- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.647
- Поени од реакции
- 7.485
Ништо не разбирам, имаш твој свич кој сакаш да го споиш со свичот од провајдерот за да од вториов свич делиш на2 компјутера? Тогаш што ти значи е болдираново ?Сакам да поврзам два компјутери преку свич со цел и двата компјутери истовремено да имаат интернет. Проблемот е тоа што главната линија која иди, иди преку лан кабел и свич а конекција правам со јузер нејм и пассворд доделени од сервер. Сакам на главната линија да ја ставам во свич дома и да поделам од свичот кон 2 компјутери. Нели треба конекција преку свич да се направи со јузер нејм и пасс!? Јас имам еден јузер нејм и доколку направам вака како што велам не ќе можат двата компјутери да имаат истовремено интернет. На првиот свич не иди во можност да се конектирам зошто тоа е мрежата на кабловците Доколку се конектирам ќе треба да ми доделат јузер нејм и да плаќам дополнително.. Има некој начин? Нешто шер да и направам на главната конекција. На едниот ми е ВИН хп на другиот 7ка.
Кабловски интернет е а користиш усер нејм и пас колку што разбрав....ко дајалап конекција имаш или каква?
Иначе нормално дека со тој усернејм и пас нема да може 2пати да се конектираат во исто време ама па што не пробаш можда и ке може.