Има повеќе пари од мене, не сум достоен за неа

Член од
18 февруари 2009
Мислења
89
Поени од реакции
1
Прашањето е едностано. Дали би би биле во врска со личност која е доста посиромашна или доста побогата од вас?
dobro be ne prasuvas nas a ti ne si se izjasnil. jas ke ti kazam mene ne mi smeta ni siromasna ni bogata ama bogata e podobro neli samo da ne te kupuva so parite toa bi bilo loso neli.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
dobro be ne prasuvas nas a ti ne si se izjasnil. jas ke ti kazam mene ne mi smeta ni siromasna ni bogata ama bogata e podobro neli samo da ne te kupuva so parite toa bi bilo loso neli.
Јас не верувам дека една двојка може да успее во таква класна разлика. Едноставно премногу различни светови, различни гледишта и пред се секогаш има несигрност (ова го знам од лично искуство). Исто така луѓето многу се менуваат кога ќе дојдат при пари.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има ваква тема.
едит.споено.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Јас познавава една врска и тоа по 30 години има луѓево, и имааа доста разлика во класа. По 10 години идење врската заврши поради изјавата на богатиот дечко ,, па не можам сега јас на одмор да идам секоја година на исто место " или така нешто, битно во тој контекст. ПОсле се обидуваше да ја врати на разни си начини ама ништо.

Ете еден пример, во кој било случај, дури и под 10 години ко овде, ќе се види разликата колку пречи во врската.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
имав таков случај. Она беше далеку побогата од мене(мајка и беше директор на светска банка) и некако папучарски ми беше да ме части. ајде еднаш или два пати ама не би си дозволил цело време. иначе врската прекина од други причини немаше врска со тие класи или како и да се нарекуваат.

I

InF3cTeD

Гостин
мое мислење е дека ако двајцата се сакаат...парите не играат улога тука...ама има и некој шо за пари и газот го даваат а тие нејќам да ги видам и си ги викам спонзоруши....а може да кажам дека моментално сум со таква....не ептен со многу пари ама за разлика од мојата фамилија со далеку повеќе па 2 години сме заедно и не смета тоа

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нормално дека не си.
Ако си клошар, најди си клошарка.

Луѓето треба да се земаат со подобни на нив личности и физички и финансиски, и верски и национално.
Не да се прават калкуларници, каде различни касти и други некомпатибилни позадини се мешаат правејќи некоја чудна и непријатна хибридна фамилија.
Ваквите комбинации ја нарушуваат природната поделеност во секое општество, која е резултат на успехот на социјалната селекција и го враќаат процесот наназад.

Место каде може да се експериментира со нарушувањето на нормалниот тек, можам да оправдам само во случаите после индустриската револуција, кога сиромашната аристократија била принудена да се зема со деца на богатите буржуи, за да го одржи својот статус.

Вакво лично „тргување“ со квалитети, имаме и во случјот богат дечко-згодна девојка, каде двете страни на маса го ставаат она кое го имаат, дечкото дава пари, таа тело. Некогаш и функционира.

Сепак, секој да си е на своето, најдобро ќе е за сите. Има во секој општествен пласт и повеќе од доволно потенцијални партнери.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Нормално дека не си.
Ако си клошар, најди си клошарка.

Луѓето треба да се земаат со подобни на нив личности и физички и финансиски, и верски и национално.
Не да се прават калкуларници, каде различни касти и други некомпатибилни позадини се мешаат правејќи некоја чудна и непријатна хибридна фамилија.
Ваквите комбинации ја нарушуваат природната поделеност во секое општество, која е резултат на успехот на социјалната селекција и го враќаат процесот наназад.

Место каде може да се експериментира со нарушувањето на нормалниот тек, можам да оправдам само во случаите после индустриската револуција, кога сиромашната аристократија била принудена да се зема со деца на богатите буржуи, за да го одржи својот статус.

Вакво лично „тргување“ со квалитети, имаме и во случјот богат дечко-згодна девојка, каде двете страни на маса го ставаат она кое го имаат, дечкото дава пари, таа тело. Некогаш и функционира.

Сепак, секој да си е на своето, најдобро ќе е за сите. Има во секој општествен пласт и повеќе од доволно потенцијални партнери.
znaci li toa deka ljubovta morame da ja barame samo vo ovie ramki koi ti gi opredeli?

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Eh koga ke mozese da birame partner spored toa od kaj e i kolku ima pa posle da se zaljubime ke bese dobro. Ama realnosta e deka treba prvo da pocuvstvuvam peperutki vo stomakot koga ke go vidam i taka nataka ustvari da se zaljubam vo nego.E sega normalno e deka barem na pocetokot treba da se prai nekoe fraeriste i da te pocasti. A posle veke voopsto ne e bitno. Ke castam jas, ke izlagame poretko...Inaku zboram za ljubov.Za seriozna vrska. A ako planiram da se zaebavam so nego kolku da ne sedam doma i da ne planiram da prodolzam so nego togas ne mi e interesno da mu gi plakam pijackite.Nekako navreduvacki bi mi bilo.Mi se desilo i ova vtorovo i toa bas za valentajn.Me vikna da izlezeme(idevme 2meseci a prvpat izlegovme taka na kafe) i koga ni ja dadoa smetkata on izvadi pari samo za nego:vozbud:.Inaku se rabotese za 70den.a tipot ne bese do tolku slab finansiski.Ne mi bese za parite tuku ednostavno za GESTOT.
Ako sfativte sto sakav da kazam:)

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
zasto vika nekoj od vas deka temite se za maski,moze da se sluci i obratnoto,zasto site luge sme isti...na site ni treba mnogu...ako si se sakaat dvajca parite ne igraat glavna uloga tuka...No moze da se kaze deka i zenskite i maskite znaat da idat so nekoj samo zaradi pari a sto za zal denes toa e mnogu postojano,se nadevam deka ima licnosti koj ne go gledaat materijalnoto....:back:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас повеќе би сакала јас да имам повеќе пари од него и да му плаќам се, затоа што мене такво нешто воопшто не ми смета и никогаш не би му префрлила за тоа. Да е обратна ситуацијата не би била сигурна во ништо. Иако не се ни загледувам во некој што е далеку повеќе поситуиран од мене и тоа не од причина што не сум достојна за него, туку од причина што неговиот начин на живот не би можела да го следам, а живеење на негова сметка не би си дозволила.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.608
Поени од реакции
6.391
џентлмен може да бидеш и со малку пари!300-400 денари ти се доволни а во голем број случаеви боатите девојки се дигат на големо! :toe:

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Парите не ве прават среќни. Мене среќна ме прави љубовта(што ако имам добра финансиска состојба) ..ако дечко ми има помалце од мене,би балансирала меѓу се...

:helou:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
za mene ne e problem nisto

Kajgana Shop

На врв Bottom