Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.485
Сите забрани во шеријатот се поради тоа што штетат на другите во општеството.
Во реалноста ти како индивидуа немаш штета со тоа што ќе се сексаш со личност која не ти е брачен партнер,но има последици на самото општество(раздвој на бракови,потомства без мајка и татко....).Геј браковите и тоа каков вплив имаат на општеството(од секаков аспект....од социален:што правиме на некое хетеро ако му се допадне на гејот?Погрешна слика за младите деца...како ќе бидат учени на тоа што е природно а што е неприродно?
Што правиме со Канибализмот...ај и тој да го класифицираме како болест па да ги оправдуваме таквите?
Или пак Некрофилијата,зоофилијата,сексуалниот садизам....ај и тие нека бидат болести.Ќе се запрашаш,чекај кај води сето ова?
Сето тоа се девијантни појави...неприродни...затоа и забранети.
Кога се работи за придружникот на бога....тоа е исламот и на тоа се заснова таа држава.На божјиот говор и припишувањето здруженик на бога го крши од старт целиот закон.
Абе не ме јеби. ОК?

Зоофилија, педофилија, канибализам....

Абре у КСА им влегуваат по дома и ги апсат затоа што се молат. Во свој сопствен дом!

Така да, шеријат може, али само во 100% муслимански земји. Не може некој мене данок да ми зема заради тоа што имам други мисли во главата.
А ти, кој се сложуваш со тоа, дали би се сложил во доминантно христијански земји Муслиманите да плаќаат таков данок?
Еве кај нас да речеме, тие не ги плаќаат ниту даноците кои ги плаќаат каурите, а не па нешто такво..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Bang_____________________________________-> tup=kup!

Short history of sharia in Macedonia
--- надополнето: 13 декември 2012 во 20:29 ---
Ако знаеш ти што збориш,јас сум кралицата на Англија.

;)
Ваше величество, мој наклон :cuc::cuc:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Круцијална е генерализацијата,што е тука тоа е.
Доколку би го смениле мислењето за мал број индивидуи,би настанал пекол,диригиран од Исламот.

:)
Не се согласувам. Ако негативноста која беше критикувана е "пожарот" кој треба да се гасне, тогаш генерализацијата и стереотипите се оган. Дали некој успеал да изгасне пожар користејќи оган?
Исламот неможе да го победите вие, може единствено да го победат муслиманите, и тоа оние кој ќе бидат гласот на разумот на мнозинството кое нема разум.

M

Muranyi

Гостин
Ако имате слободно време,ви ја препорачувам книгата-Портрет на еден шпион од Даниел Силва,каде убаво и детално е разработена политичко-идеолошката матрица на Исламот,стремежот за негово ширење низ светот и како исламистите го гледаат останатиот дел од светот.Се работи за многу добар трилер.

W

Werther

Гостин
Не се согласувам. Ако негативноста која беше критикувана е "пожарот" кој треба да се гасне, тогаш генерализацијата и стереотипите се оган. Дали некој успеал да изгасне пожар користејќи оган?
Исламот неможе да го победите вие, може единствено да го победат муслиманите, и тоа оние кој ќе бидат гласот на разумот на мнозинството кое нема разум.
Јас тоа истото го имам напишано пет пати минимум,Муслиманите се тие кои треба да извршат некои промени и кај самите себе,а и на малку подруг начин да ја толкуваат својата религија.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Абе не ме јеби. ОК?

Зоофилија, педофилија, канибализам....

Абре у КСА им влегуваат по дома и ги апсат затоа што се молат. Во свој сопствен дом!

Така да, шеријат може, али само во 100% муслимански земји. Не може некој мене данок да ми зема заради тоа што имам други мисли во главата.
А ти, кој се сложуваш со тоа, дали би се сложил во доминантно христијански земји Муслиманите да плаќаат таков данок?
Еве кај нас да речеме, тие не ги плаќаат ниту даноците кои ги плаќаат каурите, а не па нешто такво..
Доколку се погодам во таква држава со такви барања и ако ми гарантираат сигурност(како што се гарантира во шеријатска држава) би плаќал,зошто да не.Впрочем еве живеам веќе подолг период и го плаќам.

Доколку не би можел да издржам такво нешто би се иселил.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:04 ---
Ама зошто филозофираш? Ете конкретно прашање имаш, дај конкретен одговор! Значи ти си муслиман, јас не сум. Јас имам девојка, не сум во брак со неа но имаме секс. На кој начин ти си загрозен поради тоа? На кој начин си загрозен ако двајца мажи имаат секс? На кој начин си загрозен ако Петко смета дека бог има придружник? И на кој начин моралот и честа се твој, ако државата те казнува поради начинот на кој се однесуваш со нив?
Што мешаш канибализми, некрофилии и што ти не слично?!Кажи ми конкретно како ти си загрозен од наведениве примери!
Затоа реков ипси:Моралот,злото и доброто се фиктивни поими.Тоа што за тебе е добро е за мене лошо и вајс верса.
Затоа незахвално е да збориме што е добро а што лошо(се ќе се фати на филозофија бидејќи она што за мене е зло, за тебе не е).
Твоето верување т.е твојата вера и твоите принципи кои ги застопаш се само твои(не значи дека на сите им одговараат) исто и моите.

Така да,ти со својата вера јас со мојата,бидејќи вака можиме да расправаме до сабајле и пак да си дојдеме до истиот резултат.

W

Werther

Гостин
Доколку се погодам во таква држава со такви барања и ако ми гарантираат сигурност(како што се гарантира во шеријатска држава) би плаќал,зошто да не.Впрочем еве живеам веќе подолг период и го плаќам.

Доколку не би можел да издржам такво нешто би се иселил.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:04 ---

Затоа реков ипси:Моралот,злото и доброто се фиктивни поими.Тоа што за тебе е добро е за мене лошо и вајс верса.
Затоа незахвално е да збориме што е добро а што лошо(се ќе се фати на филозофија бидејќи она што за мене е зло, за тебе не е).
Твоето верување т.е твојата вера и твоите принципи кои ги застопаш се само твои(не значи дека на сите им одговараат) исто и моите.

Така да,ти со својата вера јас со мојата,бидејќи вака можиме да расправаме до сабајле и пак да си дојдеме до истиот резултат.
Шеријатот е зло за сите,ги скратува човечките права на избор.
И искерно која сигурност ти ја гарантира шеријатот,што толку си запнал?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Во тој случај, зошто луѓе казнуваат во име на Бог? Самиот кажа дека "доброто" и "злото" исто како и моралот се субјективни поими - човечки. А шеријатот е систем од луѓе, кој казнуваат во име на Бог. Тебе тоа не ти е апсурдно? Не гледаш дека нешто не штима во сето тоа?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Шеријатот е зло за сите,ги скратува човечките права на избор.
И искерно која сигурност ти ја гарантира шеријатот,што толку си запнал?

Шеријатот е тој , човечки права на избор не постојат(исто така измислен поим).Постојат привилегии кои или ги имаш или ги немаш,привилегии кој во секоја секунда можат да бидат ускратени.
Во шеријатот се знае од напред што имаш и на што си,изборот е тој.Или со заедно или си против, немаш трета опција.
Зло е за тебе и за сличните на тебе.Како што за мене демократијата е зло.
Секој со своето уверување,ти не веруваш во бог,веруваш во моќта на народот(let it be),не се замарам со тоа во што ти веруваш.Шеријатот е внатрешно уредување,нема надворешни агресии и напади , но ако дојдеш да ги нападниш ќе ти возвратат(тоа е џихадот).

Државата и нејзиното уредување ти ја гарантираат сигурноста(внатрешна) но од надворешните фактори никој не ти нуди сигурност.Кога би нападнал некој , јас како муслиман(како и многуте во државата) ќе се одазват на повикот за џихад(тоа е џихадот,самоодбрана на државата со такво уредување).Инаку , таа држава не би напаѓала на никој и на никого не би поставувала агресија(објаснато пред неколку страни за џихадот-да не се повторувам)
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:25 ---
Во тој случај, зошто луѓе казнуваат во име на Бог? Самиот кажа дека "доброто" и "злото" исто како и моралот се субјективни поими - човечки. А шеријатот е систем од луѓе, кој казнуваат во име на Бог. Тебе тоа не ти е апсурдно? Не гледаш дека нешто не штима во сето тоа?
Затоа пред неколку страни ти го посочив Муса а.с и неговата сторија.Бог знае она што ние не го знаеме.
Затоа кога веруваме во бог,веруваме во сето она што го кажува во куранот.Бог кажува дека е зло,тогаш е зло.
Апсурдно не е,како што ни ти самиот неможеш да докажеш дека хомосексуализмот е добар(прашај колку сакаш луѓе,анкетирај ги , ќе добиеш многу различни одговори и перцепција за истото).

W

Werther

Гостин
Шеријатот е тој , човечки права на избор не постојат(исто така измислен поим).Постојат привилегии кои или ги имаш или ги немаш,привилегии кој во секоја секунда можат да бидат ускратени.
Во шеријатот се знае од напред што имаш и на што си,изборот е тој.Или со заедно или си против, немаш трета опција.
Зло е за тебе и за сличните на тебе.Како што за мене демократијата е зло.
Секој со своето уверување,ти не веруваш во бог,веруваш во моќта на народот(let it be),не се замарам со тоа во што ти веруваш.Шеријатот е внатрешно уредување,нема надворешни агресии и напади , но ако дојдеш да ги нападниш ќе ти возвратат(тоа е џихадот).

Државата и нејзиното уредување ти ја гарантираат сигурноста(внатрешна) но од надворешните фактори никој не ти нуди сигурност.Кога би нападнал некој , јас како муслиман(како и многуте во државата) ќе се одазват на повикот за џихад(тоа е џихадот,самоодбрана на државата со такво уредување).Инаку , таа држава не би напаѓала на никој и на никого не би поставувала агресија(објаснато пред неколку страни за џихадот-да не се повторувам)
Значи сите сте скроени образовани како што налага шеријатот,не смееш против.
Сега ми е јасно зошто нема филозофи значајни за филозофијата кои доаѓаат од шеријатска земја.
Не смее да има поинаков.
Со тоа што правата ти се скратени и не смееш да размислуваш во друг правец не мислиш дека на некој начин тоа е штетно?
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:29 ---
Затоа пред неколку страни ти го посочив Муса а.с и неговата сторија.Бог знае она што ние не го знаеме.
Затоа кога веруваме во бог,веруваме во сето она што го кажува во куранот.Бог кажува дека е зло,тогаш е зло.
Апсурдно не е,како што ни ти самиот неможеш да докажеш дека хомосексуализмот е добар(прашај колку сакаш луѓе,анкетирај ги , ќе добиеш многу различни одговори и перцепција за истото).
Не е работата дали хомосексуалноста е зло или добро туку проблемот е во тоа што шеријатот го забранува слободното размислување,го скратува правото на избор се тоа е штетно за една држава,народ,индивидуа го кочи развојот на сите три.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Сега ми е јасно зошто нема филозофи значајни за филозофијата кои доаѓаат од шеријатска земја.
Не смее да има поинаков.
Со тоа што правата ти се скратени и не смееш да размислуваш во друг правец не мислиш дека на некој начин тоа е штетно?
За работи кои не треба да се филозофира зошто би филозофирал.Мене никој не ми пречи да размислувам на многу полиња но во врска со работи кои се недокажано добри или лоши што имаш да филозофираш тука не ми е јасно?
Како што реков....ти имаш таква перцепција за добро во ред.Јас немам,многу други немаат(безразлика на верата на многу не им се гледа нормален хомосексуализмот,на многу не им се гледа нормален “вонбрачниот“ секс,на многу не им се гледа нормални многу работи ...но тоа зависи од општата перцепција за нештата).За мене,верувам во бог и верувам во она што е објавено како зло , дека е зло.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:37 ---
Не смее да има поинаков.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:29 ---

Не е работата дали хомосексуалноста е зло или добро туку проблемот е во тоа што шеријатот го забранува слободното размислување,го скратува правото на избор се тоа е штетно за една држава,народ,индивидуа го кочи развојот на сите три.
Кочење на развој би било :Да не смееш да размислуваш за подобрување на таа држава,да не смееш да мислиш за наука,да не смееш да мислиш за економија.....
Какво кочење на развој е забрана на хомосексуализам?Каков развој имаш со таква легализација?

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Со југословени и фанови на шеријат во 21 век, не може да се разговара, може да се докаже и со формула 1>0.

W

Werther

Гостин
За работи кои не треба да се филозофира зошто би филозофирал.Мене никој не ми пречи да размислувам на многу полиња но во врска со работи кои се недокажано добри или лоши што имаш да филозофираш тука не ми е јасно?
Како што реков....ти имаш таква перцепција за добро во ред.Јас немам,многу други немаат(безразлика на верата на многу не им се гледа нормален хомосексуализмот,на многу не им се гледа нормален “вонбрачниот“ секс,на многу не им се гледа нормални многу работи ...но тоа зависи од општата перцепција за нештата).За мене,верувам во бог и верувам во она што е објавено како зло , дека е зло.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:37 ---

Кочење на развој би било :Да не смееш да размислуваш за подобрување на таа држава,да не смееш да мислиш за наука,да не смееш да мислиш за економија.....
Какво кочење на развој е забрана на хомосексуализам?Каков развој имаш со таква легализација?
Шеријатот како уредување е зло,убаво ти пиша Ипсисимус зошто не оставите Бог да пресуди ако е толку безгрешен?
Ако еден Муслиман е свесен дека хомосексуалноста и вонбрачен секс е зло,оставете Бог да му пресуди.
Не се работи што вие сметате за зло,работата е право на избор така функционира една напредна земја.

Кочење на развој би било исто така убивање во име на религијата,никаква слобода на говорот,никакво право на избор и размислување,како ти ќе ја подобриш земјата кога некој те ограничува во размислувањата и те насочува да размислуваш монотоно како што налага религијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom