Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
А, по составот, ќе одредите и "реална цена"......
Не постојат реални цени. Постојат само пазарни цени.
Секој си прави калкулации како знае и умее, во зависнот од трошоците и потребите.

S

Stef Bachatero

Гостин
Bread protein? Мислам дека не ги броиме протеините од лебот. Нормално дека ќе додадат нешто, ама не се ни пола квалитетни по состав како протеините од млечни производи, јајца и месо.
http://www.ergo-log.com/added-leucine-makes-wheat-protein-as-anabolic-as-whey.html
Прочитај малце каква улога има леуцинот во градење мускулатура.
Тоа што на сурутката дава анаболична реакција е леуцинот,па направиле студија во која земале глутен и додале леуцин и види подобро од сурутка.
Иначе како што ќе доаѓа ќе поскапува сурутката и млечните производи.
Но се дур не ми ја допрат изварката,младото сирење,пилешкото,црн дроб јас немам потреба од whey.
Само може после вежбање ама пак е небитно.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
http://www.ergo-log.com/added-leucine-makes-wheat-protein-as-anabolic-as-whey.html
Прочитај малце каква улога има леуцинот во градење мускулатура.
Повеќе пати се потврдени овие студии со леуцин. Всушност најанаболната аминокиселина е леуцин, околу 2.5 грама се доволни за да се максимално активира мТор патеката за мускулен раст, т.е. ако со оброкот не се внесе ова или поголема количина на леуцин нема максимално да се потикне хипертрофија. Затоа кај калориски дефицитни диети кај кои постои ризик дека не се внесуваат доволно квалитетни протеини во тек на денот се предлага со оброци да се внесе некој облик на БЦАА (пример Екстенд)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Ми фалат околу 300 калории, паметно е да ги надополнам со 450г млеко? Иначе сум на дефиниција. Со млекото би ги добил овие бројки: 150г протеин, 88г ЈХ, 1600 калории. 173цм, 72кг сум моментално, и на некојси 17% маснотии

S

Stef Bachatero

Гостин
Повеќе пати се потврдени овие студии со леуцин. Всушност најанаболната аминокиселина е леуцин, околу 2.5 грама се доволни за да се максимално активира мТор патеката за мускулен раст, т.е. ако со оброкот не се внесе ова или поголема количина на леуцин нема максимално да се потикне хипертрофија. Затоа кај калориски дефицитни диети кај кои постои ризик дека не се внесуваат доволно квалитетни протеини во тек на денот се предлага со оброци да се внесе некој облик на БЦАА (пример Екстенд)
Тоа значи дека можеби ако си веган и земаш БЦАА ќе имаш добри резултати :)
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 00:36 ---
Ми фалат околу 300 калории, паметно е да ги надополнам со 450г млеко? Иначе сум на дефиниција. Со млекото би ги добил овие бројки: 150г протеин, 88г ЈХ, 1600 калории. 173цм, 72кг сум моментално, и на некојси 17% маснотии
Земи си изварка и нешто друго.

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Кажете некој предлок за исхрана за намалување на мешево иначе имам 15 години 78 кила 178

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Солиден PWM

Туна, ориз, пченкарен леб, маслиново масло, магданос, кисела зелка, и лимон. 830 калории, 100гр ЈХ, 26 масти, 45 протеини.
Секогаш така си ставаш магданос одозгора или сеа само за сликањето го украси оризот ? :D :D И јас денес го јадев истото само место тунаа имаше пилешко, од кога ја направија 72 денари конзерва тука не ми се даваат толку пари :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Секогаш така си ставаш магданос одозгора или сеа само за сликањето го украси оризот ? :D :D И јас денес го јадев истото само место тунаа имаше пилешко, од кога ја направија 72 денари конзерва тука не ми се даваат толку пари :)
Додека има обично наросувам или магданос или рузмарин малку за вкус затоа што не го солам оризот инаку и јас ретко јадам туни откако поспеа по 2-3 неделно макс.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
http://www.youtube.com/watch?v=YaZCdPdZJi0&list=UUg1X0oEAv6wtRJ5M2a_FdnQ

Одвојте 5-6 минути од вашето драгоцено време :D
Вреди да се погледне,обрнете внимание на 4.05
Хипици :D 4:15 храната нема никаква врска со мусклуатурата... epic fail

Инаку нема наталожување на масти во крвните садови ако се јаде мрсно но се додека не се оштети нивниот ендотел, најчесто е од пушење делумно може и од вежбање затоа гледајте да внесувате витамин Ц доволно преку храна или таблетки за да се обнови ендотелот и омега 3 за да си ги регулирате мастите. Налепите од масти што се прават во крвните садови исто не се реверзибилни незнам од каде и е информацијата дека се резервибилни, досега во студии е утрвдено дека само со супстанци кои ги има во цитронот може минимално да се намалат инаку се ствараат уште од првата година од животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom