Во темава не можам да сум интересен и да сакам. Приматот е твој, од нелогичностите кои ги пишуваш.Mислиш дека си интересен или? едно 5x ти одговорив до сега.
Човечкото тело генерално има способност да се справи со 1 преку сила 2 лоши оброци во неделата доколку нема некоја сериозна кондиција.
Месото и другите продукти од животински потекло се штетни за индивидуаата која ги конзумира, но постојат други здрави навики кои го намалуваат значајно тој штетен ефект. Тоа не ги прави овие продукти добри за тебе, но во ситуација во која имаш луѓе што не би прифатиле да не јадат воопшто препорака на јогурт со ниска масленост, обезмастена урда, сардини и слично се далеку подобра опција него путер, црвено месо, кашкавали и истите најчесто помагаат за луѓето да се привикнат на тој стил на живот, веганизам нема никаква конекција со исхрана, него со начин на живот и етика, тоа што случајно луѓето на таа диета избегнуваат животински продукти произлегува од етички и морални причини.
За оваа реченица треба награда да добиеш : Месото и другите продукти од животинско потеко биле штетни за човекот
Едно е да сугерираш човек кога е болен треба да намали со исхрана, да внимава каква и во каква комбинација, а друго е напишаното.
Од твоиве постови на темава, јас заклучувам дека според тебе:
1. конзумирање на храна од животинско потекло е штетно.
2. Поздраво е да се конзумира храната што ја наброја иако е од животинско потекло: Баланс плус јогурт, Сардини свежи, Белки од јајца , Обезмастена урда. (ваљда демек помала штета правела таа храна)
3. За тебе пак не кажуваш дали конзумираш животинска храна. Ај нека остане тајна, небитно ми е.
Објаснувањето што го имаш дадено зашто да не се јаде жолчката, човек би се зачудил како е возможно ти такво нешто да кажеш, да е некој друг што нема читано ќе сфатам. Овие работи што ги тврдиш врска немаат со реалноста, ни со човечкото тело.
Врска студиите што толку пафташ, еве исто научни студии пардон статистика со заклучоци, со заклучоци спротивни од твоите дека месото е штетно итн итн....
Еве кај овој со компулсивно растројство кој јадел по 25 јајца на ден, според тебе треба да умрел после 1г до толку јајца, а него холестеролот му бил стакло и со години си ги драпал мадињата
Normal Plasma Cholesterol in an 88-Year-Old Man Who Eats 25 Eggs a Day — Mechanisms of Adaptation | NEJM
Original Article from The New England Journal of Medicine — Normal Plasma Cholesterol in an 88-Year-Old Man Who Eats 25 Eggs a Day — Mechanisms of Adaptation
www.nejm.org
The patient's plasma lipid levels were normal: total cholesterol, 5.18 mmol per liter (200 mg per deciliter); LDL, 3.68 mmol per liter (142 mg per deciliter); and HDL, 1.17 mmol per liter (45 mg per deciliter). The ratio of LDL to HDL cholesterol was 3.15.
Meat consumption and diet quality and mortality in NHANES III - European Journal of Clinical Nutrition
There is growing evidence that meat consumption is associated with total and cause-specific mortality. Our objective was to evaluate the association of meat intake and the healthy eating index (HEI) with total mortality, cancer and cardiovascular disease (CVD) mortality. Analyses are based on...
www.nature.com
Conclusions:
Meat consumption was not associated with mortality. A healthy diet according to HEI, however, was associated with a decreased total mortality in men, but not in women.
Association between low density lipoprotein cholesterol and all-cause mortality: results from the NHANES 1999-2014 - PubMed
The association between low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) and all-cause mortality has been examined in many studies. However, inconsistent results and limitations still exist. We used the 1999-2014 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) data with 19,034 people to...
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
In conclusion, we found that low level of LDL-C is associated with higher risk of all-cause mortality. The observed association persisted after adjusting for potential confounders. Further studies are warranted to determine the causal relationship between LDL-C level and all-cause mortality.
Триглицериди вс ЛДЛIn reality, LDL is very important for optimum health.
LDL is what we call a carrier protein, and one of its important jobs is to carry a fundamentally important chemical to every cell in the body.
This chemical is a critical component of cell membranes, serves as a brain antioxidant, and is the raw material from which your body manufactures vitamin D, cortisol, estrogen, progesterone, and testosterone.
And this important, life-sustaining chemical is cholesterol.
So the notion that LDL is “bad cholesterol” is flawed on two counts.
First, it is, in and of itself, not cholesterol, it is a protein.
Second, now that you’ve embraced all of its functions in human physiology, it’s clear that LDL is anything but bad. How could we castigate a part of our biochemistry so fundamental for life?
LDL plays a particularly important role in brain health and function as you would expect based on the information above.
In fact, you might expect that low levels of LDL might well be associated with compromised brain tissue, and you would be right.
One important function of LDL is that it transports nutrients to the tissues as we just said. In addition, to cholesterol, omega-3 is one of the most important nutrients that LDL carries to our organs.
Having too low LDL can impair the transport of omega-3 throughout the body with very important consequences like increased inflammation.
“Plasma lipids and cerebral small vessel disease” in the journal Neurology.
This study was designed to explore possible correlations between various markers of blood fats and risk for specific changes on MRI scans of the brain in 2,608 adults.
The MRI changes in the brain they explored were changes associated with damage to small blood vessels, and, changes in the brain’s white matter associated with small strokes as these changes represent “powerful predictors of stroke and dementia.”
The researchers concluded that there was a strong correlation between these threatening brain changes and the blood measurement of triglycerides.
We know that triglycerides are a strong predictor of cardiovascular disease. The interesting part is that triglycerides are derived from sugar and carbohydrates. In other words, blood triglycerides are an indicator of how much sugar/carbohydrates you consume.
Therefore, sugar/carbohydrates are an indicator of cardiovascular disease.
While the reverse was true as it related to LDL. Meaning that higher levels of LDL were associated with less risk of brain changes that are so worrisome.
The authors concluded:
Increasing low-density lipoprotein cholesterol tended to be associated with a decreased frequency and severity of all MRI markers of cerebral small vessel disease in both studies.
Increasing triglycerides but not other lipid fractions were associated with MRI markers of cerebral small vessel disease in older community persons.
This is really important information first because triglycerides, which you will generally see as one of the results of your typical blood work, are strongly associated with detrimental changes in the brain.
What’s more, triglycerides reflect blood sugar and as such, reflect the amount of sugar and carbohydrates in the diet, not the amount of fat a person consumes.
Second, this study is one of many that should clearly reframe our view of LDL as higher levels appear to be strongly brain protective.
Иди побарај MONICA project, види заклучоците, не верувам дека пак ќе си 100% сигурен дека храната од животниско потекло е штетна.
Холестеролот да беше штетен, телото немаше да го произведува. Сигурно нема само да се уништи. Храната од животниско потекло да беше штетна, елитата немаше да ја конзумира. Да беше штетна храната од животинско потекло немаше да се дава на бебиња и дечиња. АКо се земе во предвид дека нивниот систем за варење сеуште не бил развиен, тогаш штета треба има, а не да напредуваат со таа храна. Болните за телото да им се врати во нормала, ако ги лишеш од протеини, тешко нив. А кои протеини полесно телото ги апсорбира, подоле ќе има, но најквалитетно и најлесно за телото е сурутка.
Друг е муабетот каква спремена храна од животинско потекло, колку и како да се конзумира.
Најпријателски, олабај малку со типичните етикети на топчестите, зашто за 10 години повторно може ќе сфатиш нешто друго, па да не ти е многу криво.
Таа комбинација е дефинитивно штета за системот за варење, но да повторам, пак не би се осмелил да тврдам дека е причина за тип 2 дијабет.Mислев на месо и масти - помешани во ист оброк - со јагленихидрати (особено кога се работи за рафинирани јагленохидрати). Тоа е лоша комбинација од многу аспекти, само бара многу пишување за да се објасни ама секој може релативно лесно да пребара и да ги добие тие податоци. Примери: хамбургер со кока-кола, што е оброк од месо и масти ама заедно со: леб, компири (веројатно и мајонез/кечап), и чист шеќер (од кока-колата), или бурек (брашно и масти), итн. Дефинитивно лошо.
Месо само со салати, никако леб и компири.(2-3 пати неделно)
Млеко освен со мед, со ништо друго не треба.
Леб може само со путер и тоа да се џвака додека не се направи течност.
Јајца, жолчка е супер храна, белката тешка е за варење и претежно треба за оние со тешки физички активности.
Ова за протеините како најважен елемент во телото и како се мери искористливоста
Potential impact of the digestible indispensable amino acid score as a measure of protein quality on dietary regulations and health
Regulatory frameworks for protein content claims in Canada and the United States are underpinned by the protein efficiency ratio and protein digestibility-corrected amino acid score (PDCAAS), respectively, which are used to assess the protein quality ...
www.ncbi.nlm.nih.gov
На скалата кај овој ДИААС, вредностите кај храната од растително потекло е пониска него ли од животинско. Освен за наутот/леблебија.As a result of prevalent criticisms of the PDCAAS (Box 16), a 2013 FAO report introduced the DIAAS as a method for evaluating protein quality.6Figure 1 provides a summary of the DIAAS and associated methodological considerations. The DIAAS confronts concerns over the use of true fecal digestibility as a proxy for amino-acid digestibility and associated challenges within the PDCAAS methodology. Briefly, similar to the PDCAAS, determination of the DIAAS requires the absolute protein content and levels of indispensable amino acids for a given food.6 However, in contrast with the PDCAAS, which uses the true fecal digestibility of the entire protein, the DIAAS uses the ileal digestibility coefficients of each amino acid as a constituent of food to determine the true ileal digestibility of the indispensable amino acids present within the food mixture. When multiple protein-containing ingredients are present, the sum of digestible amino acids for each ingredient is calculated. As a final step, the proportion of each digestible amino acid, relative to a reference amino-acid pattern (milligram/gram), is determined. Depending on the application, different amino-acid reference patterns for specific age groups are available. The lowest value across amino acids is multiplied by 100 to convert the ratio to a percentage, and this represents the DIAAS of the food.6
In general, the existing (PER and PDCAAS) and proposed (DIAAS) systems position animal-based foods as good to excellent sources of protein with general consistency. Single-source cereal-based foods tend to not reach the level required for protein content claims regardless of the system used. For meals with multiple foods and ingredients, limited data for PER values make an exhaustive comparison of systems impossible. In general, the lack of accessible PER values for modern, processed foods limits the usefulness of the protein rating system. It is important to consider that the purpose of any nutrient content claim is to steer the public toward foods that contribute to daily nutrient requirements. This purpose is lost when one considers that a seemingly arbitrary DIAAS of 75 has been identified as the cutoff for making a protein content claim.6 As depicted in Table 2,2,6 foods considered as “meat alternatives” or “protein foods” tend to be disadvantaged by the DIAAS system because of failure to meet the DIAAS claim threshold of 75. As recognized in the FAO report, this cutoff value must be evaluated in the context of national dietary guidelines.