џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.399
- Поени од реакции
- 25.249
Балкански клипчиња www.kobajagrande.comsasence19 напиша:ke mi kaze nekoj link za hostiranje na klipcinja.posto ne mozam da najdam nikako.
blagodaram
Балкански клипчиња www.kobajagrande.comsasence19 напиша:ke mi kaze nekoj link za hostiranje na klipcinja.posto ne mozam da najdam nikako.
blagodaram
не го лажи бре мореее со ти е бе дечко:kesa:Јави се на 0800 12345 и види што ќе ти кажат.
абе дечко ти хакер си???!:uvo:username: vladanarm
password: ostvaruvame
broj: 055 858 858
Антената од WADSL-от ќе ја уштекаш во WAN портот (нормално мора да ти е претходно уштекан адаптерот од антената (онаа спојкана)). А компјутерите ќе ги ставиш на LAN портовите. Од некој компјутер пробај да влезеш во рутерот преку веб пребарувач, најчеста адреса е 192.168.1.1, таму ќе конфигурираш PPPoE конекција за WADSL-от, и посдеси DHCP-то ако не е подесено за секој случај. Не би требало да имаш проблеми потоа.Знам дека треба ова да иде во Проблеми и совети ама итно ми треба помош со рутеров.
Сакам да делам Вадсл и земав DLink Airplus ExtremeG router.
Ставам кабелот што доаѓа во Wan Port и компјутерите во другите портови ама нема конекција.
Е сеа тука кабелот што доаѓа од антената има некој додаток во кој се приклучува (исто лан кабел) и после со него иде во рутер.
Без тоа не работи аНтената или нешто....
Дајте совет побрзо што правам грешно?
Му го кажав истото уште преска само не бил кај него рутерот, кај другар му бил. Утре ќе проверел па ќе пише.Антената од WADSL-от ќе ја уштекаш во WAN портот (нормално мора да ти е претходно уштекан адаптерот од антената (онаа спојкана)). А компјутерите ќе ги ставиш на LAN портовите. Од некој компјутер пробај да влезеш во рутерот преку веб пребарувач, најчеста адреса е 192.168.1.1, таму ќе конфигурираш PPPoE конекција за WADSL-от, и посдеси DHCP-то ако не е подесено за секој случај. Не би требало да имаш проблеми потоа.
Ќе ја оставам темава до утре да ја видиш па ќе ја спојам со Проблми и совети