Исчезнати лица

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.179
Поени од реакции
13.460
Настрана муабетите со Опел Астри и вадење органи, како и случаевите за стари луѓе со деменција, има ли информации што се случи со девојката што беше најдена во нива во Лепенец, човекот починат во такси и Горан што беше најден кај Нерези? Сите 3 на крај испаднаа дека се самоубиства? Крајно сомнително... Ајде човеков во такси може од срце или нешто слично починал, ама другиве два случаи не прави логика местото каде што се најдени таму да извршиле самоубиство. Повторно имам впечаток дека МВР воопшто ништо не извести, а сепак јавноста треба да знае, за да не доаѓа до ситуација со шпекулации по фб статуси и ширење на општа паника кај сите.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
За тој Горан уште на почеток се пишуваше дека е самоубиство, а причина депресија. Сам пронајден и во негова близина автомобилот.
Иначе да додадам дека семејството, откако не се вратил дома уште вечерта пријавиле дека е исчезнат. Мене изгледа како семејството да било запознаено дека пати од депресија и ако го нема еден ден и веднаш помислуваат на најлошото.
На 35 години здрав маж без никакви проблеми ако не си дојде дома вечерта сигурно не го пријавуваат за исчезнат. Не е дете од 13 години.

Девојката демек дрога такви ствари. Може починала од предозираност. Не е прв случај.

Што е сомнително овде? Ако имаше нешто мислете мвр ќе крие за сите случаеви?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Последно уредено:

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.870
Поени од реакции
1.621
За тој Горан уште на почеток се пишуваше дека е самоубиство, а причина депресија. Сам пронајден и во негова близина автомобилот.
Иначе да додадам дека семејството, откако не се вратил дома уште вечерта пријавиле дека е исчезнат. Мене изгледа како семејството да било запознаено дека пати од депресија и ако го нема еден ден и веднаш помислуваат на најлошото.
На 35 години здрав маж без никакви проблеми ако не си дојде дома вечерта сигурно не го пријавуваат за исчезнат. Не е дете од 13 години.

Девојката демек дрога такви ствари. Може починала од предозираност. Не е прв случај.

Само незнам како неговите другари знаеа каде да бараат? Многу сомнителен случај.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Само незнам како неговите другари знаеа каде да бараат? Многу сомнителен случај.
Не е сомнително вие го правите да е така. Во глава ви е тоа дека сите исчезнати се убиени за органи, а на никој не и фали.

Од каде тоа дека другарите знаеле каде да бараат? На патот е пронајден неговиот автомобил, што ја олеснило потрагата за било кој и затоа за кратко време го најдоа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.746
bas ne e somnitelno, cim znaele kade da baraat, obicno na mesto kade mozes da najdes nekogo od x pricini, znaes deka tamu odel cesto, ili se sobirale celo drustvo i slicno.
Nema nisto somnitelno vo kontekst na kidnapiranje, ubistvo, i vadenje organi za Goran, uredu e, ostajte go deckoto neka pociva vo mir, nemojte da bidete ficiani, covek koj vsusnost javno ovde na temava si prizna deka dobro e da se siri namerno panika so fejk vesti i izmisljotini, pomagalo toa za awareness - ot. :confused:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.179
Поени од реакции
13.460

Епа тоа е проблемот, велиш "демек дрога, може починала"; значи и кај тебе се јавуваат претпоставки, јас само нагласувам дека МВР треба да објави само кратко и јасно "причина за смртта е предозираност" и толку завршува приказната. Значи никој не бара имиња, презимиња и разни детали да се ситат луѓето, туку само информации за причина на смртта, за народот да престане да шпекулира и да може секој да си кажува секакви приказни, без јасно да има објавена официјална информација.

Јас не знам дали МВР крие, само сум на заклучок, дека недоволно ја информира јавноста, а последно што му треба на народот во оваа бедна држава е да живее во страв предизвикан од шпекулации, поради недоволна информираност од страна на МВР.

Патем, ирелевантно од сегашна гледна точка, ама и јас да сум родител на 35 годишен човек што живее во мојата куќа и не е оженет, ако не се прибере цела вечер, а притоа не не извести и не се јавува на мобилен, би се загрижил следниот ден и би контактирал брза помош да не се случило нешто, а потоа и полиција. Ако има родители кои нема да превземат ништо со денови и би си рекле "ако скита некаде по курви", без малку загриженост, свака им част.

Последно уредено:
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Епа тоа е проблемот, велиш демек дрога, може починала, јас само нагласувам дека МВР треба да објави само кратко и јасно "причина за смртта е предозираност" и толку завршува приказната. Значи никој не бара имиња, презимиња и разни детали да се ситат луѓето, туку само информации за причина на смртта, за народот да престане да шпекулира и да може секој да си кажува секакви приказни, без јасно да има објавена официјална информација.

Јас не знам дали МВР крие, само сум на заклучок, дека недоволно ја информира јавноста, а последно што му треба на народот во оваа бедна држава е да живее во страв предизвикан од шпекулации, поради недоволна информираност од страна на МВР.

Патем, ирелевантно од сегашна гледна точка, ама и јас да сум родител на 35 годишен човек што живее во мојата куќа и не е оженет, ако не се прибере цела вечер, а притоа не не извести и не се јавува на мобилен, би се загрижил следниот ден и би контактирал брза помош да не се случило нешто, а потоа и полиција. Ако има родители кои нема да превземат ништо со денови и би си рекле "ако скита некаде по курви", без малку загриженост, свака им част, само напред.
И официјално да е објавено пак ќе има такви што ќе шират невистини и ќе пишуваат како она дека фалат органи и од судска медицина лажат. Предозираност, самоубиство тоа е тоа. Ако има нешто сигурно семејствата нема да седат така. Може и не сакаат да се објават детали во јавност.

За другиот случај семејството го пријавило за исчезнат истиот ден во 23 часот. Се стемни ни го нема 35 годишниот син и ај да пријавиме во полиција.

Пишав здрав 35 годишен маж без проблеми сигурно нема веднаш да го пријават за исчезнат. Може сум некаде со некоја или со друштво, може немам батерија. А овој со тешка депресија и два саата да го нема ќе кренат паника и ќе го пријават за исчезнат.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.870
Поени од реакции
1.621
Не е сомнително вие го правите да е така. Во глава ви е тоа дека сите исчезнати се убиени за органи, а на никој не и фали.

Од каде тоа дека другарите знаеле каде да бараат? На патот е пронајден неговиот автомобил, што ја олеснило потрагата за било кој и затоа за кратко време го најдоа.

Баш и тоа пред полицијата? Функционира ли системов воопшто и дали вистина се бараат луѓево кои исчезнуваат. Не ми е јасно за Горан ич а па за жената од Драчево тотално не ми е јасно никој не се самоубива туку така. Многу нејаснотии.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
...Може и не сакаат да се објават детали во јавност....
Иако е болно и тажно, мислам дека семејствата, пријателите и колегите кои пријавувале и објавувале повици во јавноста со име, презиме и слики, после решавањето на случајот треба јавно да објават и за деталите. Тоа им е должност према јавноста.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.061
Поени од реакции
4.088
Кај се сега сите паничари и оговарачи да продаваат муда за исчезнувања и киднапирања? Или беше фиксирано само на 1 недела па одеднаш се' престана? Какви гнасни лажови...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.779
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.971
Поени од реакции
23.882
а таксистот погоре исчезнат беше ?
Не сум видел, ама која е твојата поента?
Ако не, нека се преименува темава во Црна Хроника па постирајте што сакате.

Kajgana Shop

На врв Bottom