Исклучена струјата во „Силмак“

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Зошто работниците да се остават на улица.....зошто да не се направи некаков план...
Затоа што едноставно работите не функционираат така.

И да уште нешто чим не те боли за работниците тогаш не очекувај да тргне нешто во државата сите ќе не зафркаваат зошто не сме обединети и гледаме само за нашиот гз...
Да бе, ќе ни тргне ако им попуштаме на некои копуци (обединето и тоа, сите сложно) да ја ебат државата уценувајќи ја и ползувајќи гага струја за производство. Со среќа со таквото тргање напред.

Ај, отидов на пијачка. Вие дебатирајте (обединето и сложно) како треба да се иде напред. Струјата вие ќе им ја плаќате, ако не сфативте до сега.

B

Borg_Drone

Гостин
Затоа што едноставно работите не функционираат така.

Да бе, ќе ни тргне ако им попуштаме на некои копуци (обединето и тоа, сите сложно) да ја ебат државата уценувајќи ја и ползувајќи гага струја за производство. Со среќа со таквото тргање напред.

Ај, отидов на пијачка. Вие дебатирајте (обединето и сложно) како треба да се иде напред. Струјата вие ќе им ја плаќате, ако не сфативте до сега.
Јас ти викам едно ти ми викаш друго...

Јас ти викам дека зборувам за работниците дека не зборувам за начинот на тоа како Силмак ја добива струјата и за тоа како бил продаден, ти пак ми го тураш тоа пред нос..

Епа ако не одат така работите богами и во државата нема да тргне на добро со зголемувањето на невработената работна сила....

П.С.

Напиј се едно Скопско за мене:smir:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Исравен потез на владата доколку ги згрижи на некој начин лугето оставени на улица , а јас сум и за тоа УЈП да се прошета малку околу и да поработи малку , да видиме кајмакот дали се плакал поштено.Ова би била добра порака на владата за тие што не сакаат после долги години богатење сега да почнат и да мислат на државата од која и онака без пари си ги земаа фирмите.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Ај уште главната поента - ако државата потклекнува на секоја уцена на газдите, тогаш автоматски тоа ќе стане честа пракса, а како последица на тоа имаш нефункционирање на државата, армија од работодавци кои бараат отстапки (преку леб погача) само за да не остават работници на улица. Државата станува нивен заложник.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Офф, Силмак под кључ, а 700 души (така?) на улица.:nikako:

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Колку години Силмак немаше платено струја? Силмак имаше најевтина струја од сите големи потрошувачи во Македонија, Владата им дозволи заостанатиот долг да го плаќаат на рати, цената на металите расти цело време на берзите... што сакаат па тие уште? Ние ја плаќавме за нив досега струјата, а тие си се богатеа(директорите).Затоа катанецот добро им дојде.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
И сега ќе излезе Шема(тој што му беше жал што сме намалиле долг кон ОКТА за 50 мил.долари) или Рада на прес и ќе го обвинат Премиерот дека ги натерал Македонците од Тетовско да се иселат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Офф, Силмак под кључ, а 700 души (така?) на улица.:nikako:
Па Македонија има скоро 400 000 души на улица за кој нема поефтина или бесплатна струја.

Колку години Силмак немаше платено струја? Силмак имаше најевтина струја од сите големи потрошувачи во Македонија, Владата им дозволи заостанатиот долг да го плаќаат на рати, цената на металите расти цело време на берзите... што сакаат па тие уште? Ние ја плаќавме за нив досега струјата, а тие си се богатеа(директорите).Затоа катанецот добро им дојде.
Би требало малку да се продрмаат и другите големи потрошувачи кој сеуште арчат наши пари колку што сум информиран.

И сега ќе излезе Шема(тој што му беше жал што сме намалиле долг кон ОКТА за 50 мил.долари) или Рада на прес и ќе го обвинат Премиерот дека ги натерал Македонците од Тетовско да се иселат.
Шема би бил глуп ако излезе,а верувам нема зошто за ОКТА им дозволивме на Грците да не трујат малку подолго одколку што е можно насекаде во Европа,тоа со пари не се плаќа.Најдобро ќе беше Македонија да си го плати борчот и веднаш да ја тужи Окта за неисполнети обврски и еколошко загадување со екстремно штетни последици кое носи и екстремно добра заработувачка од тужбата дури и запленување на постоечката опрема во интерес на наплатата од предизвиканата штета.
Македонците од Тетово ги иселуваат несигурноста од воени дејства.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А од каде е тој газдата на Силмак, ако е странец нека си бара од неговата држава да му ја плати струјата, ама на тоа не смее ни да помисли, мисли нашол село без кучиња па удри....

Член од
4 јануари 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
epa,stom si go dadovme gazot pod kirija,sea sokoj ke ne pegla koga saka,
i sto e najstasno so sto saka,hehe

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.761
Поени од реакции
1.045
Не се секирајте ич за Силмак...ако евентуално моменталните газди не сакаат да плаќаат струја и скроз ја затворат фабриката ( ич не ми се верува дека така ќе биди ) , тогаш СИГУРНО за брзо време ќе ја купи некој друг ( ако не и самата држава ) , бидејќи како шо рече некој погоре на темава цените на металите на светските берзи растат и на секого му е јасно дека фабрика како Силмак може супер профитално да работи и со редовно плаќање на струја...е сега тоа дека швајцарциве сакаат да драпаат мадиња и бараат нешто кое шо сигурно ни во Куба го нема ( државата да ти плаќа струја ) е сосема друга работа

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А од каде е тој газдата на Силмак, ако е странец нека си бара од неговата држава да му ја плати струјата, ама на тоа не смее ни да помисли, мисли нашол село без кучиња па удри....
Евреи од Швајцарија,на ФЕНИ се Евреи од Израел.:)

Не се секирајте ич за Силмак...ако евентуално моменталните газди не сакаат да плаќаат струја и скроз ја затворат фабриката ( ич не ми се верува дека така ќе биди ) , тогаш СИГУРНО за брзо време ќе ја купи некој друг ( ако не и самата држава ) , бидејќи како шо рече некој погоре на темава цените на металите на светските берзи растат и на секого му е јасно дека фабрика како Силмак може супер профитално да работи и со редовно плаќање на струја...е сега тоа дека швајцарциве сакаат да драпаат мадиња и бараат нешто кое шо сигурно ни во Куба го нема ( државата да ти плаќа струја ) е сосема друга работа
Сигурно ќе ја земе некој друг ама пак ќе биде евреин од некаде,како што и на Силмак беа Француски евреи на почетокот како и на Фени па си ја препродаваа во кругот на семејството.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom