Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Овие те лажат поштено. Ова не е ресивер па да ти требаат два ресивери за да имаш на 2 телевизори независни програми.

Ако сакаш интернет кафе/играчница да отвориш? По колку ќе плаќаш интернет? 500 евра месечно???

Кажи им нека ти наместат таму, нека пуштат тоа адресите, ако не, тепај.
Со свич овој проблем не се решава. На дечкото му треба рутер.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
дечки ај кажете дали има некое чаре за мојот проблем

кога пуштам маил се ке напишам како треба од кој е и до кој и во Subject ама кога ке кликнам SEND вака ми се појавува како на сликата а пораката не е стигната

ај некој совет кажете плис

http://img338.imageshack.us/img338/2986/jbg.jpg
:tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Со свич овој проблем не се решава. На дечкото му треба рутер.
Абе добро тоа... ама како може да ти кажат: ЗА СЕКОЈ КОМПЈУТЕР ПОСЕБНО ИНТЕРНЕТ ДА ПЛАЌАШ??? :lele::lele::lele:

дечки ај кажете дали има некое чаре за мојот проблем

кога пуштам маил се ке напишам како треба од кој е и до кој и во Subject ама кога ке кликнам SEND вака ми се појавува како на сликата а пораката не е стигната

ај некој совет кажете плис

http://img338.imageshack.us/img338/2986/jbg.jpg
:tapp:
Пиши ги бројките/буквите таму што ти ги бара, во полето под нив :toe:

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Овие те лажат поштено. Ова не е ресивер па да ти требаат два ресивери за да имаш на 2 телевизори независни програми.

Ако сакаш интернет кафе/играчница да отвориш? По колку ќе плаќаш интернет? 500 евра месечно???

Кажи им нека ти наместат таму, нека пуштат тоа адресите, ако не, тепај.
Се е бизнис оваа работа,

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Знам дека е глупо ова што ве прашувам, али ме интересира дали преку рутер кога сме поврзани 4 компјутери на пакет со брзина до 8 мегабита е брзината поспора на секој компјутер отколку ако сум сам поврзан на истиот пакет?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Знам дека е глупо ова што ве прашувам, али ме интересира дали преку рутер кога сме поврзани 4 компјутери на пакет со брзина до 8 мегабита е брзината поспора на секој компјутер отколку ако сум сам поврзан на истиот пакет?
Истовремено се дели брзината по бројот на комјутери во мрежата.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се дели брзината во зависност кој што прави. Ако еден симнува торент на пример со 700 КВ/ѕ, тогаш за другите 3ца ќе остане да си делат 100 на 3 (пример)

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Konecno uspeav so ruter, fala vi na site za pomosta. Site sto imaat kablovski internet a sakaat da povrzat poveke kompjuteri neka go napravat toa so ruter 100 posto raboti.
Pozdrav na site.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Пиши ги бројките/буквите таму што ти ги бара, во полето под нив :toe:[/QUOTE]

фала другар
:wink:

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.852
Поени од реакции
5.676
ми се сјеба мрежата и не можам никако да ја средам.. значи испраќам податоци, а не примам ништо.... чаре??

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
ми се сјеба мрежата и не можам никако да ја средам.. значи испраќам податоци, а не примам ништо.... чаре??
Ке треба да ни кажеш многу повеќе од тоа. Ама јас би почнал со одштекување на све од струја, па повторно вклучување.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Дечки имам проблем со подесување на безжичен интернет. Моментално имам конекција од Т-хоум, се работи за безжичен рутер D-link Dir 300, пробувам инсталација преку цд не сака никако, потоа пробував преку мозила пак не сака да се конектира. Ова е Firmware шо го имам јас и се работи за windows xp. Фала ви и однапред и одназад и секако :helou:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Претходнава недела ептен ми зема интернет. Дневно дури по 1 гб, а отворам само интернет страници и играм само кантер. Дали некој може да ми каже како да го намалам тоа, да не ми зема толку нет?

Kajgana Shop

На врв Bottom