Ооооо да да... Пред 7 години, кога ја извадив првата лична карта, како по обичај идев во Капиштец каде ми беше друштвото. Беше ептен ладно, јануари,-20 степени. Во тоа време кога висевме пред соборна бев шишан на "кец" и носев флаерка (не бев скинер
), и на враќање накај дома, ме застана НТШ.
"Дечко, НТШ, добро вечер"..."Аии си викам, ќе замараат сега овие во 2 сат сабајле"
"Извади се што имаш по џебови и стај на хауба" (од Југо)
Вадам 50 ден. упаљач, кључ од дома и цигари. Ме тресе, ме проверува, изглеа му бев сумљив по фаца. Тоа истура снег, надвор, кочан.
"Од кај идеш, и имаш ли нешто недозволено во тебе?", - "Од Капиштец, бев кај другари"
"Шо праевте таму, да не пушевте или да не се дрогирате"? Ја таков го глеам бледо, као да ќе му кажам дека у мене иам кило кока , ја едвај 50 ден. у мене
"Како отиде натака"?- "Пешки, му викам...и кретенот со цел памет ме прашува "А како се враќаш накај дома", а ме запира на сред улица:tv:
И после ми ја соблече флаерката, ја тресеа небаре сум Јоца Амстердам на 45 години, и ми ги ставија рацете на хауба, и почна пак да ме тресе, а надвор кочан ладно. После 5 мин. зборење у кола, искача, ми ја враќа јакната и ми вика извини , моеш да си идеш -_-...Папак.
Еее тоа беа времиња :kesa: :smir: