Ако детето ми биде веќе најдено мртво, веќе нема да ме интересира дали е со органи или без.
А и кој сум јас бе ? еден обичен смртник, не можат тие мене да ме прелажат дека детето ми е со органи да стават потпис на еден документ и ајт на пограбално.
Знаеш ли ти дечко дека најлесна хирушка операција е на бубрези ? наједноставните и најлесните трансплантации на човечки органи е токму тоа - бубрези, а истата операција не трае повеќе од 20тина минути. Еден хирург од Британија дури предложил легализирање на трговијата со органи само за да се спречи ваквиот тип на "туризам" но ова не е прифатено од страна на државниот фонд многу нормлано.
Пред многу години сведок сум на другарче со кој заедно бевме на одмор,нема да наведам на кои острови и која држава- се врати ноќта со болки во кичмата, почнавме да му приредуваме маалски шеги се до моментот кога не забележавме мал рез на левата страна на кичмата, дома се врати без бубрег, а сите поплаки, жалби, трчкарања по полиции и разни овластени служи беа залудни.
Пријател ми почина во странство, никогаш не се дозна која е точната причина за настанатата смрт, мртвото тело и го пратија на мајкава - го прегледа стоматолог кој кажа дека тие заби не се негови, а средија и со врски да му ги испитаат ноктите (Ноктната подлога е всушност збир на мртви ќелии на кои не им е потребен кислород и како такви најспоро се распаѓаат) -и се дозна дека тоа не е нејзисниот син. Никогаш не дозна зошто воопшто и пратија друго тело.
Сведок сум на настан уште на времето,кога го отворија рамсторот за кражба на девојче. Алармантно го затворија цел мол и се водеше истрага од неколку часа се дур не ја пронајдат - потстрижено КЕЛАВО. Мајкава ја грабна и инстантно си заминаа.
Настан за кој никогаш ништо не се спомна и не искочи во јавност !
Кажи ми дека не се вмешани државни јавни влијателни органи !
Ќе бидам досаден кога пак ке кажам за докторот од Охрид ? Моја пријателка роди здрави дечиња откако после некој ден и кажаа дека се починати, никогаш не ги виде мртвите тела ниту дозна што се случило.Се жалеше по институции, за правдина. Залудно. И ова не е само еден случај во Охрид, ги има многу, за кои не знаеме.
Кажи ми дека не се сите институции поврзани меѓу себе ? Кажи ми дека нема само врски и мито во државава.
еве сам погледни
https://www.youtube.com/watch?v=Ht4eLIw3q1s
https://www.youtube.com/watch?v=cYsrvfKqGvE
И ова така се погодило, да знам бидејќи се случило на мои блиски, а сите докази се избришани.
има многу луѓе кои се над тебе, на кои ти не им можеш ама баш ништо, а твоето ќе го направат само една обична шпекулација и лажга, како што го прават со години уназад.
А ти можеш да продолжиш да сонуваш дека во ромско маало можеш само да јадеш ќутек( не е ова црнечко гето од њујорк), кога и самите роми не знаат по колку деца имаат, а голем дел од нив своеволно ќе ги дадат на истите Алабнски испектори за пари.
Тука си само еден будала како мене, кој ќе биде нападнат од ''интелектуални црни хроники'' па пошо не вреди, ќе се повлечеш.
Залудно се објаснуваш за некој што само знае интелектуално да те навреди. Најлесно е тоа да вреѓаш, но кажете нешто вредно што би било достојно за почит.
Ама се изначитав само критики и омаловажување за став кој треба да биде моја лична слобода на изразена мисла, споделен настан,желба за поголема предпазливост .
Нема правдина и ќе станеш уморен, уморен незнаејќи како да докажеш, исто како што моите пријатели не можат да докажат. Во рацете документи за доказ кој треба да искочи само на виделина,но само ќе бациш многу инстиуциски врати. Нервозите кои ќе ги претрпеш, кои здравје чинат не вредат за ништо. И така уморен како обичен смртник ќе бараш начин како да избегаш што подалеку од сето ова, да бегаш, но трчајки и никогаш да не сакаш ни да помислиш за назад...
А вие исто како мене што не сакате да признаете дека сте обични смртници, пазете да не завршите во некој гепек од пежо пошо според некои интелектуалци во мала кола не можеш да бидеш киднапиран. Ама да не ви го фурам вашиот црн хумот, пошо на темава само ми се распарчува срцето на милион парчиња пошо очите ви се преврзани со црн превез.
И можеби стварно грешам, можеби нема врски, нема криминал, нема бело робје, нема трговија, нема ништо - каква будала - па нема ништо објавено јавно.
Толку и од мене.