Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
15 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
3
може да ми каже некој состав на 100 грама варено пилешко (пр/јг/мс) ? или исто е како печено пилешко?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
Колку пари ја земате туната? Во Тинекс има една туна за 33 ден./185 гр.
Туната е во растително масло, за разлика од некои други кои беа во маслиново масло, но со цена на стероиди (55-60% поголема).

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Туната е во растително масло, за разлика од некои други кои беа во маслиново масло, но со цена на стероиди (55-60% поголема).
Сецкана ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Разговаравме на за таа туна на темава, некој член спомена дека се некои туни со преголемо количество токсини кои ги забраниле во Србија веројатно некој ги препродава сега кај нас. Никој не е луд да ти продава туна за 33 денари кога таква туна има секаде цена 70-80 ден.

Член од
2 декември 2012
Мислења
189
Поени од реакции
24
Ајде помош сега за исхраната

10:00 Житарици со 300мл млеко
11:00 Тренинг
12:30 Туна со компир
15:00 2Банани (во школо)
19:00 Стек со салата
20:00 овошје
22:00 500мл млеко 1.8масти

За 2банани во школо дали е добар избор пошто неможам д носам конзерва со мене селјаци се ова сето ќе почнат да се смеат ќе те направат улав. :D :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

За 2банани во школо дали е добар избор пошто неможам д носам конзерва со мене селјаци се ова сето ќе почнат да се смеат ќе те направат улав. :D :D
Направи си сендвич од суво месо и оној нутри леб исечен на кришки или купи си сендвич со стек од сендвичара само кажи им да не ти ставаат компири и мајонез ако пазиш на калории

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
Разговаравме на за таа туна на темава, некој член спомена дека се некои туни со преголемо количество токсини кои ги забраниле во Србија веројатно некој ги препродава сега кај нас. Никој не е луд да ти продава туна за 33 денари кога таква туна има секаде цена 70-80 ден.
Знам дека разговаравте, ве следам, но заборавив која туна беше таа, како се викаше ти текнува?

Член од
2 декември 2012
Мислења
189
Поени од реакции
24
Направи си сендвич од суво месо и оној нутри леб исечен на кришки или купи си сендвич со стек од сендвичара само кажи им да не ти ставаат компири и мајонез ако пазиш на калории
А ова со двете банани слабо а како замена за оброк а ?
гледам некој после тренинг пијат чоколадно млеко чоколадно млеко со 2бананаи ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Знам дека разговаравте, ве следам, но заборавив која туна беше таа, како се викаше ти текнува?
Не се сеќавам стварно, побарај наназад јас ставив слика баш од туната.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 23:20 ---
А ова со двете банани слабо а како замена за оброк а ?
гледам некој после тренинг пијат чоколадно млеко чоколадно млеко со 2бананаи ?
Ако во текот на денот ги надокнадиш протеините можеш така. Пример најади се нешто протеинско пред школко исто така и штом се вратиш од школо а таму јади банани со чоколадно или оние барови житарици со чоколадно.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
може да ми каже некој состав на 100 грама варено пилешко (пр/јг/мс) ? или исто е како печено пилешко?
исто е, патем... ТУКА ќе најдеш се што те интересира околу нутритивни вредности
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 00:03 ---

многу малце протеини имаш, јас кога бев средно во последна клупа до прозор јадев туна, овие 2 банани премести ги после тренинг со млеко и 2-3 јајца од препелица ако сакаш повеќе протеин да внесеш. после носи си во канче туна со компир во 15часот, накај 17 часот треба да вметнеш некој оброк, по можност да е протеински, после околу 19 или 19и 30 да изедеш стек со салата, место овошјето во 20 да испиеш една чаша млеко и околу 22 да изедеш 3-4 јајца од кој 2 да бидат со жолчки не повеќе. мислам дека вака би ти било поидеално :D

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177

Нека ти се смеат, после на плажа ти ќе им се смееш на нив :)
Јас кога имам подолги предавања на факултет си правам дома шејк во блендер од овесни снегулки, доза протеин, една лажица путер од кикиритки и млеко или вода... го ствам во шејкер и кога и да сакам излегувам од предавање, го пијам за 2 мин и се враќам назад, попрактична работа здравје :D

DANTE Нут вреднос за јајце од препелица... незнам како е препелица на англиски xD

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Нека ти се смеат, после на плажа ти ќе им се смееш на нив :)
Јас кога имам подолги предавања на факултет си правам дома шејк во блендер од овесни снегулки, доза протеин, една лажица путер од кикиритки и млеко или вода... го ствам во шејкер и кога и да сакам излегувам од предавање, го пијам за 2 мин и се враќам назад, попрактична работа здравје :D

DANTE Нут вреднос за јајце од препелица... незнам како е препелица на англиски xD
околу 10гр. протеин има на едно јајце. легнувам сеа утре ќе побарам детално на интернет и ќе постирам :D

• Ми се допаѓа
Reactions: X3m

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
Го најдов разговорот и не се работи за истата туна. Таа за која што сте разговарале е Балко, а оваа "мојава" поинаку се викаше. Во Тинекс беше 33 ден./185гр./во растително масло/сецкана, а истата во други маркети ја имаше по цена од 40 ден. Цената е помала веројатно поради тоа што туната е сецкана и е во растително масло, наместо во маслиново како што се тие другите поскапи туни. Обично сецканите туни имаат помала грамажа на чисто месо во споредба со останатите, и можеби поради тоа и цената е помала.

А кој им е филмот бе на тие Рио Маре туните!? 170-180 ден. за конзерва од 160гр.o_O Тоа месото дан го вадат од туни девици, па што се толку скапи!? Абе ова цениве на некои производи се стварно чудна работа... бог да чува и да брани..

Kajgana Shop

На врв Bottom