П
Паган-др
Гостин
^^Колку не...
Џанк фуд има маснотии а телото ги сака маснотиите.Сега ќе речеш зашто ги јадам па се наградувам за трудот што го вложив овие 4 дена иако е 1900 калории сепак потрошив 4 пати повеќе од тоа.Затоа има успех.Плус џанк фуд има и шеќери кој те тераат повеќе да се храниш и никогаш не се чувстуваш гладен.Ова ми е првпат после година и пол да ставам вакво нешто но за 240 ден се исплати.Да бе и скапо Дај долови ни ја поентата која ти е целта сега со ова џанк фуд.
Околу 20-25 грама имаше на 100гр чиста риба. Исто битно од тежината на конзервата 25% негде се масти така да земи ги во предвид освен ако не ја цедиш сердината пред да ја јадеш.Дали користите сардина и како стои сардината со протеин (мислам дека на 100 гр, околу 180 калории има сардина од конзерва), но како стојат со протеини, масти и тн. И исто ме интересира за ослич како е осличот со нутритивна вредност, го користите или не.
Доколку баш мораш и си принуден да користиш соја во исхраната, гледај тоа да биде во мали количини без да претеруваш.Нешто ме интересира околу сојата. Значи зборувам за онаа на Виталија што се вари па се пржи. Колку тоа чудо може да се користи во режим на исхрана и дали го препорачувте за консумација. Мене ептен ми се допаѓа вкусот, ама не знам дали тоа може да се вметне во режим на исхрана или треба целосно да се исфрли.
Соја топчиња или текстуриран протеин од соја е 50% протеин и е добро за било кој.Се добива од производството на соја брашно како остаток и по состав е 30% јх скроб,50% протеин и 3.5% масти перфектно за девојки зашто има фитоестрогени кој помагаат при менструалниот циклус а и добар е за регенерација после вежбање.Јас ги јадам нема никакви не пожелни ефекти и внимавам само колку дневно внесувам.Некој велат дека го намалува тестостеронот но јас не се осеќам така.Јас јадам се и сешто дур е во границите на нормалата.Ако вежбаш после тренинг касни без проблемНешто ме интересира околу сојата. Значи зборувам за онаа на Виталија што се вари па се пржи. Колку тоа чудо може да се користи во режим на исхрана и дали го препорачувте за консумација. Мене ептен ми се допаѓа вкусот, ама не знам дали тоа може да се вметне во режим на исхрана или треба целосно да се исфрли.
Ја ко шо читав тоа “зголемува лачење на естроген“ е парцијално мит.Доколку баш мораш и си принуден да користиш соја во исхраната, гледај тоа да биде во мали количини без да претеруваш.
Има некои истражувања кои укажуваат дека сојата го зголемува лачењето на естрогенот, женскиот хормон во телото што е еден од најголемите непријатели за оној кој што се занимава со овој спорт.
Но ништо не е потврдено, така да ќе мора се да оставиме на сопственото искуство.
Ме мрзи да барам низ списанијава на Херкулес, каде имаше една статија во која се говори токму за сојата. Кога ќе го најдам, ќе ја препишам целата статија овдека, за да ги разјасниме сите дилеми околу сојата.Ја ко шо читав тоа “зголемува лачење на естроген“ е парцијално мит.
Демек не “зголемува лачење на естроген“ туку “спречува лачење/креирање на тестостерон“.
Али у секој случај не е добро
Имате и тема на херкулес споредување на соја против сурутка.И двете имаат предности и негативностиМе мрзи да барам низ списанијава на Херкулес, каде имаше една статија во која се говори токму за сојата. Кога ќе го најдам, ќе ја препишам целата статија овдека, за да ги разјасниме сите дилеми околу сојата.
Накратко, во статијата се говореше за тоа дека сојата не е штетна, и имаше научна студија која го потврдува истото до кое е дојдено со тестирање на повеќе луѓе.
Од каде ги купуваш и колку пари?Соја топчиња или текстуриран протеин од соја е 50% протеин и е добро за било кој.Се добива од производството на соја брашно како остаток и по состав е 30% јх скроб,50% протеин и 3.5% масти перфектно за девојки зашто има фитоестрогени кој помагаат при менструалниот циклус а и добар е за регенерација после вежбање.Јас ги јадам нема никакви не пожелни ефекти и внимавам само колку дневно внесувам.Некој велат дека го намалува тестостеронот но јас не се осеќам така.Јас јадам се и сешто дур е во границите на нормалата.Ако вежбаш после тренинг касни без проблем
Од секој супермаркет ги има.25 ден мислам дека се.Од каде ги купуваш и колку пари?
Саламурен оставен во сол повеќе денови при крај на рокот на траење.Обичен стек е смрзнат и трае повеќе.Која е разликата меѓу саламурен и свеж стек? Гледам во Тинекс ги продаваат посебно и тоа бајаги е разликата во цената, 230 денари саламурен, 300 денари свеж.