Имотот на Црвенковски без промени, на Иванов не се соопштува

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Иначе и јас сум чула исто.. дека ги стекнале уште 86. Црвенковски е ел.инжинер. Според мене човек пред времето...
Па требало да си остане во тоа време, да не прави експерименти со фирмите.

Супер е ова сето, но како приказна личи. Јас сум за прибирање докази.. за секого. И ако некој направил нешто илегално, да се казни тоа преку правниот систем.
Значи ако нема докази (тргнати, скриени, недостапни со еден збор, тогаш сите фирми и пари од објекти, задруги, претпријатија се отидени кај работниците...кои во меѓувреме останаа на улица?

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=76951
Вистината за анкетниот лист на Бранко Црвенковски ќе се дознае до крајот на месецов. Таков исход најавува првиот човек на Управата за јавни приходи, откако бизнисменот Љупчо Палевски минатиот месец тврдеше дека Црвенковски не навел 160.000 евра аванс, кои неговата сопруга Јасна со партнерите од „Семос“ ги уплатила за деловниот простор во „Тифани“.
„За претседателот Црвенковски е оформен предмет, досие. Обезбедени се добар дел од доказите, чекаме уште мал дел и веруваме дека во некој пристоен рок од 20-тина дена Управата ќе се произнесе со сите тврдења и шпекулации што беа изнесени во медиумите“, рече Горан Трајковски, директор на УЈП.
Од УЈП пред петнаесетина дена тврдеа дека ќе го повикаат Црвенковски на отчет пред даночните служби. Од кабинетот велат дека никој досега не го повикал, но и повторуваат дека Црвенковски не гледа причина за такво нешто.
Црвенковски тврдеше дека постои интерен договор меѓу четворицата партнери од „Семос“, во кој се гледа дека неговата сопруга не уплатила ништо за деловниот простор. УЈП бараше писмен доказ за ваквото тврдење, кој не е доставен.
Од даночната управа се одлучија да проверуваат откако сопственикот на „Тифани“, Палевски, им однесе нотарски договор на кој освен договорот за уплатен аванс, стои и името и потписот на Јасна Црвенковска.
Непријавениот аванс бил уплатен во кеш, летото 2002-ра, за купување деловен простор за „Семос“, а 160-те илјади останаа кај Палевски. Антикорупција не отвори случај, но писмено го побарале основниот договор за купување деловен простор во „Тифани“.
Палевски најавува дека ќе им го достави и ќе понуди дополнителни документи. Тој најавува дека в четврток ќе поднесе кривична против Црвенковски и тужба за клевета.
Ах, минати времиња, како брзо се бришат. Но тука е гугл, А1. Од ова дали може да се види дека и претходниот претседател чекал со своето ливче?

Првиот човек на „Семос“ учествувал во трансакциите на „Табак осигурување“

Првиот човек на „Семос“ Герасим Ванчев бил посредник во трансакциите во кои браќата Бојчеви од Америка останаа без своите акции во „Табак осигурување“.
Герасим Ванчев една година на негово име имал 5% од акциите во осигурителната компанија, вредни 600.000 евра. Биле купени директно од измамениот бизнисмен од Америка Мито Бојчев, со истите полномоштва за кои сега обвинителството води истрага дали се фалсификувани.
Директорот на „Семос“ Ванчев, кој од пред два месеца е и член на Бордот на директори на „Јака табак“, за А1 изјави, дека тој само се јавувал како посредник и му правел услуга на неговиот долгогодишен пријател Роберт Блажевски, кој е акционер во „Табак осигурување“.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Па не ни реков дека ги стекнал во време на политички ангажман, туку, напоменав дека сум чула дека има акции во СЕМОС и зошто тие не се пријавени? Ако веќе автомобилот се води на Јасна и е пријавен во сопственост, зошто не и акциите? Но изгледа кај нас за никој политичар и не се пријавуваат акции, туку само “опипливи“ работи како куќи и коли :)

Иначе и јас сум чула исто.. дека ги стекнале уште 86. Црвенковски е ел.инжинер. Според мене човек пред времето...

Супер е ова сето, но како приказна личи. Јас сум за прибирање докази.. за секого. И ако некој направил нешто илегално, да се казни тоа преку правниот систем.
Zasto se bunime.Imotnata lista e celokupniot imot na familijata.Znaci deka vo Semos zenamu e vrabotena i nejzini se akciite.Branko koga ja pokaza imotnata lista istite tie akcii se prikazani.Vo akcionerskite listi ne moze da se skrie nieden akcioner.Tie si postojat i tuka nema nikakvi akcii na ime Branko Crvenkovski.A kolku se na zena mu toa se doznava na akcionersko sobranie na Semos.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
=

Значи ако нема докази (тргнати, скриени, недостапни со еден збор, тогаш сите фирми и пари од објекти, задруги, претпријатија се отидени кај работниците...кои во меѓувреме останаа на улица?

Па нормално дека ако за некој нема докази дека не можеш да го обвиниш, судски и правосилно. Или ти сакаш да може било кој да го најдат виновен без докази? Ако е така, утре на некој ќе му п*дне и тебе ќе те осуди за нешто.. без докази.. А ти не знаеш дека судот бара докази а? :) Како да не, не знаеш :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Па не сме Јапонија или Норвешка. колку судии беа тргнати, колку од мевере...ај да не набројувам.
Значи парите ни биле дадени на нас, народот. Добро, да знам каде се.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Па требало да си остане во тоа време, да не прави експерименти со фирмите.

Абе зборувам за тоа дека заврчил компјутерска техника во времето уште кога во МКД имало само 2 комјутери и сите викале дека компјутерите се играчки... така да... секој кој во тоа време изучувал факултетски комјутерска техника, бил пред своето време.

А приватизацијата, ќе ја направеше, кој и да беше на власт во тоа време. Сега.. колку е легално направена приватизацијата.. има полиција, ревизиони институции, судови, обвинители.. па бујрум. :)

Па не сме Јапонија или Норвешка. колку судии беа тргнати, колку од мевере...ај да не набројувам.
Значи парите ни биле дадени на нас, народот. Добро, да знам каде се.

Знаеме за тоа како кај нас функционира секое буџетско вработување. Иде СДСМ, става СДСМ луѓе, иде ВМРО, става ВМРО-вци.. и така во круг.. А за тоа има лек, само што лекот не и одговара на ниедна власт.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
бране има еден стан и 2-3 милиона во банка кој само он си ги знае :))

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Абе зборувам за тоа дека заврчил компјутерска техника во времето уште кога во МКД имало само 2 комјутери и сите викале дека компјутерите се играчки... така да... секој кој во тоа време изучувал факултетски комјутерска техника, бил пред своето време.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Извинете што се мешам во дебата ама морав.

Плус една информација - уште една сличност помеѓу Бранко и Љубчо, двајцата се поетски души.

Претседателот Бранко Црвенковски има досега непознат податок во својата биографија - освоил трета награда на конкурсот за поетски творби на манифестацијата „Курирче“ во Кичево во 1977 година.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=677&ArticleID=42681

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Дали се дваесет, дали се два -за бившиот, дали другиот -сегашниот има стоеден (како што имаше на времето во Политика реклама за Милошевич дека возел стокец и имал двособен стан) и живеел скромно... тие се (едниот) или ќе се многу богати за наше поимање. Дури и многу пониските ешалони ги хранат добро со проекти, набавки, учества во разни одбори, учества во врски за вработувања. Сето тоа е сув кеш кој нашиот народ го плаќа. А заради устроеноста на судство и другите институции и ради корумипраност, никогаш ова нема да се смени... ја не сум баш оптимист по ова прашање на имотна состојба.
Абе зборувам за тоа дека заврчил компјутерска техника во времето уште кога во МКД имало само 2 комјутери и сите викале дека компјутерите се играчки...
За ова, не беше така. Имаше комп системи во одредени институции -општествени и државни, а на нив работеа наши луѓе со соодветно школо. Не биле само за играчка, а немаше ниту персонални компјутери (барем кај нас). Тоа беа гломазни Уникс системи воглавно со терминали/станици.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Претседателот Бранко Црвенковски има досега непознат податок во својата биографија - освоил трета награда на конкурсот за поетски творби на манифестацијата „Курирче“ во Кичево во 1977 година.

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=677&ArticleID=42681
Да си ми жив и здрав :) на форумов има неколку теми за поетичноста на Бане

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
ѓ
За ова, не беше така. Имаше комп системи во одредени институции -општествени и државни, а на нив работеа наши луѓе со соодветно школо. Не биле само за играчка, а немаше ниту персонални компјутери (барем кај нас). Тоа беа гломазни Уникс системи воглавно со терминали/станици.

Епа за тоа зборувам.. терминали што работеле во ДОС... и замисли ти, кога немало персонални компјутери, ами некои бип-бип машини големи колку фрижидер, како ги доживувеле? Како сај фај, мамбо џамбо играчки.

Ова го зборувам за сите компјутераши од тоа време, не само за Бранко.. да го...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Само мала корекција, оти ќе ме опоменат (како учениче), се надевам на модераторот нема да му посмета многу мојот пост. UNIX е оперативен систем, постар нешто од ДОС кој е исто така оперативен систем. Едниот за сервери и работни станици (Железара мислам работеше со овој), другиот мислам дека се користеше прво на ИБМ машини. Но да не должам, не е релевантно за темава.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
бране има еден стан и 2-3 милиона во банка кој само он си ги знае :))
Pa dobro de neli dpmne i Gruevski e 3ipol godini na vlast i neli cela Makedonija e vmrovska pa shto ne dokazhaa ako gi ima?Ako e toa taka deka Branko ima 2-3 miliona na smetka ili vo nekoja banka znachi dpmne i Gruevski za nishto ne gi biva poarno neka si zaminat ushte vednash.

Во право си брате овие комуњариве на чело со сранко не упрастија
Doprva sleduva toa za dpmne,starite rekle koj chekal kje docheka.

Znachi Branko osvoil nagrada za pesnichka vo Kurirche a Ivanov osvoil kritiki i blamiranje ili posipuvanje so pepel na javna scena otkrivakji go kriminalot vo dpmne :

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Незнам за Иванов, но Бане може да им послужи како пример на идните генерации политичари.
Да не даде господ,оти кај и крајот на Македонија,поточно на народот.

Да бе коалиција со ЛДП. Кој ли е само креаторот на клопов?
И ружин вели има паѓа рејтингот.
Да да “им падна“ рејтингот.претседател и колку градоначалници беа?над 50 мислам.
Браво за клипот.
Мислам дека тој што го направил овој клип, е спремен да направи и клип за самоубиство во самоодбрана.

Kajgana Shop

На врв Bottom