовме дека човекот е залутан, заборава некои ствари. Не прашуваше кој е автобусот, накај каде оди, па се случуваше и името свое да не го познае.
Чаре... се симнуваме кај полициската станица одма на 2 минути е од автобуската постојка, го носиме старчево таму и вработените не пречекуваат со "Ние не сме задолжени за вакви лица" :facepalm: Па ај некако со молење, земаа да го испрашаат дедово од каде е, среќа имаше лична карта во него, па завршија работа... али додека да им текне да побараат легитимација, луѓето во полициската станица сакаа да го пуштат онака да скита по улица

Немам зборови, изгледа се подналутија што ги прекинавме во раатот пиејќи кафе.
Епа јас кога викам најголемите крвопии се во МВР ми се смеат погоре. За ништо не се тие задолжени, само за пишување казни, скраја да е да им отидеш со потреба. Имал среќа погоре членот да налета на полуписмени и тоа е тоа.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
786
Поени од реакции
391
Дај линк. Призма е единствен читав медиум шо остана.[DOUBLEPOST=1551650153][/DOUBLEPOST]

Имаше линк и во постот.

https://prizma.mk/od-kampovi-za-migranti-do-roditel-1-i-2-kratka-istorija-na-masovni-histerii/

Не гледав.
Претпоставувам никаква новина за ништо, или?

Малку гоогле мапс, загрижен глас на Миомир мислиш Атлантида и гробот на Џими Хофа ги открил у ист ден, па реклами 25 минути и едно големо ништо на крај.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.871
Поени од реакции
1.621
Абе се е тоа лага измислица и општа хистериа. Воовичано некој квази новинар дал примери кои немаат никаква врска со темава . За родител 1 и 2 ќе видиме макар што и тоа глатко ќе помине без а и б.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Многу ме занима што ќе му биде аргументот и кој прв ќе се избаци и ќе врати на ова со „абе случајност е, можда се удавиле у реката, у секоја држава има исчезнати“.
А двете деца се на иста возраст, од ИСТО РОМСКО СЕЛО од 100 жители и ги снемува во размак од 1 недела.
Абе случајност е брат што шириш паника, каков орг. криминал и трговии, многу нетфликс глеаш
МаЌедонче ко маЌедонче

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу ме занима што ќе му биде аргументот и кој прв ќе се избаци и ќе врати на ова со „абе случајност е, можда се удавиле у реката, у секоја држава има исчезнати“.
А двете деца се на иста возраст, од ИСТО РОМСКО СЕЛО од 100 жители и ги снемува во размак од 1 недела.
Абе случајност е брат што шириш паника, каков орг. криминал и трговии, многу нетфликс глеаш
МаЌедонче ко маЌедонче
Хаосот со исчезнување на децата Роми и со Ромите што просат на семафори е таков организиран криминал што џабе е и секој ден на Фб да постираш кога МВР е вмешана во тој "бизнис".
А случката со женана Даниела демек и краделе органи и старциве што ги снемува се нонсенс.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Хаосот со исчезнување на децата Роми и со Ромите што просат на семафори е таков организиран криминал што џабе е и секој ден на Фб да постираш кога МВР е вмешана во тој "бизнис".
А случката со женана Даниела демек и краделе органи и старциве што ги снемува се нонсенс.
За старциве можеби е случајност бидејки има многу опции што би се десило.
Ама ова за Ромиве е тотално сумљиво. Ако може да му се деси на Дани Мемеди од некое село, според мене ништо не спречува и да и се деси на Даниела од Драчево.
Мене ме занима што ти е мислењето, што се случува со децата роми што се исчезнати и како ти можеш да гарантираш дека истото не се десило со Даниела пример.[DOUBLEPOST=1551981759][/DOUBLEPOST]Исто и на 10тина fellow момци од погоре што мислеа дека земјава е Утопија и не постојат вакви ствари.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За старциве можеби е случајност бидејки има многу опции што би се десило.
Ама ова за Ромиве е тотално сумљиво. Ако може да му се деси на Дани Мемеди од некое село, според мене ништо не спречува и да и се деси на Даниела од Драчево.
Мене ме занима што ти е мислењето, што се случува со децата роми што се исчезнати и како ти можеш да гарантираш дека истото не се десило со Даниела пример.
Затоа што Даниела и беше колешка на мајка ми и знам до детал за ситуацијата и за жената години уназад каква и беше ситуацијата ама од респект према фамилијата и децата не коментирам по форуми каде што чита секој.

Со децата Роми што се случува не знам, само знам дека се дел од организиран криминал како и оние по семафори што просат. Кога сум се враќала од дежурства во 5 сабајле на работен ден сум гледала како од комбе ги истовараат по семафори за да питачат. Не треба многу мозгање, примети ги само кога ги нема Ромите на семафор? Кога се најавени на посета европски претставници. Не ти е малце сомнително тоа?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Двата бубрега и се извадени.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ф

Флеш

Гостин
Ова со Пино,со опроштење ,е најголема шпанска серија шо и се десило на Мвр у задна деценија .....Доказ дека и Ѓорче е држава,јака ебате станица и полиција:tapp:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Syn што испадна со Горан? Што била случката? Тотално се заборави случајот, никој ништо не пиша после наоѓањето.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.746
@Syn што испадна со Горан? Што била случката? Тотално се заборави случајот, никој ништо не пиша после наоѓањето.
nisto od toa sto se spekulirase prvicno, i lice od mvr pogresno info pustilo, sam bil na mestoto koga pocinal, ostanatoto ne e ni bitno.

Kajgana Shop

На врв Bottom