Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки ќе ве молам за помош...значи добив iphone 3 на старо купен од германија денес му ставив картичка на vip и беспрекорно си работеше, арно ама чепкав по него да испитам шо како и имаше апликација Cydia каде бараше некој апдејт и јас по грешка натиснав да се апдејтува незнам што и сега ми нема мрежа телфонот, кај шо пишуваше името на операторот сега пишува No service...шо му ебав мајката ќе ми каже ли некој и дали може да го врнам у првобитната состојба, инаку почетник сум немав никакво искуство со вакво чудо до сега...фала ви многу
Влези во Cydia, побарај Ultrasn0w, инсталирај го (или ако веќе го имаш, направи му Reinstall преку Modify) и рестартирај го мобилниот.

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Влези во Cydia, побарај Ultrasn0w, инсталирај го (или ако веќе го имаш, направи му Reinstall преку Modify) и рестартирај го мобилниот.
Откако го напраам тоа ми пишува Could not activate cellular data network... и мора да идам на ОК a после ми се појавува едно копче Restart SpringBoard...и па си е исто не се оправува

Edit: Оправив го пријателе фала ти многу за помошта :)

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
Ajde i edno prasanje od mene, dummy for Iphone. kako da napravam account koj nema da mi bara broj na kreditni karticki i sl za da mozam da downlodiram app od app store-ot. blagodaram

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ајфон 3гс го апдејтирале на 4.3.3 и сега неможе да вратат им инсталирав тоа ултрасно ама не сака, гледам дека тоа baseband не е од тие што може да се отклучат. Е сега има еден туторијал да го сменам тоа ама колку е сигурно? И дали има шанса да му направам downgrade ?
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:00 PM ---
Ајфон 3гс го апдејтирале на 4.3.3 и сега неможе да вратат им инсталирав тоа ултрасно ама не сака, гледам дека тоа baseband не е од тие што може да се отклучат. Е сега има еден туторијал да го сменам тоа ама колку е сигурно? И дали има шанса да му направам downgrade ?
Средено апјдетирав бејсбенд од ипад

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:00 PM ---

Средено апјдетирав бејсбенд од ипад
И сега немаш GPS.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
По кои цени се движат ајфон3 и ајфон4 моментално? Ако знае некој нека пише. Благодарам.
Ajfon4 go pustija vo slobodna prodazba od pred nekoe vreme, cenite se od 500$ pa nagore, barem tuka vo SAD, inaku 3gs koristen moze da se najde i za 50$, 4-kata e nad 300$, se razbira koristen.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Decki edno brzo prasanje koj znae da mi odgovori, odam da kupam iphone 4g za nekoj 30-60 min, predhodno go vidov top e raboti na firm 4.3.3 ne vidov baseband, i ne sum vo tek so nastanive koj so kako se otkljucuva i do kade, bitno e na t-mobile ke nema problem so mreza, ali me interesira dali moze jailbrake na 4.3.3 na bilo koj baseband na iphone 4 da se pravi, da znam so da pravam se uste ima vreme da se premislam da ne go kupam.

fala na site
pozz

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Ќе ве молам за помош. Имам проблем со WLAN на Iphone 3g, version 4.2.1, не ми работи (не се конектира). Во што може да биде проблемот?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ќе ве молам за помош. Имам проблем со WLAN на Iphone 3g, version 4.2.1, не ми работи (не се конектира). Во што може да биде проблемот?
Наоѓа мрежи а не се конектира на нив ? што пишува кажи поконкретно

Член од
20 јануари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
40
Ништо не пишува, го вклучувам и пишува Choose a Network... се врти, и џабе чекам, не наоѓа мрежи!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ништо не пишува, го вклучувам и пишува Choose a Network... се врти, и џабе чекам, не наоѓа мрежи!
Пробај доближи се до рутерот, ако не ја наоѓа и така тогаш чипот е за вифи, тоа не го прави никој кај нас

п.с. ако го продаваш така расипан пиши ми каков и е и колку му бараш ?

М

Мартин`

Гостин
Настаро цени на најефтини iPhone 3/4 кај нас ? Или пак ако има шанси некако да се донесе од странство.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
0
Партизани :D дај кажете како да ставам некоја песна кога ми ѕвони Iphoneto дали некој знае на кој начин се става дај некој нека ми помогне....

М

Мартин`

Гостин
Луѓе ми нудат iPhone 4 16GB за 420 евра ? добра ли е цената ??
Од Америка ги носел човекот, само ќе треба да го отклучам ..

Kajgana Shop

На врв Bottom