Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
539
Поени од реакции
77
Dechki dali znaete nekoja strana kade shto ima video vesti kako na sitel.com.mk?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ти благодарам.

Дали има начин кој ги избегнува веќе постоечките продавачи кои нудат готови услуги од овој вид.

Помошта е добродојдена
Не сум сигурен дали сеуште има бесплатни VPN провајдери.. словенечки скоро сигурно нема.

Се` зависи од намената. Ако е за гледање ограничени содржини (како BBC во UK), тогаш веројатно може да се искористи некое словенечко прокси.. пак, ако има такви.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Ќе може ли некој да ми објасни што е работата со ова?

Веројатно тука е местото на прашањето

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Ова не е проблем, туку верификација. Внеси број од мобилен, ќе ти стигне порака со код, внеси го кодот во соодветното поле.
Знам го правев тоа ама секој ден ми бараше верификација 2-3 дена ама сега и со код немојт ми пишит дека кодот е неправилен 20 пораки ми пуштија Џабе

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Зошто не ми ги отвора некои страници посебно тие што се за гледање во живо спортските hahasport.com , lshunter.tv , sportlemon.tv .. некој ваков проблем да не имал ?

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Некој да ми каже начин за симнување видеа од youtube ,ама по можност да не е некој комплициран туку по едноставен начин:).

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Некој да ми каже начин за симнување видеа од youtube ,ама по можност да не е некој комплициран туку по едноставен начин:).
http://www.ant.com/video-downloader
Кога ќе се појави видеото почнува да трепка во таскбарот на мозила стискаш врз него и го симнува.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
21
Последниве денови не можам да ја вклучам камерата на скајп,имам вгадена камера ама не се вклучува постои опција video call но кога ќе кликнам на него ми дава опции дакупам камера

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Последниве денови не можам да ја вклучам камерата на скајп,имам вгадена камера ама не се вклучува постои опција video call но кога ќе кликнам на него ми дава опции дакупам камера
Vidi u device manager dali ja ima....dali e instalirana prvo.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
драјвери ако имаш преинсталирај, ако не барај на интернет по типот и моделот на камерата

Член од
21 февруари 2011
Мислења
382
Поени од реакции
486
Здраво момци, девојки. Малку помош ќе ве молам :) Користам интернет од кафичот до мене (Telecom Hotspot) и до пред месец дена можев да симнувам филмови преку торент без проблем, со брзина до 1.4Mb/s . Од пред некое време кога ќе пуштам да симнувам нешто преку торент брзината едвај до 75Kb/s доаѓа. Најверојатно ставиле некој филтер или забрана за симнување преку торенти па ако знае некој како би ја избегнал забраната или филтерот ( или што и да е) , ќе ве молам за помош. Иначе страни видеа све тоа си отвара со топ брзина. Фала

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Здраво момци, девојки. Малку помош ќе ве молам :) Користам интернет од кафичот до мене (Telecom Hotspot) и до пред месец дена можев да симнувам филмови преку торент без проблем, со брзина до 1.4Mb/s . Од пред некое време кога ќе пуштам да симнувам нешто преку торент брзината едвај до 75Kb/s доаѓа. Најверојатно ставиле некој филтер или забрана за симнување преку торенти па ако знае некој како би ја избегнал забраната или филтерот ( или што и да е) , ќе ве молам за помош. Иначе страни видеа све тоа си отвара со топ брзина. Фала
Не ти ја разбирам логиката ем користиш бесплатен интернет , па и се жалиш зошто бил бавен сега. Нормално дека от многу слични јузери како тебе ставиле ограничување на брзината. Нема како да се избегни .

Kajgana Shop

На врв Bottom