- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
wheyЛуѓе што да му додаам на шејков за после вежбање или доста е :
1 ипол банана
црно чоколадо
пола литро млеко
wheyЛуѓе што да му додаам на шејков за после вежбање или доста е :
1 ипол банана
црно чоколадо
пола литро млеко
Сецкана ?Колку пари ја земате туната? Во Тинекс има една туна за 33 ден./185 гр.
Туната е во растително масло, за разлика од некои други кои беа во маслиново масло, но со цена на стероиди (55-60% поголема).
Да.Сецкана ?
Разговаравме на за таа туна на темава, некој член спомена дека се некои туни со преголемо количество токсини кои ги забраниле во Србија веројатно некој ги препродава сега кај нас. Никој не е луд да ти продава туна за 33 денари кога таква туна има секаде цена 70-80 ден.Колку пари ја земате туната? Во Тинекс има една туна за 33 ден./185 гр.
Туната е во растително масло, за разлика од некои други кои беа во маслиново масло, но со цена на стероиди (55-60% поголема).
Направи си сендвич од суво месо и оној нутри леб исечен на кришки или купи си сендвич со стек од сендвичара само кажи им да не ти ставаат компири и мајонез ако пазиш на калорииАјде помош сега за исхраната
10:00 Житарици со 300мл млеко
11:00 Тренинг
12:30 Туна со компир
15:00 2Банани (во школо)
19:00 Стек со салата
20:00 овошје
22:00 500мл млеко 1.8масти
За 2банани во школо дали е добар избор пошто неможам д носам конзерва со мене селјаци се ова сето ќе почнат да се смеат ќе те направат улав.
Знам дека разговаравте, ве следам, но заборавив која туна беше таа, како се викаше ти текнува?Разговаравме на за таа туна на темава, некој член спомена дека се некои туни со преголемо количество токсини кои ги забраниле во Србија веројатно некој ги препродава сега кај нас. Никој не е луд да ти продава туна за 33 денари кога таква туна има секаде цена 70-80 ден.
А ова со двете банани слабо а како замена за оброк а ?Направи си сендвич од суво месо и оној нутри леб исечен на кришки или купи си сендвич со стек од сендвичара само кажи им да не ти ставаат компири и мајонез ако пазиш на калории
Не се сеќавам стварно, побарај наназад јас ставив слика баш од туната.Знам дека разговаравте, ве следам, но заборавив која туна беше таа, како се викаше ти текнува?
Ако во текот на денот ги надокнадиш протеините можеш така. Пример најади се нешто протеинско пред школко исто така и штом се вратиш од школо а таму јади банани со чоколадно или оние барови житарици со чоколадно.А ова со двете банани слабо а како замена за оброк а ?
гледам некој после тренинг пијат чоколадно млеко чоколадно млеко со 2бананаи ?
исто е, патем... ТУКА ќе најдеш се што те интересира околу нутритивни вредностиможе да ми каже некој состав на 100 грама варено пилешко (пр/јг/мс) ? или исто е како печено пилешко?
многу малце протеини имаш, јас кога бев средно во последна клупа до прозор јадев туна, овие 2 банани премести ги после тренинг со млеко и 2-3 јајца од препелица ако сакаш повеќе протеин да внесеш. после носи си во канче туна со компир во 15часот, накај 17 часот треба да вметнеш некој оброк, по можност да е протеински, после околу 19 или 19и 30 да изедеш стек со салата, место овошјето во 20 да испиеш една чаша млеко и околу 22 да изедеш 3-4 јајца од кој 2 да бидат со жолчки не повеќе. мислам дека вака би ти било поидеалноАјде помош сега за исхраната
За 2банани во школо дали е добар избор пошто неможам д носам конзерва со мене селјаци се ова сето ќе почнат да се смеат ќе те направат улав.
Нека ти се смеат, после на плажа ти ќе им се смееш на нивАјде помош сега за исхраната
околу 10гр. протеин има на едно јајце. легнувам сеа утре ќе побарам детално на интернет и ќе постирамНека ти се смеат, после на плажа ти ќе им се смееш на нив
Јас кога имам подолги предавања на факултет си правам дома шејк во блендер од овесни снегулки, доза протеин, една лажица путер од кикиритки и млеко или вода... го ствам во шејкер и кога и да сакам излегувам од предавање, го пијам за 2 мин и се враќам назад, попрактична работа здравје
DANTE Нут вреднос за јајце од препелица... незнам како е препелица на англиски xD
Го најдов разговорот и не се работи за истата туна. Таа за која што сте разговарале е Балко, а оваа "мојава" поинаку се викаше. Во Тинекс беше 33 ден./185гр./во растително масло/сецкана, а истата во други маркети ја имаше по цена од 40 ден. Цената е помала веројатно поради тоа што туната е сецкана и е во растително масло, наместо во маслиново како што се тие другите поскапи туни. Обично сецканите туни имаат помала грамажа на чисто месо во споредба со останатите, и можеби поради тоа и цената е помала.Разговаравме на за таа туна на темава, некој член спомена дека се некои туни со преголемо количество токсини кои ги забраниле во Србија веројатно некој ги препродава сега кај нас. Никој не е луд да ти продава туна за 33 денари кога таква туна има секаде цена 70-80 ден.