Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Зашо коа ја кликам firefox иконата ја отвара по 30 секунди? о.о

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Да прашам кај вас се отвара замунда или до мене е..не ми ја отвара цела недела веќе...да не сум Баниран...и ако знае некој како банират, зашо го рестартирав рутерот и пак не ја отвара...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Затоа што оперативниот систем ти е расштракан или компјутерот ти е слаб?
Само што го „попраив“ оперативниот систем (repair), пошо недостигаа некои фајлови, а компјутерот не е слаб. C2Q Q9400 2.66 и 9800GTX+.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Само што го „попраив“ оперативниот систем (repair), пошо недостигаа некои фајлови
Ете ти го проблемот. Виндовс не реагира убаво на repair процедури. Инсталирај го од нула.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Имам Windows 7 и имам ADSL интернет ама сакам да направам на иконата Shortcut на Десктоп како е можно.... фл.:back:

Зашо коа ја кликам firefox иконата ја отвара по 30 секунди? о.о
Многу ти е "јак" Компјутерот или пак што Интернет имаш?:jaj:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам Windows 7 и имам ADSL интернет ама сакам да направам на иконата Shortcut на Десктоп како е можно.... фл.:back:

Фати ја иконата со десен клик и однеси ја на Desktop, отпушти таму десен клик и одбери Shortcut.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

Пишуе горе ..

Core 2 Quad Q9400 2.66GHz и 9800GTX+..

Connection speed = 8mbps
Download speed= 1mbps

..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Пишуе горе ..

Core 2 Quad Q9400 2.66GHz и 9800GTX+..

Connection speed = 8mbps
Download speed= 1mbps

..
сорри не видов :jaj:

A иначи GoogleChrome или пак ChromePlus Најдобри ти се ... па ти како сакаш:smir:

Фати ја иконата со десен клик и однеси ја на Desktop, отпушти таму десен клик и одбери Shortcut.
Ама од кај да ја фатам кога никаде ја нема од Network and Sharig Centar го уклучувам интернетот :smir:

Член од
29 август 2008
Мислења
5.830
Поени од реакции
4.272
decki mozebi nee za ovde prasajnevo no ne znam kaj da postiram od pred 2/3 denovi stranata od on.net.mk ne mija otvara problemot e do mene posto probav od drugi PS si otvara se sie ok preinstalirav preisnatlirav i windows, broswer,flashplayer, itn itn.... pak ne saka...:( stvarno ne znam sto e dali se ima kaj nekoj ova sluceno samo nekoja strana dane otvara a drugo se da e ok ! ? ?

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
decki mozebi nee za ovde prasajnevo no ne znam kaj da postiram od pred 2/3 denovi stranata od on.net.mk ne mija otvara problemot e do mene posto probav od drugi PS si otvara se sie ok preinstalirav preisnatlirav i windows, broswer,flashplayer, itn itn.... pak ne saka...:( stvarno ne znam sto e dali se ima kaj nekoj ova sluceno samo nekoja strana dane otvara a drugo se da e ok ! ? ?
Од кој провајдер имаш интернет? Прашај ги нив.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140

Од кабелнет имаш нет така?

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
AJ POMAGAJTE!!!
Zdravo edno prasanje!imam wireless internet. Na personalniov kompjuter mu staviv nadvoresna antena za da fajkat signal i mn ubo si go fajkat signalov ama nemam internet a na lap top imam so e problemov?????????

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас да прашам дали има некаков трик од он нет имам интернет и да направам безграница да симнувам(на 10 гига ми е ограничено).Имаше на друг интернет нешто финти ако не ги потрошеш тие гигабајти до крајо на месецо 10 дена пред крајо можеш да симнуваш колку сакаш само да не го рестартираш рутеро...па да питам има ли такво нешто на он нет.КОЈ ЗНАЕ НЕКА МИ ПИШЕ ПП ОТИ ОВАКА МОЖЕ И НЕМА ДА ВИДАМ ШТО СТЕ ПИШАЛЕ(МОШ НЕМА ДА СУМ АКТИВНА НА ОВАА ТЕМА)

Kajgana Shop

На врв Bottom