Иран

Член од
24 април 2008
Мислења
11.221
Поени од реакции
12.897
Биби ја бранел Европа... Немој Биби не не брани. :unsure:

Исто како што и Адолф Хитлер и Бенито Мусолини ја бранеа Европа од болшевизмот/социјализмот/комунизмот.

Принципот е ист, се` останато се нијанси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.822
Поени од реакции
24.874
Американците ќе го осакатат Иран не ќе може 30 години да се опорави како Балканов..
Mozi ama barem neka napravat tolku steta vo procesot da i site okolu do kade sto im fakjaat toa proektilite ja docekaat istata sudbina. Sepak na nivna teriotorija ima americki bazi i dozvolile prelet niv niven vozdusen prostor. Neka polnat toa proektilite ako vekje nemaat gotovi nuklearki, so radioaktiven materijal i neka gi zaseat, 10000 godini gla da ne krenat.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.237
Поени од реакции
17.431
Mozi ama barem neka napravat tolku steta vo procesot da i site okolu do kade sto im fakjaat toa proektilite ja docekaat istata sudbina. Sepak na nivna teriotorija ima americki bazi i dozvolile prelet niv niven vozdusen prostor. Neka polnat toa proektilite ako vekje nemaat gotovi nuklearki, so radioaktiven materijal i neka gi zaseat, 10000 godini gla da ne krenat.
Мислиш со Обогатен Ураниум?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.735
Поени од реакции
5.429
Американците ќе го осакатат Иран не ќе може 30 години да се опорави како Балканов..
Да во колку го нападнат.

За напад врз Иран се прашуваат и Русија и Кина.
Сликата е многу поголема, напад врз Иран е тесно врзан со случувањата во Украина.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.735
Поени од реакции
5.429
Предупредени Ирак, Кувајт, ОАЕ, Катар, Бахреин и Турција

According to an Iranian official who spoke to Reuters, Iran has issued notices to Iraq, Kuwait, the United Arab Emirates, Qatar, Turkey and Bahrain that any support for a U.S. strike against Iran, including the use of their national airspace, territory or bases by the U.S. military during an attack, would be considered an act of hostility.
instagram.com/osintdefender/

од друга страна пак има вакви вести

Iran wants indirect talks with US, warns regional countries over strikes against it

Член од
6 ноември 2024
Мислења
823
Поени од реакции
1.502
Семтекс во пејџери им активираа, џезболах го деактивираа. Некој од Аризона со џојстик ко флајт симулатор да игра ќе ги рокне, ќе креваат црвено знаме на одмаздата и ќе си легнат на брашното.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.125
Поени од реакции
36.203
Еве зошто им треба нуклеарно оружје: Netanyahu also commented on Iran, emphasizing that they must never be allowed to acquire nuclear weapons and proposing a diplomatic solution "similar to what was done in Libya."

Автоматски споено мислење:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.735
Поени од реакции
5.429
Еве зошто им треба нуклеарно оружје: Netanyahu also commented on Iran, emphasizing that they must never be allowed to acquire nuclear weapons and proposing a diplomatic solution "similar to what was done in Libya."

Автоматски споено мислење:

Веќе подолго време се шпекулира дека Иран поседува јадрено оружје, а дека имаат проблем со испораката на истото до примателот.

Иран има одлични релации со Кина и Кореа и договор за стратешки сојуз со Русија, така што веројатноста дека поседува јадрено оружје е повеќе од извесна, само партнерите не сакаат да ги снабдат со технологија за испорака, ама ако овие продолжат со подготовките за напад ништо чудно да ја добијат и таа технологија.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.355
Поени од реакции
10.152
Веќе подолго време се шпекулира дека Иран поседува јадрено оружје, а дека имаат проблем со испораката на истото до примателот.

Иран има одлични релации со Кина и Кореа и договор за стратешки сојуз со Русија, така што веројатноста дека поседува јадрено оружје е повеќе од извесна, само партнерите не сакаат да ги снабдат со технологија за испорака, ама ако овие продолжат со подготовките за напад ништо чудно да ја добијат и таа технологија.
На никој не му одговара Иран да има нуклеарно оружје, дури ни на Иран. Што ако го уништат Израел со неколку нуклеарки кога ќе бидат и они осакатени начисто. Најпаметно е да се повлечат од нуклеарната програма и да дозволат Кина и Русија да преговараат за некакво решение. Нетанјаху без војна со Иран е готов, ќе се смири ситуацијата на Блиски Исток ако Израел не скока.

Kajgana Shop

На врв Bottom