Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
зашто во последно време е многу успорен хромот.коа ќе пуштам на јутуб нешто и коа идам од еден на друг таб подрипнува содржината што тече на јутуб подсецнува.пробав на мозила не праи така.епетен ми е успорен хромот

зашто во последно време е многу успорен хромот.коа ќе пуштам на јутуб нешто и коа идам од еден на друг таб подрипнува содржината што тече на јутуб подсецнува.пробав на мозила не праи така.епетен ми е успорен хромот

Изгледа од новиот апдејт (спред последниов одговор на темава :D) И кај мене е така, ептен заебаа работа :@

Скролот на хромот само кај мене е ваков ?
APlNmPa.png

Башка кога некој таб ми пушта звук има и знакче за тоа до сега го немаше.
I2Ij4fl.png

Не ми е многу проблем ама ме укочува и не ми дава да броузам сајт после кликање на back

и јас се чудев дека само е кај мене ама не било :) ама мене ми се свиѓа вака подобро е, па на крај на краиштата на интернет се менуваат а chrome со години нема некоја значајна промена

знае ли некој како да се помине UTM Web Protection :unsure:
--- надополнето: 20 јануари 2014 во 23:06 ---
знае ли некој како да се помине UTM Web Protection :unsure:

На Google Chrome на оние bookmarks што се поставени горе при секое логирање и одглогирање ми се појавуваа сега кога се логирав целосно ги снема дали можам да ги вратам и како?

На Google Chrome на оние bookmarks што се поставени горе при секое логирање и одглогирање ми се појавуваа сега кога се логирав целосно ги снема дали можам да ги вратам и како?

Во Settings >> Always show the bookmarks bar

Нешти чудно се случува со Т-Хоум интернетов деноиве. Страшно споро и на бакар и на оптика. Не толку споро overall колку при отварање на страни, а за пинг-от да не зборувам. Има некој друг слични проблеми?

Како се поврзува рутерот ? Сакам да си сменам лозинка ама не знам каде точно треба.
Помош плиз.

Дали некој користи нет од Телекабел, ме интересира дали е ок нетот.

Ај ве молам помош со WI - Fi интернет
кога се конектирам ми се поавува следново

Dns_server_error.jpg
[/url] [/IMG]
Dns_server_error.jpg
[/url][/IMG]

Зошто неможам да отворам google.com ? Ми дава
Cannot connect to the real www.google.com

Something is currently interfering with your secure connection to www.google.com.
Try to reload this page in a few minutes or after switching to a new network. If you have recently connected to a new Wi-Fi network, finish logging in before reloading.
If you were to visit www.google.com right now, you might share private information with an attacker. To protect your privacy, Chrome will not load the page until it can establish a secure connection to the real www.google.com.

. само што го форматирав компјутерот.

Odnapred se izvinuvam na latinicava, nemam krilicna podrska na ovoj kompjuter.:)

Zedov sega ruter i sve si go instalirav vo red si rabotese mrezata.
E, sega problemot denes mi se javi so kompjuterot, edinstveno wifi-to od mojot ruter ne go naogja, a site drugi mrezi so se vo blizina gi naogja.
Isto na drugiov kompjuter ja naogja mrezata i na telefonov ja naogja mrezata, samo na mojot kompjuter ne.

So mozi da e problemot?

Odnapred se izvinuvam na latinicava, nemam krilicna podrska na ovoj kompjuter.:)

E, sega problemot denes mi se javi so kompjuterot, edinstveno wifi-to od mojot ruter ne go naogja, a site drugi mrezi so se vo blizina gi naogja.
Isto na drugiov kompjuter ja naogja mrezata i na telefonov ja naogja mrezata, samo na mojot kompjuter ne.

So mozi da e problemot?

Ај ве молам помош со WI - Fi интернет
кога се конектирам ми се поавува следново

Dns_server_error.jpg
[/url] [/IMG]
Dns_server_error.jpg
[/url][/IMG]

Sledi go cekorite i vo DNS poleto stavi gi slednive brojki

http://www.opennicproject.org/configure-your-dns/how-to-change-dns-servers-in-windows-7/

8.8.8.8

Apply or Save
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 16:59 ---

So mozi da e problemot?
Ako imas premnogu mrezi okolu tebe tvojota moze da e podole ili na vtora strana.Probaj da skeniras koga si poblisku do ruterot i daj mu poveke vereme za scan 30-45 sek.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom