Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.744
- Поени од реакции
- 27.744
Мора да откажеш цигари, мислам, утврдена ти е тахикардија а ти се замараш да не качиш некое килце ако откажеш цигари?Zdravo na site
Potrebna mi e pomos, na kratko ke objasnam za sto stanuva zbor se nadevam deka ke ima nekoj, koj ke mozi i ke saka da pomogoni.
Jas sum 25/186 imam 97 kg, sakam da namalam na tezina se trudam veke godina i pol i nekako tesko mi odi probuvav na sekakov nacin so dieti so trening itn no nekako tesko. MInatata zima odev redovno na trening 4 do 5 pati vo nedelata pravev i kardio vezbi po 15 minuti sekoj den do maj. Poradi odredeni pricini letoto nemozev da prodolzam sega sakam da prodolzam da treniram. No ovoj pat sakam da bidi pravilno vo sekoja smisla na zborot pocnuvajki od ishrana, pravilno treniranje pa do suplementi koi bi mi bile potrebni.
Za zal tamu kade sto odam da treniram nemame trener i nemam na koj tocno da se obratam kon rabotite. A taa teretana e edinstvena vo mojata okolina. Teretanata e 100% opremena.
E sega koga na prv pogled na nekoj ke mu kazam deka odam tolku vreme na trening sekogas se faka na toa deka najverojatno jadam premnogu poradi toa nemozam da simnam, no ne jadam tolku kollku sto imam kilaza jadam dva do tri pati vo denot, gledam najcesto poslednoto jadenje da mi bide pred 19 casot. Najcesto jadam stek przen najcesto, kompiri od sekoj vid osven varen, jogurt, ribi przeni , mleko so cornfleks, oriz, pire, testenini, seto toa go mesam so senf ili kecap. Mnogu malku pijam voda, caj voopsto ne. Ne jadam voopsto zelencuk.
I zavisnik sum od nesto blago vo denot
Pusam cigari, (sakam da otkazam ama strav mi e da ne se dozdebelam dopolnitelno)
Utvrdena mi e tahikardija i redovno primam tarapija.
Moite konkretni prasanja se:
Kako i na koj nacin mozam da ja sinmanm kilazata ?
Kako i na koj nacin mozam da go oformam svoeto telo ?
Kade i na sto da smenam vo ishranata ?
Dali mi e dozvoleno da zemam suplementi i kakvi poradi toa sto sepak zemam terapija za srce ?
I dokolku e mozno koi suplementi bi odgovarale i za sto ?
Odnapred blagodaram na vasiot odgovor
Мораш, крај, нема повеќе муабет. Види си сам дали си од оние кои можат наеднаш да ги откажат или постепено да ги искоренат.
Мораш.
Вода мораш да пиеш повеќе и мора да јадеш зеленчук.
Килажа се симнува со доволно сон, правилна исхрана и вода, и вежбање.
Тело се оформува со истиве работи од горе само вежбите да се тежински.
За исхраната мора да пиеш повеќе вода, да не пржиш туку да печеш и да користиш само по малку сенф а кечапот да го баталиш тотално.
Суплементи не ти требаат а доктор ќе си прашаш дали ти е дозволено.