Интуиција.... Точна или не?

K

kat.<3

Гостин
До сега секогаш била така како што ја чувствувам. И така и ќе биде, знам тоа.
 
Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Мене ми работи интуицијата само за лоши работи,знам кога ќе ми се случи нешто лошо,а секогаш кога ќе ми се случуваат убави работи остава да бидам изненадена...:)
 
R

Razorblade Kiss

Гостин
Имам неверојатна интуиција,според кажувањава.Мислам дека ако поработам малку на неа и на концентрацијата,можеби и ќе претскажувам нешта:pos:
Но од преголема тврдоглавост и тоа што не верувам во такви претскажувања и чувства,мнoгу пати сум се зафркнала и потоа велам-можеби подобро ќе беше да отидев таму,да го направев ова,а сум одела против себе,разбирате нели :)
Понекогаш го чувствувам тоа што непосредно ќе го чувствувам по неколку часа,денови,и многу ми влијае на расположение,можам од целосно среќна и расположена во следната минута да бидам лута а не знам на што сум лута.Чудак :uvo::pos2:И потоа кога ќе се случи нешто како враќање на насловот од весникот кој сум го читала претходно-истите чувства,истиот гнев или среќа,но овојпат со причина.
Сега по малку верувам,ама пак сум скептик и се се вадам со случајноста:) Но на добар пат сум јас и интуицијата да си станеме другарки.
 
С

Сатори

Гостин
Интуиција.
Ретко сме расположени за комуникација, но кога веќе мораме да разговараме, тогаш битни работи се ставени на маса како муабет.
Дури и ме фокусира повремено енергетски ... интуицијата.
 

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Две работи на кои не можам им верувам се:интуицијата и првата импресија.Постојано испаѓа опозитот на она што мојата интуиција ме навела.Исто така кај мене е и со првата импресија.Секогаш имам погрешен прв впечаток за одредена личност.Најтрагично е што ако при прва средба некоја личност ми се видела арна,времето ќе покаже дека всушност мојата прва импресија е погрешна-таа личност секогаш излегува дека не е таква каква што сум мислел.Мене ако ме прашате јас си верувам во спротивноста на мојата интуиција.
 

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Понекогаш треба да се потпреме на сопствената интуиција!
Ако нешто ти вели не оди,лошо ќе се деси нешо,не оди најдобро!
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Каква интуиција бе. Цел живот ме заебава. А требало човек да и верува.

Ме има сто пати зезнато, си игра играчки со мене. :icon_lol: Не ја слушам веќе, попрво ќе се потпрам на логички заклучок, отколку на интуиција. Не постои такво нешто.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Секогаш ја слушам интуицијата и никогаш до сега ме нема изневерено...Единствени грешки во животов што сум ги направила е кога сум ја игнорирала интуицијата за сметка на разум/логика или што и да е така што оттогаш секогаш и секаде со интуицијата :))) и добра е, ме слуша, ја слушам и си се разбираме :)))
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Другарка ми:pipi:Редовно ме посетува,и тоа што муабет знаеме да си изнаправиме,какви совети ми дава мх мх,мада,некогаш знае и да скрене и да ме заебе,ама ако,и простувам.
Ретко кога не ја слушам,не дека ми се наштетило многу од мојава непослушност,ама доволно за да знам за следен пат да не правам такви екцеси.А некогаш и од пуста радозналост знам да не ја послушам,е тогаш следува една воспитна од една друга другарка.Си имам бе другарки,си се дружиме редовно,некогаш ме заебаваат,некогаш не...живот.
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne znam sekogas ja koristam za igri na sreka i do sega sve tapa... dali e do nea ili nemam ksmet ne znam.
 
Член од
22 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Jas iskreno veruvam deka nie samite si kreirame golem del od zivotot t.e. so nasite misli dokazano e deka lugeto ona sto go mislat nivnata potsvest se stremi da go ispolni zatoa popozitivno ...
 

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Taa ebana "intuicija" mi gi zaeba site raboti sto mi znacea vo zivotot. Ne postoi takvo nesto, toa e samo filmanje!
Sega znam podobro....
 

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Одлично стојам со интуицијава, иако сакам да ја игнорирам само тогаш кога чувствувам дека не ми оди во добра насока, па мислам цело време како да ја свртам во позитивна...Ама не бива, па испага така како што си е запишано
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Nekogas tocna,nekogas netocna.Tokmu zaradi toa - neupotrebliva.Samiot fakt sto ne znam koga e tocna,a koga ne,ne mi dava volja da ja zemam predvid,pa ja ignoriram.

Ustvari pred da ja ignoriram pravam mal test.Ako ima barem eden logicki izdrzan argument sto odi vo nejzina polza,vredi da razmisluvam vo nasokata koja ja sugerira.Ova ne e intuicija,oti veruvam vo argumentot,a ne vo cuvstvoto,ama aj...najmnogu e sto mozam da si dozvolam.

Ako e bazirana na nisto drugo osven na nekoe glupavo optimisticko ili pesimisticko cuvstvo,nema sansi.
 
Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
До сега секогаш била така како што ја чувствувам. И така и ќе биде, знам тоа.
Ти сега збориш за женска интуиција, тоа е малку појако од машката интуиција иако не секогаш.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom