Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Овде имаш побогат избор: [SIZE=-1]www.dnsstuff.com[/SIZE]

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
фала дечки :helou:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе ова со рутерот ги пробав двете адреси 192.168.0.1 и 192.168.1.1 и нејќе да влезе во менито.
Што е проблемов?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Пробај рестартирај го модемот, и иако најверојатно нема да работи, пробај 192.168.100.1 како адреса.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И мислиш ќе влезе така?
иначе моделот е DL-624 само предтоа бил користен во Џино како свич

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
И мислиш ќе влезе така?
иначе моделот е DL-624 само предтоа бил користен во Џино како свич
Najdi go edno malo kopce so ime reset stisni i drzi go dodeka ne zatrepkaat site lambicki izgasi go firewallot i staj si manuelna adresa 192.168.0.2 /24 ili 192.168.1.2 /24 i mora da se otvori (normalno ako e sve vo red ) pass i user imas vo upatstvoto ama 90% e admin 1234

Член од
16 февруари 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
ве молам поможите!

Вака сеа јас имам LAN ама нешто заебано ми е и никој немојт да влезит кај мене, а јас само во неколку компјутеро можам да влезам. Кога ќе сакам пример јас да влезам кај брат ми компјутерот, не ми го покажува неговиот компјутер, ниту пак тој можит кај мене да влезит. Ако има некој некаква идеја што би можело вака да прајт ве молам помогните!

едит:
Темава ќе ти истера очи. Ти го префрлив мислењето во соодветната тема.
- Acid.

Bego

meens Master
Член од
27 јули 2006
Мислења
19
Поени од реакции
0
Ve molam za pomosh!!! Imam ADSL od mtnet. Kupiv LinkSys Gateway (Wireless). Imam problemi so konektiranjeto, vsushnost nikako nemozam da se konektiram, a prethodno preku obicen ruter go napraviv mnogu lesno i brzo. Ke moze li nekoj da mi pomogni okolu ovaj mal, no zaeban problem ???

Fala

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
aha :D epa... kje vlezesh vo cpanel na wireless routerot.. so ovaja Ip : 192.168.1.1 obi4no na sekoj router e taa ip za cpanel.. kje ti bara username i password.. samo password kje pisesh admin.. kje vlezesh vo cpanelot.. kje namestish basic Setup.. kje namestish pppoe konekcija kje pisesh userot od mt net i passot i service kje pisesh Mt Net Mk i save settings.. isto selektiraj i keep alive connection.. recoonnect on 20 sec.. potoa kje idesh Wireless Settings.. kje sredis SSID wireless name.. kje pisesh tvoeto ime na wireless network.. koj kanal sakash.. koj e posloboden.. najobicno e 11-ti kanal no i zatoa toj e najoptovaren.. zatoa stavigo kanalot 8. kje stavish wireless security imash razni .. wpa wpa2 wep radius i drugi.. save settings i bi trebalo da funkcinoria se ok!

Bego

meens Master
Член од
27 јули 2006
Мислења
19
Поени од реакции
0
Ne raboti be druze, pojma nemam. Izgleda ima nekoj konflikt pomegju IP adresite, vsushnost da ne treba da vnesam nekoi IP adresi, ili toa DNS ????

Neznam sto e rabotava, ali stvarno me nervira, nikako nemozi da trgni!!!

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
ne treba nishto da vnesesh samo da napravish pppoe konekcija da sredish wireless mrezhata , security i kraj!

Член од
7 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
ako ne mozesh da vlezesh vo cpanelot na routerot.. resetirajgo od pozadi kje go drzish.. potoa routerot se resetira za nekoj sekund.. kje idesh web... 192.168.1.1 samo pass kje vnesesh admin i kje sredish posle vo cpanelot kako shto ti pisaf gore.. pozdrav

Bego

meens Master
Член од
27 јули 2006
Мислења
19
Поени од реакции
0
Vlagam jas vo ruterot, i prethodno vlagav, ama ne saka kako sto ti mi kazuvash!!! Mislam deka mora da se vnesat nekoi IP i nekoi DNS!!!

Sto velish?

Kajgana Shop

На врв Bottom