- Член од
- 12 март 2009
- Мислења
- 21.237
- Поени од реакции
- 17.431
Исто како што и Адолф Хитлер и Бенито Мусолини ја бранеа Европа од болшевизмот/социјализмот/комунизмот.Биби ја бранел Европа... Немој Биби не не брани.
Американците ќе го осакатат Иран не ќе може 30 години да се опорави како Балканов..
Mozi ama barem neka napravat tolku steta vo procesot da i site okolu do kade sto im fakjaat toa proektilite ja docekaat istata sudbina. Sepak na nivna teriotorija ima americki bazi i dozvolile prelet niv niven vozdusen prostor. Neka polnat toa proektilite ako vekje nemaat gotovi nuklearki, so radioaktiven materijal i neka gi zaseat, 10000 godini gla da ne krenat.Американците ќе го осакатат Иран не ќе може 30 години да се опорави како Балканов..
Мислиш со Обогатен Ураниум?Mozi ama barem neka napravat tolku steta vo procesot da i site okolu do kade sto im fakjaat toa proektilite ja docekaat istata sudbina. Sepak na nivna teriotorija ima americki bazi i dozvolile prelet niv niven vozdusen prostor. Neka polnat toa proektilite ako vekje nemaat gotovi nuklearki, so radioaktiven materijal i neka gi zaseat, 10000 godini gla da ne krenat.
To so imat i so zraci dovolno da oblasta stani radioaktivna pola mileniumМислиш со Обогатен Ураниум?
Да во колку го нападнат.Американците ќе го осакатат Иран не ќе може 30 години да се опорави како Балканов..
Веќе подолго време се шпекулира дека Иран поседува јадрено оружје, а дека имаат проблем со испораката на истото до примателот.Еве зошто им треба нуклеарно оружје: Netanyahu also commented on Iran, emphasizing that they must never be allowed to acquire nuclear weapons and proposing a diplomatic solution "similar to what was done in Libya."
Автоматски споено мислење:
На никој не му одговара Иран да има нуклеарно оружје, дури ни на Иран. Што ако го уништат Израел со неколку нуклеарки кога ќе бидат и они осакатени начисто. Најпаметно е да се повлечат од нуклеарната програма и да дозволат Кина и Русија да преговараат за некакво решение. Нетанјаху без војна со Иран е готов, ќе се смири ситуацијата на Блиски Исток ако Израел не скока.Веќе подолго време се шпекулира дека Иран поседува јадрено оружје, а дека имаат проблем со испораката на истото до примателот.
Иран има одлични релации со Кина и Кореа и договор за стратешки сојуз со Русија, така што веројатноста дека поседува јадрено оружје е повеќе од извесна, само партнерите не сакаат да ги снабдат со технологија за испорака, ама ако овие продолжат со подготовките за напад ништо чудно да ја добијат и таа технологија.