Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Right...така да моли се да им ги покачат платите на твоите дома :D

мене дома кога ќе ме види татко ми дека ставам 6-7 јајца у тенџере за мене само,одма збори..а тоа е најефтино :D
Хаха, кај мене дома само татко ми е вработен али имаме дома започнато уште 20 различни работи така да добар сум со финансии во споредба со многу други, иако додека сите на лето се слободни јас мора дома да работам по 17 часа и да ми пропадне цело малтретирање со вежбањето во 4 месеци али пак во 2 години како студент дома ми викаат оди извади си сам пари не ме прашуваат ни колку ни што, бидејќи сам си ги заработувам. плус и стипендијата ме освежи сега :vozbud::vozbud::vozbud::)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ценовник за еден ден:

1 парче стек ~ 35 ден
1 туна - 60 ден
5 јајца ~ 45 ден
компир/ориз - 20 ден
100гр бадеми - 45 ден
салата ~ 50 ден

ВКУПНО: 255 ден, месечно ~ 8000ден

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Хаха, кај мене дома само татко ми е вработен али имаме дома започнато уште 20 различни работи така да добар сум со финансии во споредба со многу други, иако додека сите на лето се слободни јас мора дома да работам по 17 часа и да ми пропадне цело малтретирање со вежбањето во 4 месеци али пак во 2 години како студент дома ми викаат оди извади си сам пари не ме прашуваат ни колку ни што, бидејќи сам си ги заработувам. плус и стипендијата ме освежи сега :vozbud::vozbud::vozbud::)
И мене ми е ок,само многу му се гледаат знаеш,сите што ги знам јадат по 1-2 јајце :D

бтњ,со среќа нека е ;)

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ценовник за еден ден:

1 парче стек ~ 35 ден
1 туна - 60 ден
5 јајца ~ 45 ден
компир/ориз - 20 ден
100гр бадеми - 45 ден
салата ~ 50 ден

ВКУПНО: 255 ден, месечно ~ 8000ден
зависи колку грама стек (1 кг 230 денари) некој јади по 300 грама на ден, ако менуваш понекогаш лосос (280-290 денари за 1кг) плус пари, мисиркино уште поскапо, телешко да не прајме муабет, 200 грама да примиш на ден 70 денари. Туна имаш и за 35 денари :) али во глобала мора имаш покрив над глава, да не се замараш со кирија и да земаш барем 15000 денари плата да си сам и покрај работата вежбањето да ти биди како втор дел од животот па да постигниш нешто иначе се е чисто рекреативно.

П.С А пари за теретана, ами за опрема (ракавици, појаси, облека )
--- надополнето: 4 септември 2012 во 21:00 ---
И мене ми е ок,само многу му се гледаат знаеш,сите што ги знам јадат по 1-2 јајце :D

бтњ,со среќа нека е ;)
фала да ти се врати, не дека се многу пари али се наоѓаат :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
зависи колку грама стек (1 кг 230 денари) некој јади по 300 грама на ден, ако менуваш понекогаш лосос (280-290 денари за 1кг) плус пари, мисиркино уште поскапо, телешко да не прајме муабет, 200 грама да примиш на ден 70 денари. Туна имаш и за 35 денари :) али во глобала мора имаш покрив над глава, да не се замараш со кирија и да земаш барем 15000 денари плата да си сам и покрај работата вежбањето да ти биди како втор дел од животот па да постигниш нешто иначе се е чисто рекреативно.

Добро грубо пресметано беше ова, за просечен вежбач. Иначе обичен човек би потрошил:
1 кифла со јогурт - 40 ден
манџа/сендвич/месо ~ 100тина ден.
млеко со бисквити ~ 20 ден
Вк да заокружиме на 150ден, месечно 4500ден

Значи ни требаат екстра 4000ден ако сакаме здрав живот

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711

Јас кога има стек,јадам минимум по 500-600г :cenzura:

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Јас кога има стек,јадам минимум по 500-600г :cenzura:
Зависи со која цел вежбаш мене уште 500-600 грама да изедам ми фалат, имам уште доста салце за топење (150 гр ми е дневна доза стек вообичаено)

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Si vezbav 2-3 god so red v teretana.. pa posle so zenska ova ona..2 god tocno nemav teg ni sklek napraeno, sea pocnav ima 1 nedela..88 kg sum, a 175 visok, treba 75 kg da bidam barem..
zedov amino l carnitin i clenbuterol ..sabajle trcam doma na orbitrek navecer vezbam v teretana
samo so hranata imam maka, ne znam so da jadam idea nemam..jadam stek pred i po vezbanje, jogurt dietalen pijam..riba nekogas, meleno meso peceno jadam i 1-2 pati denot..pijam mleko bez seker.
so da dodam drugo sovet nekoj samo nemojte jajca i zitarici ..od dvete mi se gadi zivotot :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Si vezbav 2-3 god so red v teretana.. pa posle so zenska ova ona..2 god tocno nemav teg ni sklek napraeno, sea pocnav ima 1 nedela..88 kg sum, a 175 visok, treba 75 kg da bidam barem..
zedov amino l carnitin i clenbuterol ..sabajle trcam doma na orbitrek navecer vezbam v teretana
samo so hranata imam maka, ne znam so da jadam idea nemam..jadam stek pred i po vezbanje, jogurt dietalen pijam..riba nekogas, meleno meso peceno jadam i 1-2 pati denot..pijam mleko bez seker.
so da dodam drugo sovet nekoj samo nemojte jajca i zitarici ..od dvete mi se gadi zivotot :D
Тешка работа ќе ти заврши карнитинот,покрај clenbuterol-от...

јади мисиркино,телешко,ориз,компир,тестенини..

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Тешка работа ќе ти заврши карнитинот,покрај clenbuterol-от...

јади мисиркино,телешко,ориз,компир,тестенини..
Testenini ..na primer ? ne debelat tie? :D a orizot varen mi se gadi nemozam..a pecen maslo ima.
kompiri vareni ok e fala :D
inace so mislese so carnitinot i clenot kombinacija na arno e ili ? :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Testenini ..na primer ? ne debelat tie? :D a orizot varen mi se gadi nemozam..a pecen maslo ima.
Внимавај на калории и пази со кленот.Може ако претераш со дозата да трепериш и да неможеш да спиеш од премногу адреналин.
http://www.myfitnesspal.com/
Има и апликација за андроид.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
абе дебелеат,ама како си земал нешто такво,а незнаеш основни работи...израчунај колку калории ти требаат и внесувај...језда тоа што си го земал,ќе се погрижи што се вика за тебе,али нема везе...

ставај маслиново,барем здрави масти ќе венсеш

мислев,карнитинот е мравка во споредба со овие...и земи протеин,за да стаиш мускул...

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Внимавај на калории и пази со кленот.Може ако претераш со дозата да трепериш и да неможеш да спиеш од премногу адреналин.
http://www.myfitnesspal.com/
Има и апликација за андроид.
I od kaj so gi kupiv mi rekoja, da ne imas maka so spienjeto nesto, da dojdis na konsultacija ..
ama jas pa 1% ne osekam od ovie rabotite NISTO skroz sega pijam na sabajle 1 clen i pred vezbanje kaj 8 navecher uste edno ke odam za nekoj den da mu kazam deka ok e se mislam ke ja zgolemva dozata.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
I od kaj so gi kupiv mi rekoja, da ne imas maka so spienjeto nesto, da dojdis na konsultacija ..
ama jas pa 1% ne osekam od ovie rabotite NISTO skroz sega pijam na sabajle 1 clen i pred vezbanje kaj 8 navecher uste edno ke odam za nekoj den da mu kazam deka ok e se mislam ke ja zgolemva dozata.
Како бе вака се решавате бе,оп топ стероидче...јас месеци размислував за суплемент,а ти,и други што ги знам,ги боли,бап стероидче...

аалал да ви е

S

Stef Bachatero

Гостин
Како бе вака се решавате бе,оп топ стероидче...јас месеци размислував за суплемент,а ти,и други што ги знам,ги боли,бап стероидче...

аалал да ви е
Кленот не е стероид тоа е бета блокатор.Ги шири бронхиите и артериите.Поголем пулс и термогенеза.

Kajgana Shop

На врв Bottom