Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

E

error

Гостин
имам АДСЛ интернет и ко ке сакам да се логирам со мојот јусер ми излегва " password invalid on domain ", а на страната за проверување на состојбата можам да се логирам .. ?

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Јави се на 0800 12345 и види што ќе ти кажат.

E

error

Гостин
шо да ми кажат услугата катастрофа, пола сат чекав и на крајот ми рекоја да проверам дали правилно сум го напишал јузерот и пасвордот:tapp:

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
haha kako za kogo.. mozebi gresish user.. mozhebi pass.. a mozhebi kaj username ne stavash @mt.net.mk . treba sigurno da gi znaesh tvojte informacii za konektiranje.. i nema da imash problemi..

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Хакер не сум, кракер уште помалце, а ти што си што реплицираш на мислења од пред месец и половина?

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Za klipcinja od YOUTUBE najdobra strana spored mene e ovaa:

www.vixy.net

Tamu moes da si gi konvertiras vo mp3, 3gp, avi

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Moze li nekoj da mi kaze koja e sifrata za celosna aktivacija na programata net scream ili pak nekoj da mi kaze nekoja druga programa slicna na ovaa.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
DLink Router Help

Знам дека треба ова да иде во Проблеми и совети ама итно ми треба помош со рутеров.
Сакам да делам Вадсл и земав DLink Airplus ExtremeG router.
Ставам кабелот што доаѓа во Wan Port и компјутерите во другите портови ама нема конекција.
Е сеа тука кабелот што доаѓа од антената има некој додаток во кој се приклучува (исто лан кабел) и после со него иде во рутер.
Без тоа не работи аНтената или нешто....
Дајте совет побрзо што правам грешно?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Знам дека треба ова да иде во Проблеми и совети ама итно ми треба помош со рутеров.
Сакам да делам Вадсл и земав DLink Airplus ExtremeG router.
Ставам кабелот што доаѓа во Wan Port и компјутерите во другите портови ама нема конекција.
Е сеа тука кабелот што доаѓа од антената има некој додаток во кој се приклучува (исто лан кабел) и после со него иде во рутер.
Без тоа не работи аНтената или нешто....
Дајте совет побрзо што правам грешно?
Антената од WADSL-от ќе ја уштекаш во WAN портот (нормално мора да ти е претходно уштекан адаптерот од антената (онаа спојкана)). А компјутерите ќе ги ставиш на LAN портовите. Од некој компјутер пробај да влезеш во рутерот преку веб пребарувач, најчеста адреса е 192.168.1.1, таму ќе конфигурираш PPPoE конекција за WADSL-от, и посдеси DHCP-то ако не е подесено за секој случај. Не би требало да имаш проблеми потоа.:toe:

Ќе ја оставам темава до утре да ја видиш па ќе ја спојам со Проблми и совети

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Антената од WADSL-от ќе ја уштекаш во WAN портот (нормално мора да ти е претходно уштекан адаптерот од антената (онаа спојкана)). А компјутерите ќе ги ставиш на LAN портовите. Од некој компјутер пробај да влезеш во рутерот преку веб пребарувач, најчеста адреса е 192.168.1.1, таму ќе конфигурираш PPPoE конекција за WADSL-от, и посдеси DHCP-то ако не е подесено за секој случај. Не би требало да имаш проблеми потоа.:toe:

Ќе ја оставам темава до утре да ја видиш па ќе ја спојам со Проблми и совети
Му го кажав истото уште преска само не бил кај него рутерот, кај другар му бил. Утре ќе проверел па ќе пише.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Фала фала лепо слободно спојувај темата

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
дали може некој да ми каже некоја алатка за проверка на IP адреса и дали такво нешто постои или можеби некој линк????

Kajgana Shop

На врв Bottom