Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
https://www.youtube.com/watch?v=Heoo4bXw8Tk&feature=youtube_gdata_player
Vtoriot decko specijalizira za ishrana za bodybilding i negova preporacka e optimalen vnes od 2-2.2 grama na sekoj kg.
Interesnp video :)
Видеото е можеби интересно. Само се разминуваме во поимот Професионалци. Овие се професионалци, но можеби само како фитнес инструктори или професори по физичко. Ни пред 100 години неможат да бидат сврстени под поим професионален бодибилдинг натпреварувач.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ќе може некој да ми каже нешто повеќе за Омега 3 масните киселини и дали треба да се внесуваат за време на дефиниција, преку апчиња дали преку некој продукт од исхраната? Поздрав :)
Mastite sto se esencijalni se potrebni za definicija.
Zasto e taka ima poveke teorii,a edna e deka zasitenite masti se cvrsti i polesno.se skladiraat i potesko gorat,a nezasitenite/omega 3 pomagaat pri slabeenje
Periodov bev na low fat i se cuvstuvase zamor i potezok oporavok
Zemi od ribino maslo cisto ili leneno seme.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Бадемите не содржат омега 3? Пошто јадам по 50гр бадеми секој ден, да не ми дојде многу масти ако земам и ленено семе.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Видеото е можеби интересно. Само се разминуваме во поимот Професионалци. Овие се професионалци, но можеби само како фитнес инструктори или професори по физичко. Ни пред 100 години неможат да бидат сврстени под поим професионален бодибилдинг натпреварувач.
Грешка сте за ова. Ерик Хелмс професионално се натпреварува и во пауерлифтинг и во бодибилдинг

http://www.3dmusclejourney.com/team-3dmj-eric-helms-coach.php
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 18:41 ---
https://www.youtube.com/watch?v=Heoo4bXw8Tk&feature=youtube_gdata_player
Vtoriot decko specijalizira za ishrana za bodybilding i negova preporacka e optimalen vnes od 2-2.2 grama na sekoj kg.
Interesnp video :)
Eric Helms еден од најстручните фитнес професионалци имам голем респект за дечкото жива енциклопедија е. Инаку работи со многу видни клиенти во природен бодибилдинг во Америка исто мислам дека работи во 3D Muscle Journey моментално и со Мет Огуст, а за на 20 години да имаш вакво тело природно дефинитивно треба знаење и искуство.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Грешка сте за ова. Ерик Хелмс професионално се натпреварува и во пауерлифтинг и во бодибилдинг

http://www.3dmusclejourney.com/team-3dmj-eric-helms-coach.php
Далеку дека знам се, но како што кажав погоре, тоа и ќе повторам и овде. Има разлика во треминологијата Професионален бодибилдинг натреварувач кај мене и кај тебе. INBA и натпреварите кои таа ги организира можат слободно да се стават во категорија фитнес. Со формата која типов успеал да земе Про картичка неможе ни на државно во МК да победи.
Така да, не велам дека типов не учел, полагал, положил, работи и дека нема познавање, од областа на фитнес инструктор. И сега, кога веќе малку повеќе знам за него, знам и зашто тој тврди дека 2 гр на белковини на кг телесна тежина е оптимална бројка.

Морам да се надополнам, пошто подоцна го видов "природново " што си го постирал на 20 годишна возраст. Далеку е од природа.
И овде убаво си пишал, фитнес професионлаци, а јас реагирав на препорака на професионален бодибилдер.
И уште нешто ќе напишам околу природните натпреварувачи во INBA здружението каде тој се натпреварува и каде ги пласира своите природни натпреварувачи. Врска нема со природа. Познавам лични примери за тоа, така да со сигурност тврдам дека еден грк неможе да продава памет по светот, а да биде и чесен.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Морам да се надополнам, пошто подоцна го видов "природново " што си го постирал на 20 годишна возраст. Далеку е од природа..
Зошто мислите дека е невозможно вакво тело да се има со 6 години посветеност на пироден тренинг. Искрено мислам дека е возможно за тој период да се направи вакво тело како на сликиве долу. Или мислите на "исчистеноста" на горната слика дека е невозможно да се постигне природно?

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Некои работи едноставно неможат да се достигнат по природен пат :(

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Далеку дека знам се, но како што кажав погоре, тоа и ќе повторам и овде. Има разлика во треминологијата Професионален бодибилдинг натреварувач кај мене и кај тебе. INBA и натпреварите кои таа ги организира можат слободно да се стават во категорија фитнес. Со формата која типов успеал да земе Про картичка неможе ни на државно во МК да победи.
Така да, не велам дека типов не учел, полагал, положил, работи и дека нема познавање, од областа на фитнес инструктор. И сега, кога веќе малку повеќе знам за него, знам и зашто тој тврди дека 2 гр на белковини на кг телесна тежина е оптимална бројка.

Морам да се надополнам, пошто подоцна го видов "природново " што си го постирал на 20 годишна возраст. Далеку е од природа.
И овде убаво си пишал, фитнес професионлаци, а јас реагирав на препорака на професионален бодибилдер.
И уште нешто ќе напишам околу природните натпреварувачи во INBA здружението каде тој се натпреварува и каде ги пласира своите природни натпреварувачи. Врска нема со природа. Познавам лични примери за тоа, така да со сигурност тврдам дека еден грк неможе да продава памет по светот, а да биде и чесен.
Зошто мислите дека е невозможно вакво тело да се има со 6 години посветеност на пироден тренинг. Искрено мислам дека е возможно за тој период да се направи вакво тело како на сликиве долу. Или мислите на "исчистеноста" на горната слика дека е невозможно да се постигне природно?
Само да се надополнам со Ѓороски,пошто човекот е меѓу најстручните во областа на бодибилдингот во државава и точно знае што зборува во поглед на натурал бодибилдинг и бодибилдинг со користење на "лекови".

Не постојат "натурал" бодибилдинг такмичења,постојат тестирани такмичења,разликата е во тоа што на натурал такмичењата секој би требало да биде 100% чист и никогаш во животот да нема земено "лекови",а на тестираниве такмичења само дел од натпреварувачите ќе бидат тестирани.Да се помине тој тест за користење на "лекови" не значи дека такмичарот никогаш не користел "лекови",туку на денот на тестот бил чист,исто е и со Олимпијада,има многу тестови и само 1-2% се позитивни,но тоа не значи дека сите олимпијци се чисти,туку на денот на тестот ништо немалe во телото,може да земале во минатото,но престанале на време да не бидат детектирани на тестот,може и да користеле (ИГФ-1,МГФ,инсулин,итн) кои многу тешко и е скоро невозможно да се детектираат.

Понатаму,на тестирано натпреварување не се тестираат сите натпреварувачи,вистинскиот тест во Америка чини 500$ (за детекција на сите недозволени супстанци).Замислете да се појават 50+ натпреварувачи,организаторот нема да има профит ако сите бидат тестирани,бидејќи тој ги плаќа тестовите од свој џеб.

Еве еден пост на кој наидов одамна на добро познат интернационален форум за бодибилдинг,ако сакате ќе го преведам:

I've worked as the head of the anti-doping comittee for the Quebec Bodybuilding Federation and was responsible of arranging the drug tests with an accredited IOC lab.

Normally we had 2-5 drug tests per competition. At the national level it's 5-7 tests. So right off the bat, if there are 50 competitors you only have a 5-12% chance of being tested (some are willing to take that chance).

Some organizations bypass that "costly" problem by using other types of drug "tests". Some use a visual pannel: the judges scrutinize at the athletes when they register and look for obvious signs of doping (bitch tits for example). If they decide that you look "enhanced" you cannot compete.

Other organizations use a lie detector test (which is pretty easy to fool). Some will use a cheaper urine analysis test that only tests for a limited number of substances (the most commonly abused).

So while I think that everybody deserves the benefit of the doubt; we still have to remember that just because some competes in a tested show doesn't mean that he's natural. Heck the IFBB world championships are extensively tested (top 5 in each weight class plus some random tests) and some class winners look like top tier pros.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Што мислите кога е најдобар период да се земе омега 3 апче ?
Насекаде сретнувам различни мислења, некаде после доручек некаде пред легнување? Како ги пиете вие ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Насекаде сретнувам различни мислења, некаде после доручек некаде пред легнување? Како ги пиете вие ?
Мислам дека ама ич не е битно.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Битно е да не го земеш на гладен стомак зашто нема да се апсорбира, туку со оброк за да се ослободат липази. Јас го земам со оброк во кој има и холестерол повеќе :D жолтки од јајце, пржено месо ...

lebowski

Д дјуд абајдс.
Член од
9 јануари 2013
Мислења
39
Поени од реакции
3
Што викате за чоколадново млеко (ова десно е некое ново во Веро, а гледам дека има убава доза на протеин - 17 грама) после тренинг? Имам читано дека било добро за post-recovery drink затоа што е добар микс на протеини и јаглехидрати...

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Што викате за чоколадново млеко (ова десно е некое ново во Веро, а гледам дека има убава доза на протеин - 17 грама) после тренинг? Имам читано дека било добро за post-recovery drink затоа што е добар микс на протеини и јаглехидрати...
Млекото ти е споро дигестирачко,најдобар избор би ти бил веј протеин и декстроза.

Kajgana Shop

На врв Bottom