Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Единствено што барам јас лично од Муслиманите и што мислам дека е круцијално да се реши овој проблем е да си се вратат во пустините во Азија и Африка од каде што дојдоа и да ја остават Белата Христијанско-Атеистичка Европа да дише,колку и некој да не се сложува со ова,сепак тоа е единствениот начин да се реши овој проблем.

И би ви порачал на сите како и што напишав погоре,избегавајте Муслимани,а и избегавајте Македонци на кои Муслимани им се добри пријатели бидејќи таквите Македонци најчесто се слични во однесувањето и размислувањето како и самите Муслимани.

Баталете ги девојките кои имаат врски или имале со Муслиман,бидејќи од таквите слепци како нив само проблеми ќе си навлечете(познавам такви луѓе),а доколку некоја од нив ви каже:мојот дечко беше Муслиман и беше многу културен,еманципиран итн... удрете и бокс.

Не пазарете кај Муслимани,не се ортачете со нив единствено за посреќен живот би ви препорачал,игнорирај те ги!
ne trcaj be ke se izgoris , snizi malce , ne izbrzuvaj da ne zaglavis vo nekoja lavina, premnogu omraza be kaj tebe

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Човекот пред се, не државата, не религијата, не разните богови, туку Човекот!! Поради ова!
А Човекот се раѓа секаде, и во Македонија, и во Англија и во Иран!
Ако причината поради која државата казнува е верувањето или неверувањето на поединецот, тогаш таа го поробува Човекот!
Ти знам ќе кажеш дека немало присила во верата, но што е со оние кој веќе се во верата? Оние кој сватиле дека повеќе не веруваат?
Шеријатските земји гледаат на индивидуите како на своја сопственост, а тоа е лудост! Ако државата на пример те казнува поради тоа што си ја "извалкал твојата чест и морал", на кој начин честа и моралот се твои? Ако јас на пример решам да извалкам, скршам или запалам нешто кое е моја сопственост, има ли логика некој да ме казнува поради тоа?
Има ипси,ако тоа нешто има штета на другите во опшеството.
Неможам сега јас да возам на места со ограничена брзина од 100 км на час повеќе од тоа.Ги ставам во ризик другите кои се придржуваат на нормалното и неризичното.

Човекот пред се но и луѓето околу него(не е само мене како ми одговара,треба и на другите да им е во ред).А за таков ред треба да постои закон и ограничувања,лимитации.Инаку процесот тежнее кон анархија и хаос.
Ме разбираш нели.
И јас сум за луѓето во целост.И јас сум да се избрише гладот од земјава,да се помага на луѓе на кои им е потребна помош, и јас сум против војни,и јас сум против монетарниот систем кој представува грабеж и цицање на крвта од народот.
Но очигледно светот тежнее кон таков хаос(некој очигледно си ја сака војната за свои бенефити,гајле им е за масата луѓе што умираат...гајле им е за Афричките земји....)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Класичен Муслиман,тоа што го напиша "ќе се изгориш" во превод значи:Ќе го јадеш ако те начекаме.

:)
Нееееее...мирни се тие....не колат, бесат или бУмби фрљет во кафиќи...
Ни за јудите во Минхен на ољимпјадата не беа криви. Баадер Мајнхоф беа криви. Ѓупците се криви. Маќеоништ ѓаурлар се криви. Ама они, неееееее. Јагненца.

W

Werther

Гостин
Неможам сега јас да возам на места со ограничена брзина од 100 км на час повеќе од тоа.Ги ставам во ризик другите кои се придржуваат на нормалното и неризичното.

Човекот пред се но и луѓето околу него(не е само мене како ми одговара,треба и на другите да им е во ред).А за таков ред треба да постои закон и ограничувања,лимитации.Инаку процесот тежнее кон анархија и хаос.
Ме разбираш нели.
И јас сум за луѓето во целост.И јас сум да се избрише гладот од земјава,да се помага на луѓе на кои им е потребна помош, и јас сум против војни,и јас сум против монетарниот систем кој представува грабеж и цицање на крвта од народот.
Но очигледно светот тежнее кон таков хаос(некој очигледно си ја сака војната за свои бенефити,гајле им е за масата луѓе што умираат...гајле им е за Афричките земји....)
Не те праша членот за анархија и кој што сака да прави,туку ако запали некој предмет дали би имало последици према него.
А незнам како би му штетело на некој еден обичен предмет да биде скршен или запален.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Класичен Муслиман,тоа што го напиша "ќе се изгориш" во превод значи:Ќе го јадеш ако те начекаме.

vo makedonski prevod, ili toa go zboruva tvojata omraza, ke se izgoris od svojata omraza kon muslimanite ne si ni prv ni posleden, sto luge ke bevte pa zatoa nikoj ne ve saka ni bugari ni grci ni srbi , mnogu cesto izbuvnuvate , no samo po forumi , kazuvate teski zborovi vo koi samite potpagate vo svoite dupki
--- надополнето: 13 декември 2012 во 19:45 ---
Нееееее...мирни се тие....не колат, бесат или бУмби фрљет во кафиќи...
Ни за јудите во Минхен на ољимпјадата не беа криви. Баадер Мајнхоф беа криви. Ѓупците се криви. Маќеоништ ѓаурлар се криви. Ама они, неееееее. Јагненца.
pakoj tebe te zakla koj tebe te obvini za nesto koj te napadna jas kako sto gledam celi tri dena na ovaa tema samo gluposti zboruvas i omraza potiknuvaas

W

Werther

Гостин
vo makedonski prevod, ili toa go zboruva tvojata omraza, ke se izgoris od svojata omraza kon muslimanite ne si ni prv ni posleden, sto luge ke bevte pa zatoa nikoj ne ve saka ni bugari ni grci ni srbi , mnogu cesto izbuvnuvate , no samo po forumi , kazuvate teski zborovi vo koi samite potpagate vo svoite dupki
Јас те прашувам кој ќе ме изгори?
Сигурно нема сам на себе да си наштетам.Доста кажуваш глупости се знае тоа што го напиша што значи ти си само еден латентен радикалец како и останатите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Ме разбираш нели.
Па јас убаво те прашав ама не добив одговор на кој начин ти ќе бидеш во ризик ако јас имам секс со девојка а не сме во брак? На кој начин тебе ќе ти штети ако јас сметам дека Бог има придружник? На кој начин ќе бидеш во ризик ако двајца мажи имаат секс?

W

Werther

Гостин
Па јас убаво те прашав ама не добив одговор на кој начин ти ќе бидеш во ризик ако јас имам секс со девојка а не сме во брак? На кој начин тебе ќе ти штети ако јас сметам дека Бог има придружник? На кој начин ќе бидеш во ризик ако двајца мажи имаат секс?
Најверојатно ќе ти одговори тоа се правилата на шеријатот нема право никој да богохули,а се што наброи е против шеријатскиот закон и е против волјата на бога.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 19:50 ---
samata tvoja omraza
Како би ме изгорела,на кој начин,какви последици ќе сносам?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
--- надополнето: 13 декември 2012 во 19:45 ---

pakoj tebe te zakla koj tebe te obvini za nesto koj te napadna jas kako sto gledam celi tri dena na ovaa tema samo gluposti zboruvas i omraza potiknuvaas
На мој пријател брат му беше убиен кај Вејце.
Ти ме нападна или некој твој братучед. Вие ми ја напдавте татковината. Ах, да немаше предавници во влада че се видеше се на теферич.
Јас бев со тие шо ви го кутнаа минарето на Матејче зошто го ѕверски го мачевте војничето што падна од транспортот и потоа се самоуби.
Сакаш да се видиме, лице в лице, некае в планина некоја?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
На мој пријател брат му беше убиен кај Вејце.
Ти ме нападна или некој твој братучед. Вие ми ја напдавте татковината. Ах, да немаше предавници во влада че се видеше се на теферич.
Јас бев со тие шо ви го кутнаа минарето на Матејче зошто го ѕверски го мачевте војничето што падна од транспортот и потоа се самоуби.
Сакаш да се видиме, лице в лице, некае в планина некоја?
opaaaaa mi se zakanuvaas
i sto ke storis koga ke se sretneme , ke me ubies kako sto si ubival

i koj ti ja napadna tvojata tatkovina?
ovaa e i moja tattkovina nee samo tvoja

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Најверојатно ќе ти одговори тоа се правилата на шеријатот нема право никој да богохули,а се што наброи е против шеријатскиот закон и е против волјата на бога.
Кога се прави компарација, поентата е во исходот на двете работи кој се споредуваат. Во собраќајот непочитувањето на правилата доведува до сообраќајки а тие се закана за останатите. Да видиме на кој начин ќе бидат закана наброените примери во шеријатот.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Сите забрани во шеријатот се поради тоа што штетат на другите во општеството.
Во реалноста ти како индивидуа немаш штета со тоа што ќе се сексаш со личност која не ти е брачен партнер,но има последици на самото општество(раздвој на бракови,потомства без мајка и татко....).Геј браковите и тоа каков вплив имаат на општеството(од секаков аспект....од социален:што правиме на некое хетеро ако му се допадне на гејот?Погрешна слика за младите деца...како ќе бидат учени на тоа што е природно а што е неприродно?
Што правиме со Канибализмот...ај и тој да го класифицираме како болест па да ги оправдуваме таквите?
Или пак Некрофилијата,зоофилијата,сексуалниот садизам....ај и тие нека бидат болести.Ќе се запрашаш,чекај кај води сето ова?
Сето тоа се девијантни појави...неприродни...затоа и забранети.
Кога се работи за придружникот на бога....тоа е исламот и на тоа се заснова таа држава.На божјиот говор и припишувањето здруженик на бога го крши од старт целиот закон.

Kajgana Shop

На врв Bottom