Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
Оние хрватските канали емитуваат во два квалитета 1мб и 500кб

во линкот само сменете каде што има 500кб во 1мб

Код:
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=pink&stream=[B]1mb[/B]&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa

Код:
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=pink&stream=[B]500kb[/B]&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
Фала и од мене.:) Не бев го забележал ова. Значи насекаде во тоj список може да се замени 500kb со 1mb. Гледам и квалитетот на сликата се зголемува малку.

--- надополнето ---

Еве ja и изменетата листа. Додав и едно "а" на краjот.

--- надополнето ---

Малку оф топик. Знам дека во Македониja гледате српски и хрватски програми на кабловска. Кои се тие?
 
Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
decki abe nesto denes ne rabotat kanalive
Гледам и руските канали исто така не работат. Да се надеваме дека е само привремено. Инаку ке мора да бараме други линкови.

--- надополнето ---

Еве еден саjт од каде можат да се гледат руските IPTV програми http://www.livetime.lv/

--- надополнето ---

Српските канали повторно работат. :aplauz:
 
Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.741
Поени од реакции
968
Габровец, има ли шанси od Readon Tv Player каде има огромен број на канали да извадиме некој линк?
 
Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
Габровец, има ли шанси od Readon Tv Player каде има огромен број на канали да извадиме некој линк?
Да навистина добар плеер. Знам го од порано. За жал незнам таков начин за ваденье на линкови. Но мислам тоа не е голем проблем бидеjки плеерот подржува рекорд функциjа. Може слободно да се гледа и со него.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
Многу поудобно е да се гледа на VLC со плеjлиста од канали. Подолу ке дадам содржината на една примерна плеjлиста. Со секаков текстов редактор може да се направи вкл. и Notepad . Напр. EX-YU.m3u

#EXTM3U
#EXTINF:0,01 PTC1
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=rts1&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,02 PTC2
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=rts2&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,03 TV FOX
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=fox&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,04 PINK
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=pink&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,05 AVALA
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=avala&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,06 HRT1
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=hrt1&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,07 HRT2
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=hrt2&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,08 NOVA
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=nova&stream=1mb&u=YdTgGhxc&p=ZthjihLa
#EXTINF:0,09 HBO
mms://62.162.99.150/HBO
#EXTINF:0,10 TV IRIS
mms://telekabel.com.mk/iris
#EXTINF:0,11 SLO1
mms://helix10.rtvslo.si/wmtencoder/slo1.wmv
#EXTINF:0,12 PAPRIKA
mms://wmedia.siol.net/paprika/live
#EXTINF:0,13 EUROSPORT HD
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosporthd&stream=hd&u
#EXTINF:0,14 EUROSPORT2 HD
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosport2hd&stream=hd&u
#EXTINF:0,15 EUROSPORT HD -6 hrs
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosporthd&delayed=true&stream=hd&u
#EXTINF:0,16 EUROSPORT2 HD -6 hrs
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosport2hd&delayed=true&stream=hd&u
#EXTINF:0,17 NATIONAL GEOGRAPHIC HD
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=nationalgeohd&stream=hd&u
#EXTINF:0,18 NATIONAL GEOGRAPHIC HD -6 hrs
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=nationalgeohd&delayed=true&stream=hd&u

--- надополнето ---

Можат да се вадат линкови со Orbit Downloader!!! :eek:jea: Но само од тие саjтови кои не се кодирани.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
Еве неколку линкови кои ги извадив со помош на таа програма. Врши работа при линкови со почеток mms односно за WMP. Може да се проба со тие саjтови http://tvtvtv.ru/index_eng.php и http://fbhost-tv.fr/ .

mms://89.212.47.122/TVLAV
mms://82.208.224.190:8080/
mms://89.212.47.122/RTVZENICA
rtsp://62.162.99.150:554/HBO
mms://62.162.58.41/Jungle_tv
mms://62.162.58.41/MTV1
mms://62.162.99.150/OBN
mms://62.162.58.41/tv_intel
mms://62.162.58.41/Tera
mms://62.162.58.41/Iris
 
Член од
1 март 2010
Мислења
379
Поени од реакции
58
Музички телевизии:

http://81.89.49.210/musicbox Music Box Slovakia
http://95.211.123.7:51003 Channel 4
http://69.55.50.34:51001 Dance Nation
http://95.211.123.74:51005 4 Music
http://69.55.50.34:51001 dance nation
http://82.114.242.7:8080/6 Muz Tv
http://86.55.3.10:8005 MuZ TV Moldova
http://www.soleiltv.com/antilles12.asx Soleil TV
http://www.planeta-online.tv/videoplayer_w_adv_noframe.swf?channel=4 FRESH TV
http://86.55.3.10:8001 U-TV Music
http://media.stream-music.net/stream2?MSWMExt=.asf MLC TV
http://69.55.50.34:51001 dance nation
http://87.239.230.5:8004 MTV Germany
http://86.55.3.10:8012 1Music Ro
http://86.55.3.10:8008 Kiss Tv
http://86.55.3.10:8012 1 Music Channel
mms://tv.1rock.ru:8080 1ROCK
mms://stream02.gtk.hu/dance_tvd
mms://93.103.4.16/playtv/ PLAY TV
mms://62.162.58.41/Jungle_tv JUNGLE TV
mms://vipnrj.yacast.net/nrj_tvparis NRJ Paris
mms://vipnrj.yacast.net/nrj_tvhit NRJ Web TV
mms://vipnrj.yacast.net/nrj_webtv02 NRJ Dance
mms://vipnrj.yacast.net/nrj_webtv03 NRJ Pop Rock
mms://vipnrj.yacast.net/nrj_webtv01 NRJ Groove
mms://151.1.245.36/rtl102.5vs/ RTL Music
mms://streetclip.tv:1234 Streetclip TV
mms://stream02.gtk.hu/dance_tvd DANCE TV
mms://81.174.67.45/ibizaontv Ibiza on TV
mms://partypatrol.streaming.true.nl/partypatrol Partypatrol

--- надополнето ---

Спортски телевизии:

http://82.114.242.7:8080/10 Россија 2
http://193.17.208.243:4022/CVA100 НТВ-Плјус Футбол
http://tv2.ber.te.ua:8033 Первыј Автомобильныј
http://cctv.ws/3/RaiSports RAI Sport 1
http://www.speedup-tv.com/act_stream.aspx?sender_id=4 Motorsport TV
http://www.speedup-tv.com/act_stream.aspx?sender_id=15 Motorbike TV
http://cctv.ws/7/DubaiSports Dubai Sports Channel
http://www.bundesligen-tv.com/act_stream.aspx?sender_id=31 Bundesligen-TV
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosporthd&stream=hd&u Eurosport HD
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosport2hd&stream=hd&u Eurosport2 HD
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosporthd&delayed=true&stream=hd&u Eurosport HD -6 hrs
http://89.212.47.123:8080/stream/?channel=eurosport2hd&delayed=true&stream=hd&u Eurosport2 HD -6 hrs
http://87.239.230.7:8015 MOTORS TV
mms://88.191.102.174:8080 Live Sport Channel
mms://195.3.116.8/sporttime_tv Sporttime TV
mms://stream.smartcast.de/physiquetv Physique TV
mms://195.90.118.93/outdoorsportchannel_2 Outdoor Sport Channel 2
mms://195.90.118.93/outdoorsportchannel_1 Outdoor Sport Channel 1
mms://livewm.orange.fr/live-multicanaux Orange Sport info
mms://stream00.prostream.co.uk/ONLYMOTORSTV/video Only motors TV

--- надополнето ---

Новите изменети линкови на руските канали. Од време на време се случуват вакви работи :icon_lol: :

http://193.17.208.243:4022/CVA80 Discovery
http://193.17.208.243:4022/ZZZ81 Discovery Science
http://193.17.208.243:4022/ZZZ82 Discovery World
http://193.17.208.243:4022/ZZZ83 Discovery travel&living
http://193.17.208.243:4022/ZZZ84 National Geographic
http://193.17.208.243:4022/ZZZ85 Viasat History
http://193.17.208.243:4022/ZZZ86 Viasat Explorer
http://193.17.208.243:4022/ZZZ87 Animal Planet
http://193.17.208.243:4022/ZZZ89 Nat Geo Wild
http://193.17.208.243:4022/CVA93 Eurosport
http://193.17.208.243:4022/ZZZ94 Eurosport2
http://193.17.208.243:4022/CVA100 НТВ-Плјус Футбол
http://193.17.208.243:4022/ZZZ97 НТВ-Плјус Спорт Классика
http://193.17.208.243:4022/ZZZ96 Россија 2
http://82.114.242.7:8080/10 Россија 2
http://193.17.208.243:4022/CVA131 НТВ-Плјус Наше Кино
http://193.17.208.243:4022/ZZZ137 Hallmark
http://193.17.208.243:4022/ZZZ129 TV 1000
http://193.17.208.243:4022/ZZZ128 TV 1000 Action
http://193.17.208.243:4022/ZZZ130 TV 1000 Русское Кино
http://193.17.208.243:4022/ZZZ70 Комедија
http://193.17.208.243:4022/ZZZ17 Euronews
 

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
348
Поени од реакции
53
Може ли некој да ми даде линк за гледање во живо на тв нова (хрватска) од 03:55 го има Мирко Филипович против Пат Бери.Ја немам на кабловска па ако се смилува некој да ми даде линк ѓе му бидам благодарен.
 
На врв Bottom