Исчезнати лица

Член од
5 септември 2021
Мислења
30
Поени од реакции
176
Топиков е poster child за тоа колку лесно луѓе забегуваат во теории на заговор… на само неколку страници наназад ќе видите како мн гаат теории дека Палчо избегал во белорусија, дека е шпиун на русија, дека ќе го убијат за да не ја открие вистина(можеби знае каде е гробот на Александар?) или е убиен више и дека никој нема да го најде или можеби ќе живее некаде во Арабија и ќе се враќа во Скопје да вади пасош како Ацо Циганот… дечки у реду е, вистината е далеку поедноставна и попроста од што сакаме да биде.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.445
Поише е за моментот на поставување на прашањето али секако и прашањето мене ми звучеше како со сила да прашува нешто колку ете да се праша, не дека ќе постигнеше нешто со тоа. Нормално дека знаат или ќе дознаат со каков пасош патувал, кај патувал, кој му помагал, буквално секој детал, али сигурно нема на незавршен случај на таа кокошка да и кажат такво инфо.

Леле овој Палчо што пробал да напраи, симулација како за малоумник, отишол до Баликесир и после назад за Истанбул пешки..... :pos: :tapp:
Тоа е околу 280 км. Јас како што сфатив поентата му била да симулира дека ќе оди во Истанбул. Најмил и такси и веројатно тргнал, ама никогаш не стигнал до Истанбул. Веројатно таксистот некаде скренал после излезот од Баликесир, па овој се враќал пеш назад.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.708
Поени од реакции
37.691
На Спасовски му е пукнат филмот, делува како да ќе ги зашутка на клоци овие квази новинари со глупите прашања
...тој си прави имиџ за Претседател ал на СДСМ, ал на МКД, изјава треба да даде одговорниот на формирана групата за безбедност кој ја извршил ова акција!

Член од
5 септември 2021
Мислења
30
Поени од реакции
176
Топиков е poster child за тоа колку лесно луѓе забегуваат во теории на заговор… на само неколку страници наназад ќе видите како мн гаат теории дека Палчо избегал во белорусија, дека е шпиун на русија, дека ќе го убијат за да не ја открие вистина(можеби знае каде е гробот на Александар?) или е убиен више и дека никој нема да го најде или можеби ќе живее некаде во Арабија и ќе се враќа во Скопје да вади пасош како Ацо Циганот… дечки у реду е, вистината е далеку поедноставна и попроста од што сакаме да биде.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Се гледа сека Палчо е неискусен , останал со брадата со ист изглед и така полесно се препознава , плус се заебал што од Бугарија отишол за Турција , ако останел во Бугарија немаше шанси волку брзо да го фатат , вака во држава како Турција која има моќна служба се наместил сам на пенал , иако веројатно после Турција ке идел негде многу подалеку ...
Чекај прво екстрадицијата да помини безболно и идеално брзо. Се надевам не, но не би ме изненадило Турција ислови да постави, пример уште 3-4 џамии изградени над цркви кои се објекти од кулутурата, да се вратат во џамии.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
И што мајка барал од Бугарија во Баликесир, можел директно во Истанбул да иде. :D
Jas ne znam so koj pamet se kacil na avion, vakvo beganje samo so koli i preku voda, aerodromite se najobezbeduvana lokacija, turcija imaat kameri na sekoj kjos i neviden monitoring. Ako mu bile krajni celi Rusija i Belorusija, poveke sansa za da izbega imal so kola preku cela turcija, ili regionalni avtobuski linii do granica so Gruzija, i preku Gruzija do Rusija.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.967
Поени од реакции
8.190
Jas ne znam so koj pamet se kacil na avion, vakvo beganje samo so koli i preku voda, aerodromite se najobezbeduvana lokacija, turcija imaat kameri na sekoj kjos i neviden monitoring. Ako mu bile krajni celi Rusija i Belorusija, poveke sansa za da izbega imal so kola preku cela turcija, ili regionalni avtobuski linii do granica so Gruzija, i preku Gruzija do Rusija.
Добро бе толку ли е тешко да се изгледа едно официјално излагање. Нит стасал на аеродром нит сакал да стаса.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.445
Не бил на аеродром никаде. Со range rover стигнал од Србија до Турција преку Бугарија. И исто мислам дела Бугарија му била најбезбедна држава од сите што ги одбрал, ама ок.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Добро бе толку ли е тешко да се изгледа едно официјално излагање. Нит стасал на аеродром нит сакал да стаса.
Немам мкд тв тука, на нет ми сецкаше.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Vie pa go napraivte bratot deka e IQ 250. Ako e manipulant i ako ima sposobnost da privlece bagra okolu nego ne znaci deka e genie. Psihopat glup.
Исто е најголтарскиот противник на светското влашко банкарско лоби и егејскиот дипстејт кој го знам. После толку години матни бизниси, да немаш второ државјанство на друго име треба да си екстра сиромав голтар и 5 денари преварант.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.080
Алал вера на МВР за реакцијата и завршената работа, а секако и за професионалноста, неоддавањето информации и брзата интервенција до Интерпол која ете како што гледаме да не се случела овој ќе пребегал во Сирија и све ќе си ебеше мајката.

Не го сакам Оливер, не ги сакам политичариве ич, ама за ова капа доле. Секогаш во вакви ситуации, како мала утеха, ако воопшто може да има утеха во смрт на малолетно лице, е правдата и казнување на сторителите на делото. Верувам дека на сите нас малце ни олесна вечерва, барем ќе знаеме дека пичката нема да избега и ќе си ја добие казната што ја заслужува. А верувајте, убијците на деца и силувачите на жени таму кај што ќе одат убиецот и соучесниците не поминуваат добро.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.315
Vie pa go napraivte bratot deka e IQ 250. Ako e manipulant i ako ima sposobnost da privlece bagra okolu nego ne znaci deka e genie. Psihopat glup.
Ај кју не е исто со харизма, речитост, моќ на убедување, ефтини психолошки трикови, глума…
Што е за право, на Палчо очигледно не му фалеле овие…

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
фалењето убива..буквално

Си постирал слики од патот кон Турција – Стефан Димовски татко на две деца и возач на бегалецот Палчо
05.12.2023 23:38

Стефан Димковски од Струмица татко на две деца е возачот кој го превезувал Љупчо Палевски Палчо осомничен за убиството на 14 годишната Вања, од Белград до граничниот премин со Турција на граничниот бпремин Капетан Андреево .
Попладнево е уапсен од македонската полиција на граничниот премин Дојрани. Но тој самиот си постирал слики на ФБ од рутата токму на денот кога се возел со осомничениот з аубиство Палчо. Откако бил уапсен на граничниот премин тој детално ги кажал плановите и локациите на бегалецот каде ќе престојува во Турција по што според извори од истрагата на Телма МВР ја известува турската полиција да го уапси. Димковски е во притвор .

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.967
Поени од реакции
8.190

Kajgana Shop

На врв Bottom