Исчезнати лица

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Секако дека на фамилиите нема да им се соопшти тоа.
Си чул за хипократова заклетва која ја даваат лекарите ? обврзувајќи се дека етички ќе ги извршуваат должностите од својата професија, така е и за оние од тајните служби.
Секако ти да беше на место на фамилииве, со сите овие приказни сега, нема да се потрудиш да провериш дали му фалат органи.
(ехо или не знам како таму...)[DOUBLEPOST=1551095921][/DOUBLEPOST]Единствена вистина во случаите се Албанците инспектори од Блаце кои у слободно време се занимаваат со бело робје и идат на берба у ромски маала, каде што го кркале ќутекот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Единствена вистина во случаите се Албанците инспектори од Блаце кои у слободно време се занимаваат со бело робје и идат на берба у ромски маала, каде што го кркале ќутекот.
Ќе се зачудев ти да не веруваш во ова.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Ќе се зачудев ти да не веруваш во ова.
Дека Албанци (а веројатно и Македонци) од МВР се занимаваат со проституција е одамна јавно позната работа и пред случајов.

Али нема гајле, еве да се договориме и за ова да викаме дека не е така, заради соживот?:lolzz:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Дека Албанци (а веројатно и Македонци) од МВР се занимаваат со проституција е одамна јавно позната работа и пред случајов.

Али нема гајле, еве да се договориме и за ова да викаме дека не е така, заради соживот?:lolzz:
WTF е ова, сериозен си?
Јавна тајна било, да не ти пратиле на инбокс...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Прочитав дека овој што му јавиле во инбокс е повикан на разговор во мвр и му ги прочитале сите пораки на фб. По читањето на пораките виделе дека нема никаква важна информација според која нешто би изгледало сомнително и би покренале некаква истрага. Сега му се избришани сите статуси. :icon_lol:

И личности како онаа што кажа дека на жената и се извадени органите и оние останатите кои споделуваат непроверени информации демек од сигурни извори, прва рака и од колешка комшика на свекрвата треба и нив мвр да почне да ги повикува на информативен разговор, за да ги споделат нивните информации.

Ако некој навистина нешто знае негова граѓанска должност е тоа да го сподели со полицијата, а не да пишува на социјалните мрежи и да сее страв. Не само за ова исто е и за вакцини и за исчезнати лица, за било што.

Многу неписмен народ има кој или навистина не знае или намерно не сака да препознае лажна вест. Од оние групите на фб и овие од твитер ги прашаш како ќе препознаат лажна вест и 90% ќе одговорат - па ако многу луѓе на социјалните мрежи ја споделуваат, тогаш вистина е.:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
WTF е ова, сериозен си?
Јавна тајна било, да не ти пратиле на инбокс...
Нема потреба да изигруваш запрепастен, чесен полицаец од западниот дел летоска си го доби кога пријави колеги дека се дел од таков бизнис. Најголемите криминалци се во МВР.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Прочитав дека овој што му јавиле во инбокс е повикан на разговор во мвр и му ги прочитале сите пораки на фб. По читањето на пораките виделе дека нема никаква важна информација според која нешто би изгледало сомнително и би покренале некаква истрага. Сега му се избришани сите статуси. :icon_lol:
Многу неписмен народ има кој или навистина не знае или намерно не сака да препознае лажна вест.
1 - одлично превртување на речениците и носење заклучок од прва, класична генерализација
2 - која информација е лажна и како знаеш дека е лажна? или се држиш на тоа дека си имун на све и дека сево ова е „ептен филмски и неверодостојно за да биде вистина?“. Провери си ги изворите.[DOUBLEPOST=1551117629][/DOUBLEPOST]
Најголемите криминалци се во МВР.
:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.141
1 - одлично превртување на речениците и носење заклучок од прва, класична генерализација
2 - која информација е лажна и како знаеш дека е лажна? или се држиш на тоа дека си имун на све и дека сево ова е „ептен филмски и неверодостојно за да биде вистина?“. Провери си ги изворите.[DOUBLEPOST=1551117629][/DOUBLEPOST]
:lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Филип, сериозно за многу океј момак те сметам, ама со статусиве дури не ми се веруваше дека ти ги објавуваш. Ти ја сфаќам поентата дека не може да веруваш на медиуми поготово не кај нас ама вистината е да ја слушнеш едната страна, па другата, па ако си новинар да добиеш полициски извештај, па од судска медицина и на крај да извадиш некоја средина и тука е вистината. Ама рандом тетка во инбокс никако не може да биде вистина.
Што ме спречува јас да ти пишам во инбокс еј брат, вчера еден ме пратеше со кола ме прашуваше патот за кондово кај е?
Веројатно си доволно свесен дека кревање паника непотребно е исто толку лошо како и лажните вести пласирани од медиумите.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz:zz::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Што е смешно во тоа дека најголемите криминалци се во МВР?

Не знам што се тригерирате без врска.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Нема потреба да изигруваш запрепастен, чесен полицаец од западниот дел летоска си го доби кога пријави колеги дека се дел од таков бизнис. Најголемите криминалци се во МВР.
Не изигрувам, можеби има криминал ама да мислиме дека е толку обвиус паѓаме под овие што за извор го сметаат инбоксот.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Филип, сериозно за многу океј момак те сметам, ама со статусиве дури не ми се веруваше дека ти ги објавуваш. Ти ја сфаќам поентата дека не може да веруваш на медиуми поготово не кај нас ама вистината е да ја слушнеш едната страна, па другата, па ако си новинар да добиеш полициски извештај, па од судска медицина и на крај да извадиш некоја средина и тука е вистината. Ама рандом тетка во инбокс никако не може да биде вистина.
Што ме спречува јас да ти пишам во инбокс еј брат, вчера еден ме пратеше со кола ме прашуваше патот за кондово кај е?
Веројатно си доволно свесен дека кревање паника непотребно е исто толку лошо како и лажните вести пласирани од медиумите.
Мене ми е јасно се тоа. Еве ја мојата логика и неколку точки/факти:
- боље да има огромна параноја некој ден додека не се крене свест отколку да се најдеш меѓу тие 7 исчезнати
- не може да има 28 сомнителни пораки во инбокс од скроз рандом луѓе а некои од деталите да се совпаѓаат
- не може да има 6 исчезнати во 571.46 km2 во рок од неколку недели и тоа да е коинциденција
- ако верувате во официјални изјави од судска медицина и мвр треба да сте малце плитки. Која влада искача со изјава „МВР: кај нас е присутен ТОЈ И ТОЈ КРИМИНАЛ"

Што е смешно во тоа дека најголемите криминалци се во МВР?
Не знам што се тригерирате без врска.
Јас немав никаков контакт со МВР во животов ама по поминат 1 ден со луѓето таму ве уверувам дека се 10 пати појаки отколку што ги мислите, само рацете им се заврзани. Од кого и зашто, немам појма и не ме прашувајте.[DOUBLEPOST=1551118697][/DOUBLEPOST]
Не изигрувам, можеби има криминал ама да мислиме дека е толку обвиус паѓаме под овие што за извор го сметаат инбоксот.
до кога со ignorance-ов бе амеби едни? Иди во било која полициска станица и прашај било што, ќе видиш колку им се разликуваат официјалните изјави, од муабет со инспектор до инспектор или секретарка.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
https://www.magazin.mk/во-акција-на-мвр-уапсени-120-дилери-на-дро/

Инспекторот што ја водеше оваа акција моментално не личи на човек и не работи повеќе во полиција, не по негова желба, затоа што кога се одврза клопчето, испадна дека му се вмешани помоќни колеги. Ако познаваш некој од МВР слободно прашај, по изразот на лицето и да сака да те излаже, ќе приметиш реакција.

- боље да има огромна параноја некој ден додека не се крене свест отколку да се најдеш меѓу тие 7 исчезнати
- не може да има 28 сомнителни пораки во инбокс од скроз рандом луѓе а некои од деталите да се совпаѓаат
- не може да има 6 исчезнати во 571.46 km2 во рок од неколку недели и тоа да е коинциденција
- ако верувате во официјални изјави од судска медицина и мвр треба да сте малце плитки. Која влада искача со изјава „МВР: кај нас е присутен ТОЈ И ТОЈ КРИМИНАЛ"

Јас немав никаков контакт со МВР во животов ама по поминат 1 ден со луѓето таму ве уверувам дека се 10 пати појаки отколку што ги мислите, само рацете им се заврзани. Од кого и зашто, немам појма и не ме прашувајте.[DOUBLEPOST=1551118697][/DOUBLEPOST]
до кога со ignorance-ов бе амеби едни? Иди во било која полициска станица и прашај било што, ќе видиш колку им се разликуваат официјалните изјави, од муабет со инспектор до инспектор или секретарка.
Нормално дека рацете им се заврзани, не реков никаде, во МВР не работат само цајканите и инспекторите, туку и тие над нив. Секако дека има чесни луѓе таму што си ја вршат работата ама никој не може да ме разубеди дека најголемиот криминален џган не е на позиција таму.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.141

Ме изгуби кај делот дека со параноја ќе кренеш свест. На рандом мамички сигурно не им давам доверба. Ама како што кажа Стефан, многу нетфликс крими серии и читање детективски книги не се на арно.
Пробуваш да дискутираш со факти, а ни самиот не ги проверуваш пред да влезеш во дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom