Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто чудно се дешава со компјутеров, не отвара страни, за некои чекам и по 10 минути па на моменти кажува дека нема конекција (firefoxот) а го гледам брат ми дека игра кантер на нет без проблеми

Некое решение? :)
поништи го договорт со кејблтел.

Нешто чудно се дешава со компјутеров, не отвара страни, за некои чекам и по 10 минути па на моменти кажува дека нема конекција (firefoxот) а го гледам брат ми дека игра кантер на нет без проблеми

Некое решение? :)

Прееска имаше некои проблеми. И мене не ми отвораше страни а преку Скајп со микрофон си правев муабет.

И прееска и вчера, а изгледа и утре, еве го тој периодот како лани кога зезаше нетот од Cabeltel :(

Потполно исти работи се случуваа и тогаш, само што овој пат ќе бидам стриплив, нема смисла...нетот е топ цели 5/6 месеци кај мене, така да за неколку дена и повремено губење на конекција (само при browsing) за мене не е голем проблем.

Мислам дека пак се работи за оптеретеност на мрежата, треба пак абгрејд на серверите да прават, многу нови корисници се уклучија последниве неколку месеци...

Доколку има иста/слична тема - слободно нека ја избрише некој модератор ...

Е сега ,

Прашањето ми е - дали некој се обидел со овој начин на онлајн заработка (тргување со валути/добра/итн) и дали некој може да каже дали вреди воопшто човек да почне со истото или тнка е работата (секако , не како начин на живеење туку пример - да се издвои некои 50/100еур + на крај од месец :D)

Да нетот е повторно на стари патеки = супер :)

Имам интернет од Cabletel. Купив рутер од AMC "TP-LINK". Како да го подесам за да имам интернет и на компјутер и на лап-топ ?

јас го надминав мојот интернет лимит но брзината остана иста,кога го купив лаптопот и првиот месец надминав 30 гига лимит не ми падна отидов до 40-45 гб некаде после другите месеци пагасе после 30 гб лимит ама бев го зел компјутерот на мојот братучед и го корисев 1 месец брзината остана иста надминав 30 гб пак до 40-45 гб отидов не ми падна сакам да земам да пробам уште еден компутер мислам дека исто така првиот месец нема да падне ама натака со секој нов компутер првиот месец не пага никако знае некој што може да е тоа ако знае некој нека пише позз до сите

Си го фатил на финта друже, али не пишувај вака по форуми да не дознае. Само стаај му нови компјутери.

и ќе има неограничен интернет на сите КОМПУТЕРИ

Ај нека ми кажи некој дали можи после свичер да се поврзи рутер т.е. дали би работело така или мора да е одма после модемот???

Како да ставам заштита на wireless? Никако не можам да се снајдам :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom