Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Може да ми кажете комбинации за доручек,вечера,и ужинки ? што,по колку да јадам ? се отрув од сабајле со мусли....

фала од напред,од позади друг пат:D

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Да не знајт некој што мојт да е работава одеднаш градите ми станаа ко зашилени(левата поќе)... скоро за 2 недели... се хранам веќе 5 месеци внесувам околу 150гр протеин 150-350 гр јагленохидрати и околу 40-50гр масти(главно од јајца)
последниве две недели немав услови да внесувам 150гр протеин и го намалив на 100.. можно е да наталожив сало?.. пред тоа убо си беше.

+ на левава града чуствувам болка ко ќе се стегнам и ко да имат нешто под брадавицата ко поцрврсто...

да почнам ли со кардио тренинзи сега и да намалам јагленохидрат на околу 100-150 грама .имам 92 кила. поздрав

S

Stef Bachatero

Гостин
Да не знајт некој што мојт да е работава одеднаш градите ми станаа ко зашилени(левата поќе)... скоро за 2 недели... се хранам веќе 5 месеци внесувам околу 150гр протеин 150-350 гр јагленохидрати и околу 40-50гр масти(главно од јајца)
последниве две недели немав услови да внесувам 150гр протеин и го намалив на 100.. можно е да наталожив сало?.. пред тоа убо си беше.

+ на левава града чуствувам болка ко ќе се стегнам и ко да имат нешто под брадавицата ко поцрврсто...

да почнам ли со кардио тренинзи сега и да намалам јагленохидрат на околу 100-150 грама .имам 92 кила. поздрав
Прави тренинзи со што ќе ги цедиш резервите на гликоген или HIIT.Во еден интервал прави повеќе вежби и со кратки паузи 30 секунди,за исхраната како што реков намали на јаглехидратите кога не вежбаш комплетно тргни ги,а кога вежбаш најнормално внесувај.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
со убаво средена диета колку кила е нормално да симнам за околу 8-9 недели за толку време одам на одмор инаку сум на околу 15-16% сало. имам спојлери малце , горните стомачни ми се познаваат скрос малце визуелно. во свиткана положба околу долните стомачни чуствувам 2-3 цм сало кога притискам.

има ли шанси да дојдам до 10-12% body fat.

поздрав

S

Stef Bachatero

Гостин
со убаво средена диета колку кила е нормално да симнам за околу 8-9 недели за толку време одам на одмор инаку сум на околу 15-16% сало. имам спојлери малце , горните стомачни ми се познаваат скрос малце визуелно. во свиткана положба околу долните стомачни чуствувам 2-3 цм сало кога притискам.

поздрав
Има шанси наместо да јадеш сегашната исхрана земи јади оваа
http://www.mendosa.com/gi.htm
Во кој докторот опишува стручно за квалитетот на јаглехидратите и дејството нa нив врз инсулинот и колку една храна го зголемува глукозата во крвта.Следи ја табелата одбери храна со ниско гликемичен индекс и ќе има резултати.Ако веќе сакаш брзо да стопиш 5 дена низок внес на јаглехидрати под 50 грама два дена јади што сакаш и ќе видиш како ќе топиш.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дали сојата на vitalia е штетна за сперматозоидите?
Пишува дека е 100% GM Free ( генетски не модифицирана)

Soy chunks are an excellent natural source of soy proteins and a healthy and economical meat substitute which is rich in vitamins, minerals, isoflavones and lecithin nutrients proven to help lower cholesterol, prevent cancer and loss of bone mass. Usage: in combination with meat, vegetable and cereals, for preparing goulash or fried soy chunks. Ingredients: 100% GMO-Free soybeans, mechanically pressed and processed.

М

Мартин`

Гостин
Веќе месец дена трчам и има резултати притоа внимавам на исхрана односно не пијам сокови, благо ептен ретко и намалив доста леб.. “спојлерите“ ги снема и околу 2 кила ослабев ама на стомакот уште имам доста масни наслаги а и некако премалку ослабев за толку време. Инаку ме интересира има врска дневниот сооднос на протеини/јаглехидрати/масти каков ти е ?

Зошто јас повеќе на протеини одам, јаглехидрати скоро никогаш па да не има врска тоа ..

S

Stef Bachatero

Гостин
Веќе месец дена трчам и има резултати притоа внимавам на исхрана односно не пијам сокови, благо ептен ретко и намалив доста леб.. “спојлерите“ ги снема и околу 2 кила ослабев ама на стомакот уште имам доста масни наслаги а и некако премалку ослабев за толку време. Инаку ме интересира има врска дневниот сооднос на протеини/јаглехидрати/масти каков ти е ?

Зошто јас повеќе на протеини одам, јаглехидрати скоро никогаш па да не има врска тоа ..
Кога сакам ептен да се стегнам 25/50/25 тоа значи 100 грама јаглехидрати,200 грама протеини и 80-100 грама масти.Омега 3 масти :)Кога сакам да добијам мускулна маса соодносот ми 50/30/20 изворот на јаглехидрати ми се житарици(овес,интегрален ориз,грав,леќа,соја)храни со низок гликемичен индекс и среден.Голема улога за слабеењето има инсулинот и неговиот брат глукагонот.Глукагонот е тој што кога гладуваш ги троши резервите од адипозното ткиво и го претвара во енергија.Најди го BMR http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php
http://scoobysworkshop.com/calorie-calculator/
овој е најдобар досега ти кажува што треба да се храниш ако сакаш да постигнеш резултати.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Здр имам 75кила и висок сум 180cm колкав внес ми треба на калории дневно и протеини за да дојдам до издефинирано тело и стомачни, стомачните ми се познаваат но слабо.И како да го пресметувам внесениот влес на калории и колку протени има во едно јадење?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Здр имам 75кила и висок сум 180cm колкав внес ми треба на калории дневно и протеини за да дојдам до издефинирано тело и стомачни, стомачните ми се познаваат но слабо.И како да го пресметувам внесениот влес на калории и колку протени има во едно јадење?
Aj прво прочитај наназад по темиве пред да прашаш.
http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm дневно
http://www.wolframalpha.com јадење
тежината * 2 = протеини

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

поздрав
се додека не следиш калории нема да симнеш бодифет колку и да ти е средена исхраната.. иначе можеш да симнеш за 9 недели од 15 до кај 12,13 само ќе треба стрикна диета без отстапување на калорискиот внес..

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
се додека не следиш калории нема да симнеш бодифет колку и да ти е средена исхраната.. иначе можеш да симнеш за 9 недели од 15 до кај 12,13 само ќе треба стрикна диета без отстапување на калорискиот внес..
Што е полесно:
- Булкинг па катинг
или обратно?
(ако си просечен сега)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Што е полесно:
- Булкинг па катинг
или обратно?
(ако си просечен сега)
Зависи како сакаш да изгледаш.. нормално булкинг е полесно.. треба само повеќе да јадеш него ли што трошиш.. проблемот иде кога се чистиме и кога сакаме ниско бодифет со убави стомачни.. 7-8.. тука е проблемот кога телото се бори со состојба која не е нормална за него.. затоа билдерите кратко остануваат на ниско бодифет :D

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Макарони, шпагети да се јадат еднаш до двапати неделно?

Kajgana Shop

На врв Bottom