Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Хахахахах,нема надеж бе,таа ми е лозинката :D,во град може да работи по дома не работи се да му е**м :)
До рутерот не е сигурно, јас го имам истиот рутер и можам и со мобилниот да се конектирам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа затоа кажав дека проблемот не е во рутерот.
Каде виде ти мобилен, незнам.
Епа за да кажеш со сигурност дека НЕ Е до рутерот, треба да имате ИСТ РУТЕР и ИСТ МОБИЛЕН.

Може со твојот мобилен се конектира на ТОЈ РУТЕР, ама со неговиот не. Значи може да е ДО МОБИЛНИОТ

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Епа за да кажеш со сигурност дека НЕ Е до рутерот, треба да имате ИСТ РУТЕР и ИСТ МОБИЛЕН.

Може со твојот мобилен се конектира на ТОЈ РУТЕР, ама со неговиот не. Значи може да е ДО МОБИЛНИОТ
Ти глуп си или тренираш?

Јас со сигурност кажав дека НЕ е до рутерот, зошто од секој пробан мобилен ме конектирал.
И по втор пат, каде виде да го спомнам мобилниот? Никаде не негирав дека мобилниот може да е главна причина за тоа што не се конектира.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ти глуп си или тренираш?

Јас со сигурност кажав дека НЕ е до рутерот, зошто од секој пробан мобилен ме конектирал.
И по втор пат, каде виде да го спомнам мобилниот? Никаде не негирав дека мобилниот може да е главна причина за тоа што не се конектира.
Тренирам ама не ми иде :)

Fear In Madrid

Hala Madrid ! ! !
Член од
26 ноември 2009
Мислења
332
Поени од реакции
37
Kako mozam da najdam softver koj dava Amerikanski(USA) ip adresi?Da se menuvaat po baranje.

fala odnapred

--- надополнето ---

Fear In Madrid напиша:
Kako mozam da najdam softver koj dava Amerikanski(USA) ip adresi?Da se menuvaat po baranje.

fala odnapred
I dali znae nekoj kako funkcionira Ebay ad commerce?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Де објаснете ми ја причината зошто пингов на интернетов ми е над 500. Значи имав адсл пингот беше толкав ставив кабелтел и истото се случува. го форматирав компјутеров и се намали пингов, по некој ден пак е над 500, а брзинава на торентиве ми оди на 8мбпс, а youtube го сецка како брзинава да ми е 0.05мбпс дури и помалку. Помош ???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Де објаснете ми ја причината зошто пингов на интернетов ми е над 500. Значи имав адсл пингот беше толкав ставив кабелтел и истото се случува. го форматирав компјутеров и се намали пингов, по некој ден пак е над 500, а брзинава на торентиве ми оди на 8мбпс, а youtube го сецка како брзинава да ми е 0.05мбпс дури и помалку. Помош ???
Денес сите симнуваат торенти до макс, затоа.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Денес сите симнуваат торенти до макс, затоа.
не потенцирав само за денеска, а и плус тоа, брзината на торентот ми е над 8 мбпс ама пингот ми е голем, проблем ми е пингот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не потенцирав само за денеска, а и плус тоа, брзината на торентот ми е над 8 мбпс ама пингот ми е голем, проблем ми е пингот.
Што интеренет имаш? Телекабел?

Јави им се.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Имам проблем со конектирање на wifi со телефонот. Имам рутер thompson и кога се конектирам укчучам броусерот и ми напише invalid server name. Ова го прави само кога се конектирам на мојот рутер. Да не знае некој што е проблемот?

Член од
21 јуни 2010
Мислења
192
Поени од реакции
13
Дечки имам проблем и тоа: пред 2 дена си купив лаптоп со Windows XP. Дома имам бежичен рутер и сеа сакам со лаптопот да се поврзам на таа мрежа ( на рутерот ), ја барам мрежата ја нема и кога кликам Refresh Network List ми вика дека нема мрежа во близина !!!
WTF ???

Дали некој може да ми кажи како да се вклучам ?????

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Дечки имам проблем и тоа: пред 2 дена си купив лаптоп со Windows XP. Дома имам бежичен рутер и сеа сакам со лаптопот да се поврзам на таа мрежа ( на рутерот ), ја барам мрежата ја нема и кога кликам Refresh Network List ми вика дека нема мрежа во близина !!!
WTF ???

Дали некој може да ми кажи како да се вклучам ?????

сигурен си дека ти е уклучен WIFI модот на рутерот,ако да тогаш провери дали ти е селектирано BROADCAST SSID во рутерот,тоа треба да ти е вклучено за да можеш да ја гледаш мрежата.

Kajgana Shop

На врв Bottom