Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Па да ја гледам на полесен начин да ослабам;) А најлесно е да исфрлам од исхрана :P
Не се 1000 него 10 000 чекори ..тоа е во превод ако еден чекор е 0,76цм во просек онда е 9 км али јас идам повеќе 12 000 чекори што би дошло околу 10 км .....тоа е неколку сати одење отприлика зависи од темпото али 3 сати дневно све на све цел ден ..епа да со паузи е..:D
Тоа ми одговара ..не сакам напор некој антиспортиста сум:) ....али небитно ке пробам аеробик или стаза фитнес за трчање...
фала:)

Јас да се надоврзам со членовите од погоре кои ти дадоа совет, и ќе ти кажам дека доколку го изгладнуваш организмот и/или јадеш само еднолична храна секој ден, ќе го научиш да складира масти побрзо од нормалата, тоа во превод значи дека метаболизмот ти е спор.

Начин да го забрзаш метаболизмот, а со тоа и побрзо да слабееш е да јадеш барем по 3-4 оброци на ден со сите микро и макро нутренти (протеини, јаглехидрати и здрави масти, витамини и минерали) и најбитниот начин е да спортуваш, макар и тоа било трчање покрај кеј или вежбање во домашни услови.

На крај карева, ако си толку мрзелива, фати си дечко и он ќе ти го покаже начинот за брзо трошење на калории :icon_lol:

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Јас да се надоврзам со членовите од погоре кои ти дадоа совет, и ќе ти кажам дека доколку го изгладнуваш организмот и/или јадеш само еднолична храна секој ден, ќе го научиш да складира масти побрзо од нормалата, тоа во превод значи дека метаболизмот ти е спор.

Начин да го забрзаш метаболизмот, а со тоа и побрзо да слабееш е да јадеш барем по 3-4 оброци на ден со сите микро и макро нутренти (протеини, јаглехидрати и здрави масти, витамини и минерали) и најбитниот начин е да спортуваш, макар и тоа било трчање покрај кеј или вежбање во домашни услови.

На крај карева, ако си толку мрзелива, фати си дечко и он ќе ти го покаже начинот за брзо трошење на калории :icon_lol:
Дечко имав до пред некој ден и не ми помогна:pos::D
а за останатото знам ја тоа све како што е здраво али месо ја не јадам .....така да ...и плус тешка храна никако....така да ќе видиме

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
ај питаЊе едно :) потребна е корекција
цел: маса
1 оброк : 4-5 јајца цели + леб (после 2 години прв пат почнувам да јадам )
2 оброк : 250г компири/200ориз со 300г пилешки џигер
3оброк : 250г компири/200г ориз со 250 г стек ( оброк после тренинг)
4 оброк : белки со урда

(после тренинг одма една рака суво грозје)
моментална тежина 75 кг
измена?
поздрав

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
500 грама овес + мед +млеко = уживање
овес 35 ден мед 200 ден млеко 1л 40 ден.
од кај го земаш овесот по 35 денари, јас спроти Економското во Кисела Вода земав овесни снегулки од то продавничето(популарната социјалка за студентите од пелагонија) по 80 денари кг. Само јас без мед го јадам, само овесни и млеко. Еден период ги јадев само со вода кога гледав да внесам што помалку калории но се мн грди така за јадење.

S

Stef Bachatero

Гостин
од кај го земаш овесот по 35 денари, јас спроти Економското во Кисела Вода земав овесни снегулки од то продавничето(популарната социјалка за студентите од пелагонија) по 80 денари кг. Само јас без мед го јадам, само овесни и млеко. Еден период ги јадев само со вода кога гледав да внесам што помалку калории но се мн грди така за јадење.
Кам маркет

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Кам маркет
го читав ова што го имаш објавено на фб и малку ме зачуди не сум пребарувал толку за сојата бидејќи како и што си пишал го намалува тестостеронот, но не ми е јасно како толку протеин. Цел можи да го искористи нашиот организам или ?
.Соја шницли и топчиња.Иако многу бодибилдери се против сојата затоа што има естрогенски ефекти и им го намалува тестостеронот никаде во ниедна научна студија тоа не е докажано.Напротив сојата има повеќе глутамин од сурутката и додавањето во вашата исхрана додава за побрз опоравок.Треба да се напомене дека иако е здрава не треба да се претерува.Во 200 грама пакување има 100 грама протеин или 50%.

S

Stef Bachatero

Гостин
го читав ова што го имаш објавено на фб и малку ме зачуди не сум пребарувал толку за сојата бидејќи како и што си пишал го намалува тестостеронот, но не ми е јасно како толку протеин. Цел можи да го искористи нашиот организам или ?
.Соја шницли и топчиња.Иако многу бодибилдери се против сојата затоа што има естрогенски ефекти и им го намалува тестостеронот никаде во ниедна научна студија тоа не е докажано.Напротив сојата има повеќе глутамин од сурутката и додавањето во вашата исхрана додава за побрз опоравок.Треба да се напомене дека иако е здрава не треба да се претерува.Во 200 грама пакување има 100 грама протеин или 50%.
http://examine.com/supplements/Soy+Isoflavones/
Things to Note

• Soy isoflavones are estrogen and androgen modulators, capable of increasing and decreasing the effects of both hormones. Its effects on hormones are dynamic and not as clear as being 'estrogenic' like many people believe
  • Soy Isoflavones can be consumed in adequate amounts via the diet for cancer-prevention, but supplementation may be needed for other benefits
Има некој ефект кон конвертирање во естроген,но не толку да е значајно.Секогаш можеш да комбинираш и да јадеш во ограничени количини.Па и пилешкото има хормони и млекото исто и сите го пијат и се здрави и прави.Секогаш има две страни на приказната.Една е дека за тие пари никаде нема да најдеш толку количество протеин.Друга е дека ако претераш во големи количини секогаш може да се деси негативно.Но секогаш сите студии што се направени се на глувци,кој некогаш се увеличуваат и се прават против некој продукт.Ако е така тогаш сите азијатци ќе имаа гинекомастија и стерилност.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
http://examine.com/supplements/Soy Isoflavones/
Things to Note

• Soy isoflavones are estrogen and androgen modulators, capable of increasing and decreasing the effects of both hormones. Its effects on hormones are dynamic and not as clear as being 'estrogenic' like many people believe
  • Soy Isoflavones can be consumed in adequate amounts via the diet for cancer-prevention, but supplementation may be needed for other benefits
Има некој ефект кон конвертирање во естроген,но не толку да е значајно.Секогаш можеш да комбинираш и да јадеш во ограничени количини.Па и пилешкото има хормони и млекото исто и сите го пијат и се здрави и прави.Секогаш има две страни на приказната.Една е дека за тие пари никаде нема да најдеш толку количество протеин.Друга е дека ако претераш во големи количини секогаш може да се деси негативно.Но секогаш сите студии што се направени се на глувци,кој некогаш се увеличуваат и се прават против некој продукт.Ако е така тогаш сите азијатци ќе имаа гинекомастија и стерилност.

Ради тоа просек им е 4 цм..

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
https://www.proteini.si/trgovina/paketi_v_akciji/
еве добри пакети со попусти во Словенија на суплементите, ако имате некој таму барајте снабдувајте се :)

Без Боде'ж нема Расте'ж!!! бугарска работа

S

Stef Bachatero

Гостин
https://www.proteini.si/trgovina/paketi_v_akciji/
еве добри пакети со попусти во Словенија на суплементите, ако имате некој таму барајте снабдувајте се :)

Без Боде'ж нема Расте'ж!!! бугарска работа
Без вложување и дисциплина нема раст.Во бугарија има поефтини суплементи,секогаш ако идам таму гледам да купам на големо и ми даваат попуст :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас соја во уста не ставам и било кој производ од соја а не сум бодибилдер. Зар ти треба научна студија да ти потврди нешто што на повеќето кои се бават со тренинг и правилна исхрана им е познато?

Многу ми е гајле колку глутамин има ако ми го направи хормонскиот систем лом, не фала, друг нека ризикува ако сака ;).

Кој сака да дознае за сојата има многу материјал, не дека е веќе тајна што може да предизвика и дека може да е опасна за редовна консумација.

Член од
20 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
2
ај едно питање што се добри булкинг фудс за тинејџер што не тражат многу пари освен млеко,јајца,крем,житарици????

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ај едно питање што се добри булкинг фудс за тинејџер што не тражат многу пари освен млеко,јајца,крем,житарици????
Пилешко,мисиркино,путер од кикирики...сето она што и за возрасен..истото ти е :)

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Нема ефтина квалитетна храна :) Под 200 денари нема шанси ако сакаш да внесиш се што е потребно за организмот (протеини, јх, масти, витамини, минерали), а реално за тинејџер и толку се скапи кога сам не си заработува. бидејќи 6000-8000 денари месечно само за исхрана за едно лице за наш македонски стандард е премногу кога една просечна плата е 8000-12000 денари.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Нема ефтина квалитетна храна :) Под 200 денари нема шанси ако сакаш да внесиш се што е потребно за организмот (протеини, јх, масти, витамини, минерали), а реално за тинејџер и толку се скапи кога сам не си заработува. бидејќи 6000-8000 денари месечно само за исхрана за едно лице за наш македонски стандард е премногу кога една просечна плата е 8000-12000 денари.
Right...така да моли се да им ги покачат платите на твоите дома :D

мене дома кога ќе ме види татко ми дека ставам 6-7 јајца у тенџере за мене само,одма збори..а тоа е најефтино :D

Kajgana Shop

На врв Bottom