S
Stef Bachatero
Гостин
Од кај да ти знаеме што е состав.ALOOO
Секој протеин има квалитет не пиша состав...
Од кај да ти знаеме што е состав.ALOOO
http://www.ergo-log.com/added-leucine-makes-wheat-protein-as-anabolic-as-whey.htmlBread protein? Мислам дека не ги броиме протеините од лебот. Нормално дека ќе додадат нешто, ама не се ни пола квалитетни по состав како протеините од млечни производи, јајца и месо.
Повеќе пати се потврдени овие студии со леуцин. Всушност најанаболната аминокиселина е леуцин, околу 2.5 грама се доволни за да се максимално активира мТор патеката за мускулен раст, т.е. ако со оброкот не се внесе ова или поголема количина на леуцин нема максимално да се потикне хипертрофија. Затоа кај калориски дефицитни диети кај кои постои ризик дека не се внесуваат доволно квалитетни протеини во тек на денот се предлага со оброци да се внесе некој облик на БЦАА (пример Екстенд)http://www.ergo-log.com/added-leucine-makes-wheat-protein-as-anabolic-as-whey.html
Прочитај малце каква улога има леуцинот во градење мускулатура.
Тоа значи дека можеби ако си веган и земаш БЦАА ќе имаш добри резултатиПовеќе пати се потврдени овие студии со леуцин. Всушност најанаболната аминокиселина е леуцин, околу 2.5 грама се доволни за да се максимално активира мТор патеката за мускулен раст, т.е. ако со оброкот не се внесе ова или поголема количина на леуцин нема максимално да се потикне хипертрофија. Затоа кај калориски дефицитни диети кај кои постои ризик дека не се внесуваат доволно квалитетни протеини во тек на денот се предлага со оброци да се внесе некој облик на БЦАА (пример Екстенд)
Земи си изварка и нешто друго.Ми фалат околу 300 калории, паметно е да ги надополнам со 450г млеко? Иначе сум на дефиниција. Со млекото би ги добил овие бројки: 150г протеин, 88г ЈХ, 1600 калории. 173цм, 72кг сум моментално, и на некојси 17% маснотии
Sirova hrana,poveke zelencuk i sredno ovosje.Кажете некој предлок за исхрана за намалување на мешево иначе имам 15 години 78 кила 178
Да беше така едноставно ќе земавме протеин од пченица + БЦАА и ќе имавме супер ефтин протеинТоа значи дека можеби ако си веган и земаш БЦАА ќе имаш добри резултати
Pa ke probam,samo da najdam gluten i BCAAДа беше така едноставно ќе земавме протеин од пченица + БЦАА и ќе имавме супер ефтин протеин
Секогаш така си ставаш магданос одозгора или сеа само за сликањето го украси оризот ? И јас денес го јадев истото само место тунаа имаше пилешко, од кога ја направија 72 денари конзерва тука не ми се даваат толку париСолиден PWM
Туна, ориз, пченкарен леб, маслиново масло, магданос, кисела зелка, и лимон. 830 калории, 100гр ЈХ, 26 масти, 45 протеини.
Додека има обично наросувам или магданос или рузмарин малку за вкус затоа што не го солам оризот инаку и јас ретко јадам туни откако поспеа по 2-3 неделно макс.Секогаш така си ставаш магданос одозгора или сеа само за сликањето го украси оризот ? И јас денес го јадев истото само место тунаа имаше пилешко, од кога ја направија 72 денари конзерва тука не ми се даваат толку пари
Хипици 4:15 храната нема никаква врска со мусклуатурата... epic failhttp://www.youtube.com/watch?v=YaZCdPdZJi0&list=UUg1X0oEAv6wtRJ5M2a_FdnQ
Одвојте 5-6 минути од вашето драгоцено време
Вреди да се погледне,обрнете внимание на 4.05