Исчезнати лица

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Едно ме интересира:
Сериозни ли сте кога мислите дека некој ќе објави на вести или од МВР дека фалат органи на пронајдените тела ?
.
Сите роднини на сите тие, ќе преќутат дека им фалат органи?

Член од
23 февруари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
13
Секако дека на фамилиите нема да им се соопшти тоа.
Си чул за хипократова заклетва која ја даваат лекарите ? обврзувајќи се дека етички ќе ги извршуваат должностите од својата професија, така е и за оние од тајните служби.

D

Deleted member 12196

Гостин
Роднините нема ни да знаат за тоа. Кој ќе им каже? Ако е вршена обдукција (а во вакви случаи е задолжителна) како да знаат дали шевовите се од обдукцијата или од предходно вадени органи?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.661
Поени од реакции
11.734
Си чул за хипократова заклетва која ја даваат лекарите ? обврзувајќи се дека етички ќе ги извршуваат должностите од својата професија, така е и за оние од тајните служби.
па зашто тогаш без докази викате дека им се извадени органи и кревате паника кај луѓето?

Sent from my iPhone using Tapatalk

D

Deleted member 12196

Гостин
Ако вака гледаме на работите, роднините не смеат да знаат од што умрел пациентот. Не е баш така. Лекарот е должен да му каже на пациентот каква му е болеста (помина времето кога премолчуваа дека е болен од некоја неизлечива болест), а ако пациентот не е во свесна состојба,најблиските треба да знаат.

Последно уредено од модератор:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
па зашто тогаш без докази викате дека им се извадени органи и кревате паника кај луѓето?

За топлината во аналната регија од лајкот и шерот на постот.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.795
Ваљда знаеш што е содржината на заклетвата или онака тресна :D ? Врската е лекар-пациент а не лекар-тајна служба !!!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Се шпекулира дека на мета биле само невакцинирани. Ги следеле во тоа групите на фб и после ги барале низ град. :icon_mrgr:

Ова ако го пишам кај мамичките во тоа фб групите и така од памет се извадени. :pos:

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
13
Ваљда знаеш што е содржината на заклетвата или онака тресна :D ? Врската е лекар-пациент а не лекар-тајна служба !!!

Мито, корупција и врски.
Кај нас се се сведува на тоа во државата, каде сакаш сврти се ќе се соочиш со тоа, ама можеби ти си еден од тие па боли вистината.
Скроз ми е на место кажаното,а ти убаво ме разбра шо сакам да кажам, ама тука ако некој има поразлично мислење мора одма да му се исплукате врз кажаното.

Поради топлината во аналната регија од лајкот шо го добив, па си реков ај да пројадам говна малце.
https://www.minareport.com/2019/02/...EUqz_u_1gFUPLv0O17W4UEunn8wZee69sFdkQgpG6iZgI
не сум од оние шо се едуцираат на интернет, ама некогаш странскиот извор држи многу повеќе вода од нашиот и секако дека ќе бидат избришани ваквите извори.

Ако вака гледаме на работите, роднините не смеат да знаат од што умрел пациентот. Не е баш така. Лекарот е должен да му каже на пациентот каква му е болеста (помина времето кога премолчуваа дека е болен од некоја неизлечива болест), а ако пациентот не е во свесна состојба,најблиските треба да знаат.

Исто како што докторот од Охрид кажа каде ги продал новороденчињата и дека се живи, а не починати.
Должен ? треба да биде, ама дали е ? не памтам кога последен пат сум бил негде во здравството, а да не видам еден куп случаи бетер од мене шо биле сјебани. И самите сте свесни за тоа, не мора да ми признаете ама ете бар задржете си го мислењето за себе.

Член од
19 ноември 2018
Мислења
178
Поени од реакции
204
Само болни луѓе го прават ова! крива им била полицијата што има секој ден мртви луѓе, па полиција ако има многу по градовите, зошто има! кога нема зошто нема. Луѓе излезете од партиски центрифуги размислувајте малце трезвено цццц. Бог да чува. Сочуство до семејствата, но за двајца знам дека се од предозираност и долгови е што е тука некој крив?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.661
Поени од реакции
11.734
Мито, корупција и врски.
Кај нас се се сведува на тоа во државата, каде сакаш сврти се ќе се соочиш со тоа, ама можеби ти си еден од тие па боли вистината.
Скроз ми е на место кажаното,а ти убаво ме разбра шо сакам да кажам, ама тука ако некој има поразлично мислење мора одма да му се исплукате врз кажаното.

Поради топлината во аналната регија од лајкот шо го добив, па си реков ај да пројадам говна малце.
https://www.minareport.com/2019/02/...EUqz_u_1gFUPLv0O17W4UEunn8wZee69sFdkQgpG6iZgI
не сум од оние шо се едуцираат на интернет, ама некогаш странскиот извор држи многу повеќе вода од нашиот и секако дека ќе бидат избришани ваквите извори.

Исто како што докторот од Охрид кажа каде ги продал новороденчињата и дека се живи, а не починати.
Должен ? треба да биде, ама дали е ? не памтам кога последен пат сум бил негде во здравството, а да не видам еден куп случаи бетер од мене шо биле сјебани. И самите сте свесни за тоа, не мора да ми признаете ама ете бар задржете си го мислењето за себе.
демек тие не препишуват? информациите све од прва рака
ама ете поубедливо е кога и странска агенција ке пренесе нешто а тоа што на мапа незнаат кај е Мкд мање битно

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мито, корупција и врски.

Абре кој странски извор, македонски е сајтот :facepalm:

Член од
23 февруари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
13
демек тие не препишуват? информациите све од прва рака
ама ете поубедливо е кога и странска агенција ке пренесе нешто а тоа што на мапа незнаат кај е Мкд мање битно

сигурно де
Абре кој странски извор, македонски е сајтот :facepalm:
секако дека од целиот пост ќе најдеш нешто шо те штипе за очи за да омаловажиш. Си прочитал колку странски извори имаа напишано за ова ? така и си мислев.

Kajgana Shop

На врв Bottom