- Член од
- 30 јули 2009
- Мислења
- 1.770
- Поени од реакции
- 1.058
Па да ја гледам на полесен начин да ослабам А најлесно е да исфрлам од исхрана
Не се 1000 него 10 000 чекори ..тоа е во превод ако еден чекор е 0,76цм во просек онда е 9 км али јас идам повеќе 12 000 чекори што би дошло околу 10 км .....тоа е неколку сати одење отприлика зависи од темпото али 3 сати дневно све на све цел ден ..епа да со паузи е..
Тоа ми одговара ..не сакам напор некој антиспортиста сум ....али небитно ке пробам аеробик или стаза фитнес за трчање...
фала
Јас да се надоврзам со членовите од погоре кои ти дадоа совет, и ќе ти кажам дека доколку го изгладнуваш организмот и/или јадеш само еднолична храна секој ден, ќе го научиш да складира масти побрзо од нормалата, тоа во превод значи дека метаболизмот ти е спор.
Начин да го забрзаш метаболизмот, а со тоа и побрзо да слабееш е да јадеш барем по 3-4 оброци на ден со сите микро и макро нутренти (протеини, јаглехидрати и здрави масти, витамини и минерали) и најбитниот начин е да спортуваш, макар и тоа било трчање покрај кеј или вежбање во домашни услови.
На крај карева, ако си толку мрзелива, фати си дечко и он ќе ти го покаже начинот за брзо трошење на калории