- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.702
- Поени од реакции
- 27
Еве јас како искусен со нешто од тоа што сакаш ти ...jove_bt напиша:Можеби вас ке ви изгледа како шала ама воопшто не е. Еве ближи крајот на учебната година и јас сеуште не сум сигурен каде да продолжам после средно. Зборував со моите родители, другари, и некои роднини за тоа каде би требало да го продолжам образованието. Кога се запишав прва година сакав да продолжам на медицина. Потоа се премислив и сеа се нешо ми оди накај информатика. Ве молам некој од ''повозрасните'' форумџии да ми предложат некој добар факултет дури не е предоцна. Читав и на некој друг подфорум имаше слична тема ама немаше нешто ''што ми фати око'' ве молам за помош. Однапред благодарам.
p.s. Моите родители не ми прават проблем каде да се запишам сакаат сам да одлучам. Иначе сум одличен ученик супер ми оди англискиот мн. ретко добивам подолу од 5ка, исто супер сум за математиката, географија, историја, биологија, а ме влечи многу и астрономијата ама знам дека немам иднина во тоа.
pozdraFff...
1) Астрономија - се запишав во СК на ПМФ - Физика, прв семестар сфатив дека си имам работа со алкохоличари и дебилни створења со време се повлеков!
2) Учам Информатика тука во БТ :helou:сограѓани сме. ДА НЕ ТЕ ЛАЖЕЛ УМОТ ОВДЕ! Не дека ти кажувам како секое клише што постои (сите си го мразат факултетот)туку и да сакаш да научиш, да молиш на колена! нема да научиш! Еве 3-та година сум. Апсолвент од наесен, пред некоја недела почнав на курс за Java програмирање и во еден час научив колку 7 часа на факултет.
3) Англиски - Девојката ми е на англиски СК. И се фали и се куди. Имаат некои фосили и ги малтретираат, но истото и за помладите. Сепак подобро е во СК од БТ тоа да знаеш.
4)Бугарија - до сега со сите што сум зборал НИКОЈ не се пожалил,плус тоа два брачеди ми завршија во Благоевград, Брачедата на Англиски (ако учиш во „долната“ Јасмина по англиски) и брачед ми и магистрира сега работи во ProCredit. Јас ако би бирал би завршил таму!
5)НАЈВАЖНО: Да одбериш факултет што НАВИСТИНА ти лежи на срце. Убаво испитај се. Пробај да се замислиш, пробај литература, тоа што го сакаш. Јас се заебав со информатиката ама нема везе. Лесен е факултетот (овој во БТ) ама кога немаш мерак...тоа ти е!
Иако звучи страшно ова ако не знаеш внимавај што одбираш!
Бидејки ги имам искусено двата државни, ти препорачувам Бугарија. Ако веќе си решил на државни овде, гитла Скопје!