Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

K

Kicky

Гостин
Инсталирај го мсн-от од поново. Ако пак нејќе, пробај со постара верзија. Пробај да го исклучиш firewall-oт.
Start>Control Panel>Windows Firewall> Off

Не може никако :nerv: Уф.....:nerv:
А други е-маил адреси кога се вклучуваат од кај мене на истото МСН - може да се вклучат без проблем :nerv:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
А други е-маил адреси кога се вклучуваат од кај мене на истото МСН - може да се вклучат без проблем :nerv:
Mожеш да симнеш CCleaner. Идеш во "Registry" табот, па доле близу левиот ќош стисни "Scan for issues". Коа ке заврши скенот, доле во десниот ќош стисни "Fix selected issues". Ќе те праша "Do you want to backup changes to registry?", ти ќе стиснеш не и толку. Еве ЛИНК за симињање на CCleaner.

Друг начин е да симнеш Spybot Search & Destroy. Коа ке го симнеш ке идеш "Check for proglems". Коа ке заврши ке стиснеш само "fix selected issues" (ке го најдеш ова на екранот некаде, и толку). Еве линк за симињање на Spybot Search & Destroy

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да питам нешто, вајда тука може.

Си имав акаунт на замунда. И сеа да се уклучам и неќе. Вика
This account has been disabled

Зашто?
A не дава да се регистрирам пак нели лимитот бла бла...

Си го сакам акаунтот сакам да гледам серии :place:
Главниот сајт за серии е eztv.it. Имаш се таму.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Ме интересира дали можам да симињам од rapidshare повеќе работи ама без да платам,ако има некоја финта,па пишете....

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Ах имав порано акаунт на арена старата, ај си направив и на ова добро е има се:)
Али пак не ми е јасно зашо ме избришаа. Постојано си ја посетував замунда и си симнував постојано. Бугарска работа :hmm:
И мене ми го избришаа акаунтот, ама јас разбрав дека треба да бидеш голем сидер на торентите а јас имав download преку 100гб a upload не повеќе од 5гб

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Abe na hamacito za igranje na fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov inace nemozam da igram fifa na net.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ах имав порано акаунт на арена старата, ај си направив и на ова добро е има се:)
Али пак не ми е јасно зашо ме избришаа. Постојано си ја посетував замунда и си симнував постојано. Бугарска работа :hmm:
Да не си го дала акаунтот и на други луѓе па тие да сјебале нешто? (Пример, да го "паркирале" акаунтот) ?

И мене ми го избришаа акаунтот, ама јас разбрав дека треба да бидеш голем сидер на торентите а јас имав download преку 100гб a upload не повеќе од 5гб
Не би требало, еве јас имам нешто над 1 ТВ download со 33 GB upload и нема гајле.

Пробај вака:

1) Намести да ти се гледаат скриените фајлови (hidden files)
2) Оди тука: C:\Documents and Settings\(ТВОЈ ЈУЗЕР)\Contacts
3)Тука најди го фајлот/фолдерот со твојот меил за МСН и избриши го
4) Оди тука: C:\Documents and Settings\(ТВОЈ ЈУЗЕР)\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts\(ТВОЈОТ МЕИЛ ЗА МСН)
5) Влези внатре и избриши се што има
6) Пробај сега влези си на МСН со твојот јузер.

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Abe na hamacito za igranje na fifa mi pisuva network adapter error do sto ke da e toa i kako da go resam problemov inace nemozam da igram fifa na net.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Да не си го дала акаунтот и на други луѓе па тие да сјебале нешто? (Пример, да го "паркирале" акаунтот) ?
Немав ич upload.
Заради тоа е веројатно.
Мамата што морам да аплоудирам, глупа работа. Нека си има луѓе за това, јас сакам само да симнувам и да гледам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Немав ич upload.
Заради тоа е веројатно.
Мамата што морам да аплоудирам, глупа работа. Нека си има луѓе за това, јас сакам само да симнувам и да гледам :)
Како ИЧ???

Па кога симнуваш торент, ЦЕЛОСНО го исклучуваш upload-от??? И ти претеруваш :)

Јас секогаш го ставам на 10 KB/s upload да ми биде. Никаква разлика не ми прави, и онака се симнува за 15-20 мин, значи ништо не ми менува.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И да не го исклучува, многу малце аплоуд се праи за 20 минути. Затоа се користи seba14 ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom