Инвестициски БУМ во Македонија

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.501
Уште да знаеше да го објасниш овој податок на што се должи и супер ќе беше.
На неспособноста на министерот за странски инвестиции.
Знам дека ти е сопартиец и сродна душа, ама не мора веднаш да скокаш да го браниш.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Знам дека ти е сопартиец и сродна душа, ама не мора веднаш да скокаш да го браниш.
:facepalm:
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 16:47 ---
Како прво лепиш етикети, и твојата некомпететност ја изразуваш преку навреди. Научи како со рачунаат Странски инвестиции по која метода, па после продавај мозок и знаење место етикети.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.501
Како прво лепиш етикети, и твојата некомпететност ја изразуваш преку навреди. Научи како со рачунаат Странски инвестиции по која метода, па после продавај мозок и знаење место етикети.
Да бе, во 2011 било различно рачунањето, до тоа ќе е.
Вакви приказни можеш да продаваш на децата во градинка, на мене и leandra не.

ПС. Знаев дека ќе скокнеш да го браниш министерот.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Добро иди пријави се за гатачка. Ќе те има на телевизија и ќе заработуваш пари , од твоите пророчки спосовности.
Не е различно рачунањето, друго е проблемот, проблемот е што многу компании Мајки од своите фирми ќерки од Македонија кон странство им префрлаат пари зошто нивните Мајки фирми во странство се сочуваат со проблеми па повлекуват пари од своите фирми ќерки. Зошто на СДИ вложени во Македонија се одземаат парите изнесени од Македонија кој странство и на крај се добива СДИ. А оваа година тоа е многу повеќе изразено , ама тоа ти е твојата експертска држужина од Кајгана кај може тој податок да го знаете.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ГРЧКИТЕ КОМПАНИИ ИЗНЕЛЕ 70 МИЛИОНИ ЕВРА ОД МАКЕДОНИЈА!

http://www.kapital.com.mk/mk/makedonija/89423/grchkite_kompanii_iznele_70_milioni_evra_od_makedonija!.aspx

Џабе доаѓате како падобранци.Барем малце да имавте основни познавања од економија ќе имавме каква таква дискусија..
Ем шуто ем боде , викааат некој и јас не знам со кој памет немаат ни основни познавања по економија ниту знаат методологија на рачунање СДИ, а само нешто мрчат .Инаку добар податок им извади , како ги ошамара ќе боли ова, ме мрзеше да барам податоци , инаку и јас ќе објавев но за секој што ќе напише две реченици глупост да морам да му вадам податоци ни 24 саати на ден немаше да ми стигнат само податоци да вадам а камоли да се објаснувам.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.501

http://www.kapital.com.mk/mk/makedonija/89423/grchkite_kompanii_iznele_70_milioni_evra_od_makedonija!.aspx

Џабе доаѓате како падобранци.Барем малце да имавте основни познавања од економија ќе имавме каква таква дискусија..
Ах, тие грци, пак они се криви.
Ако виде убаво, разликата од лани и оваа година е 150 милиони евра во негатива. Каде се останатите 80 милиони?

А да не спомнувам дека одредена личност најави 8 милијарди инвестиции за 7 години, овие бројки се ситна боранија за најавените.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 17:42 ---
како ги ошамара ќе боли ова
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Објавено 01 ноември 2012, 16:20,

Сега рачунај чим Грците само 70 мил евра , изнеле од државата колку и други држави извадиле и пак сме во плус со СДИ. Ама пред вака да изиграваш паметен научи нешто по основи на економија како се рачуна СДИ по која методологија итн, па после продавај мозок а не да ми лепиш етикети.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.501
Сега рачунај чим Грците само 70 мил евра , изнеле од државата колку и други држави извадиле и пак сме во плус со СДИ. Ама пред вака да изиграваш паметен научи нешто по основи на економија како се рачуна СДИ по која методологија итн, па после продавај мозок а не да ми лепиш етикети.
Ало бре, и лани имавме изнесување на капиталот во матичните земји, па пак имавме повеќе СДИ.
И лани грците и другите европјани имаа криза. И лани телекомот и другите европски фирми исплатија дивиденди на матичните компании.
Добро знам како се рачуна СДИ, само ти не знаеш да ја израчунаш неспособноста на Теле Самрак.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ало бре, и лани имавме изнесување на капиталот во матичните земји, па пак имавме повеќе СДИ.
И лани грците и другите европјани имаа криза. И лани телекомот и другите европски фирми исплатија дивиденди на матичните компании.
Добро знам како се рачуна СДИ, само ти не знаеш да ја израчунаш неспособноста на Теле Самрак.
Да затоа во Бунарџик лани работеа 2 компании а сега работат 5 компании(y)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Да затоа во Бунарџик лани работа 2 компании а сега работат 5 компании(y)
2 компании 250 милиони евра инвестиции.
5 компании 70 милиони евра инвестиции.
Остваруваме!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Инаку ова година далеку повеќе пари се извлечени од Македонија отколку лани. на крај само Грците што извадиле сега 70 мил евра, се кажува.
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 17:58 ---
2 компании 250 милиони евра инвестиции.
5 компании 70 милиони евра инвестиции.
Остваруваме!
Ајде и ти назад на факултет прва година да учиш методологија за рачунање СДИ.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom